Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: Να κάνουμε στην Ελλάδα ότι στην Ανατολική Γερμανία!


Σχέδιο έξι σημείων για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες ετοιμάζει η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το το περιοδικό Der Spiegel....

To αξιοσημείωτο είναι στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται μέτρα και πρακτικές που είχαν χρησιμοποιηθεί για τον εκσυχρονισμό της Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Συγκεκριμένα η προτάση που αφορά στη δημιουργία οργανισμών που θα είναι επιφορτισμένοι με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών, είναι το ίδιο μοντέλο που εφαρμόστηκε από τη Γερμανία μετά την επανένωση για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Ανατολικής Γερμανίας.

Επίσης το σχέδιο προβλέπει ότι τα κράτη που βρίσκονται σε οικονομική κρίση θα αναμορφώσουν την αγορά εργασίας τους με βάση το γερμανικό μοντέλο, δηλαδή κάνοντας τη νομοθεσία για την προστασία των απολύσεων πιο ευέλικτη και μειώνοντας το μισθολογικό κόστος.

Στο σχέδιο προτείνεται, επίσης, η ανάπτυξη ενός συστήματος εκπαίδευσης των νέων κατά το γερμανικό μοντέλο, που προάγει την εκπαίδευση σε επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται πως «το Βερολίνο ευνοεί τη δημιουργία ζωνών ελεύθερου εμπορίου στις χώρες της Ευρωζώνης που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης χρέους με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών σε ένα ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον και με λιγότερο περιοριστικούς κανόνες λειτουργίας».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εγώ λέω να κάνουμε την Ομοσπονδιακή Γερμανία, (παραμένουν φυλές βαρβάρων) ότι ήταν προ και μετά τον Β΄Παγκόσνιο πόλεμο !!!
    Αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξει, με αυτά που ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ...
    Ο Ούννος δεν αλάζει.... βρωμερό αρπακτικό ήταν και θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]