Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα δεν είναι… ψωροκώσταινα. Προσπαθούν να την κάνουν για να ολοκληρώσουν το φτηνό ξεπούλημά της…


Γράφει ο Ρεπόρτερ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται πολύς λόγος, για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Και όπως όλα δείχνουν, ήδη έχει δοθεί ένα μεγάλο μέρος του, για την εξόφληση των δανείων...

Η Ελλάδα δεν είναι “ψωροκώσταινα”, όπως δημιουργούσαν την εντύπωση πριν τον πόλεμο και όπως θέλουν να την καταντήσουν σήμερα. Και ας μην ξεχνάμε οι συνθήκες και στις δύο αυτές περιόδους ήταν ανάλογες, αν πάρει κανείς υπόψη του το κλίμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις υποχρεώσεις της χώρας μας στους ξένους τοκογλύφους. Εξ άλλου αν ήταν έτσι στην πραγματικότητα δεν θα είχαν πλουτίσει τόσοι και τόσοι. Όλοι οι τομείς της οικονομίας είναι αξιοποιήσιμοι αρκεί να αναπτυχθούν σωστά, συστηματικά, με γνώμονα τα εθνικό συμφέρον και τη δίκαια κατανομή του πλούτου.

Ο ορυκτός πλούτος ειδικότερα είναι ένας τεράστιος τομέας στον οποίο η εκμετάλλευση δεν έχει καν αρχίσει. Αν δεν ήταν τόσο αξιοποιήσιμος δεν θα ήταν τόσο περιζήτητος. Πέρα από τις μελέτες που έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί, αυτό γίνεται αντιληπτό από τη γενικότερη “φιλολογία” που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και από τη κινητικότητα των διαφόρων ξένων εταιριών.

Είναι λοιπόν φυσικό να επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εξασφάλιση του αποκλειστικού μονοπωλίου της εκμετάλλευσης και να προσπαθούν να το αποτυπώσουν σε δεσμευτικές συμφωνίες, όπως είναι άλλωστε και “η δανειακή σύμβαση.

Πρέπει λοιπόν με κάθε τρόπο η Ελλάδα να θεωρηθεί και να καταντήσει υπερχρεωμένη με σκοπό να ξεπουλήσει ότι έχει και δεν έχει.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι πολύ απλό γιατί αφού υπάρχει τόσος ορυκτός πλούτος, να μην τον αξιοποιήσουμε μόνοι μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα μιας υγιούς οικονομίας; Τι είναι άραγε αυτό που μας εμποδίζει και ποιοι είναι αυτοί που δεν το θέλουν;

Eνα είναι το βέβαιο: είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη να καταρτιστεί και να εφαρμοστεί ένα πραγματικά συλλογικό πρόγραμμα αναπτυξιακής πολιτικής αυτού του τόπου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Χωρίς να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο, χρηματοδοτούσαμε επί 30 χρόνια εκατοντάδες πολιτικούς και τους διαπλεκόμενους μαζί τους. Έγιναν Κροίσοι εκατοντάδες λιγούρηδες από το κρατικό χρήμα. Και όταν αποφάσισαν να μας πουλήσουν, δεν τους έβγαιναν τα νούμερα και έπρεπε να τα μαγειρέψουν για να κουβαλήσουν τους Διεθνείς τοκογλύφους. Ποιά ψωροκώσταινα έχει τέτοιο πλούτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι ο πλούτος της χώρας είναι απίστευτος.....
    Πιθανά να υπερβαίνει τα 30 τρις ευρώ.....
    Δεν είναι μόνο ο ορυκτός πλουτος : ουράνιο, χρυσός, όσμιο, λιγνίτες, βωξίτες, νικέλιο, κόκκινος υδράργυρος, σπάνιες γαίες, αλλά και διαμάντια, ρουμπίνια (ναι καλά διβάσατε),ημιπολυτιμοι λίθοι, ζεόλιθοι,εξαιρετική ποικιλία μαρμάρων και πληθώρα άλλων στρατηγικών ορυκτών.
    Αναφορά σε αυτά γίνεται, εκτός άλλων φυσικά εξειδικευμένων μελετών, στα βιβλία του κ Ι. Παπαζήση (Οι θησαυροί της Ελλάδας και Πολύτιμοι λίθοι και στρατηγικά ορυκτά, αμφότερα των εκδόσεων ΚΑΔΜΟΣ).
    Επίσης υπάρχουν σε τεράστιες ποσότητες αδρανή υλικά εξαιρετικής ποιότητας.
    Πέραν αυτών, υπάχουν παντού σχεδόν πετρέλαιο, αέριο (και επί στερεού εδάφους, Μακεδονία -Ηπειρος -Θεσσαλία κ.α) και υδρίτες στις περιοχές Καστελλορίζου και Ανατολικά της Κρήτης.
    Η υπάρχουσα χλωρίδα, έχει σε απίστευτη ποικιλία σε βότανα και εξαιρετικά σπάνια φυτά.
    Το έδαφος της χώρας γενικά είναι εύφορο και αποδίδει πολύ,σχεδόν σε κάθε είδος καλλιέργειας, οι δε ποσότητες των υδάτινων πόρων με λίγη προσοχή και σωστή διευθέτηση, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν πρόβλημα για αιώνες...
    Επίσης η Ελληνική Ναυτιλία που είναι η πρώτη στον κόσμο, δεν έχει πλέον ναυπηγεία στη χώρα και οι άθλιοι προδότες κατήργησαν και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις σχετικές Ναυτικές Σχολές.....
    Ο Τουρισμός με τα κόλπα τους φυτοζωεί, ώστε να εκχωρηθούν όλες οι μονάδες σε ημετέρους, ο Πολιτισμός, αλήθεια πόσα θα έπρεπε να λαμβάνει η Ελλάδα από όλο τον κόσμο για την χρήση Ελληνικών ονομάτων και θησαυρών που εκτίθενται στα μουσεία όλου του κόσμου, είναι στα αζήτητα....
    ΄Αλλες μορφές ενεργείας ηλιακή, αιολική, γεωθερμική και από τα κύμματα της θάλασσας και υδατοπτώσεις, ούτε που έχουν εξετασθεί σοβαρά, α ξέχασα την ηλιακή σχεδόν την έχει ξεπουλήσει ο Παπακωνσταντίνου στους Ούνους, στα εργοστάσιά τους θα φτιάχνονται τα φωτοβολταικά, οι σκλαβοι ¨Ελληνες θα δουλεύουν στην Ελλάδα στις ειδικές οικονομικές ζώνες που θέλουν να δημιουργήσουν και αυτοί θα κονομάνε)
    Για την υπάρχουσα βιομηχανία (ειδικά την υφαντουργία), γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δεν συζητάμε....
    Ο κατάλογος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Έλλαδας μας είναι ανεξάντλητος.
    Τα διάλυσαν όλα οι διαχρονικά οι αισχροί προδότες, καταστρέφοντας ταυτόχρονα παιδεία, υγεία, ιδανικά ... και συνεχίζουν ώστε να πάρουν και την Δημόσια και την Ιδιωτική περιουσία (ακίνητα και καταθέσεις) των Ελλήνων.
    Οι άλλες Ευρωπαικές χώρες γνωρίζετε τι χρωστούν ??? αν όχι διαβάστε το εξαίρετο πρόσφατο αρθρο του κ. Δελαστίκ και θα βγάλετε το συμπέρασμα.
    Στο χέρι μας είναι αν θα αφήσουμε την ληστοσυμμορία των μισελλήνων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες να συνεχίσει το αισχρό και προδοτικό έργο της.
    Για τις απειλές και την τρομοκρατία που απειλούν τον Ελληνικό Λαό, να γνωρίζετε ότι είναι όλα μπούρδες.....
    Την 6η Μαίου, δώστε την απάντησή σας στους αχρείους αυτούς προδότες.
    Ξυπνήστε Έλληνες !!!
    Με συγχωρείτε για την έκταση των γραφομένων μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη, έκανα λάθος, ο πραγματικός πλούτος της χώρας ίσως υπερβαίνει τα 30 πεντάκις εκατομμύρια ευρώ και όχι τα 30 τρις ευρώ που εκ λάθους μου ανέφερα.
    Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί γίνονται όλα αυτά στην Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νασαι καλα που μας θυμιζης οτι ο Θεος αληθεια εδωσε στους Ελληνες , το κομματι της γης που ειχε κρατηση για τα "γερονταματα" Του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αλλα για να κληρονομησεις τον Θεο, πρεπει να εισαι ανταξιος Του, αλλιως παιρνει την κληρονομιαν Του και τη δινει αλλου...και για μας τωρα ισχυει το -σωσον Κυριε τον λαον Σου και ευλογησον την κληρονομιαν Σου-

    Καλο και σωστο βολι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειναι ντροπη να εκτιμουμε την αξια της πατριδος,
    με νομισματα,και μαλιστα θαυματα της φωτοτυπικης αλητοτεχνουργιας.
    η πατριδα ειναι ανεκτιμητη.
    ειναι απλα δικη μας!!!
    ποσο κανουν οι πετρες που σκεπασαν τους νεομαρτυρες?
    ποσο κανει το μαντειο των δελφων?
    να πω κι αλλα????
    υπαρχει τιμη για το νερο μας..????
    δεν κανουνε ,δεν υπαρχει μεγεθος!
    υπαρχει ομως τροπος και τοπος, ενδοξης θανης.
    περι πάτρις.
    η πατριδα ειναι η ποιο γλυκια πετρα και για τον ταφο μας.
    και κανει ενα νανουρισμα!!!???
    ευχομαι σ ολους, να τ ακουσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συν Αθηνα και χειρα κινει και ο Θεος τον Λογο Του δεν τον αλλαζη .
    Οταν λεμε πλουτο δεν εννουμε χρηματα οι Ορθοδοξοι και μην βιαζεσε αδελφε να μας "χουχιαξεις" επειδη υπαστε υπερηφανοι που ζουμε σε πλουσιο τοπο .
    Γρηγορειτε , διοτι την Δευτερα την 7η του Μαίου θα ακουστουν οι δαιμονες να σκουζουν , καθως θα εγκαταλειπουν , κατοπιν Λαίκης εντολης το δαιμονισμενο κρατος τους .
    ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ .
    Καλο βολι σε ολους , μιας και θαναι το τελευταιο , αν δεν σημαδεψουμε στην καρδια .

    Υ.Γ Δεν ειμαστε ολοι εδω που διαβασουμε και γραφουμε αγουροξυπνημενοι .Ουτε ακουσαμε τις βροντες και τον θορυβο της καταρρευσης του Εθνους τωρα....τελευταια .
    ΣΩΣΩΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ , ειναι για την ακριβεια η κατασταση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]