Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΝΤ: Η Γερμανία να κάνει περισσότερα για την κρίση χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη χρησιμοποιώντας το ειδικό της βάρος ως η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη.

Σημειώνοντας ότι οι προοπτικές για την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας είναι θετικές παρά το αβέβαιο outlook λόγω της κρίσης χρέους, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι κορυφαίες προτεραιότητες για το Βερολίνο θα πρέπει να είναι η τόνωση της εγχώριας ανάπτυξης, η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και η παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη.

“Ο βασικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Γερμανία είναι η αναζωπύρωση της κρίσης χρέους η οποία θα μεταδοθεί απευθείας στη Γερμανία μέσω πραγματικών και οικονομικών καναλιών και εμμέσως μέσω της υποχώρησης της εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά”, σημειώνει το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεση για την οικονομία της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο του ΔΝΤ σημειώνει ότι τα μέτρα λιτότητας και τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα στις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να συμπληρωθούν από μια πιο ισχυρή πανευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.

“Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. και την αυξημένη δανειοδοτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)”, αναφέρει το ΔΝΤ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]