Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αδιέξοδο δικομματικό μας πολίτευμα…

Όλοι ζούμε σήμερα τον παραλογισμό ενός πολιτεύματος που έχει ρίξει τη χώρα αφενός στην ακυβερνησία, αφετέρου στην αβεβαιότητα για το ποια οικονομική πολιτική θα ακολουθηθεί. Μνημονιακή ή αντιμνημονιακή;

Αντί ο λαός να έχει την ευχέρεια να ψηφίζει απευθείας τον ηγέτη του, την κυβέρνησή του και την πολιτική του, όπως έκαναν οι Γάλλοι και οι Ρώσοι, όπως κάνουν οι Αμερικανοί και οι Κύπριοι και εκεί να τελειώνουν όλα, αντίθετα εμείς οι δυστυχείς Έλληνες, που έχουμε εφεύρει και τη Δημοκρατία (αλλά έχουμε εισάγει το αγγλοσαξωνικό πολίτευμα), ενώ ψηφίσαμε, παρακολουθούμε εμβρόντητοι τα παρασκηνιακά παιχνίδια που παίζονται προκειμένου να….. δούμε, που τελικά θα κάτσει η μπίλια της πρωθυπουργίας. Δεν ξέρουμε ούτε καν ποια οικονομική πολιτική θα ακολουθηθεί. Ενώ μόλις ψηφίσαμε, ξαφνικά εξαφανιστήκαμε από το προσκήνιο και αφήσαμε τα κόμματα του συστήματος (Δεξιά και Αριστερά) και τους επαγγελματίες πολιτικούς να κάνουν νταραβέρι και να διαπραγματεύονται τη δική μας βούληση.

Αντί τώρα να ετοιμαζόμασταν ως λαός, ώστε την επόμενη Κυριακή να πάμε και να επιλέξουμε, σε επαναλληπτική εκλογή, μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα (δηλαδή μεταξύ των δύο πρώτων), μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ ή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ μνημονιακής ή αντιμνημονιακής πολιτικής, με το δημοκρατικότατο ποσοστό 50% +, αντίθετα εμείς έχουμε μείνει στην άκρη και παρακολουθούμε αδύναμοι, που θα ισορροπήσουν τα διάφορα συμφέροντα στο παρασκήνιο, ενώ στο προσκήνιο μας εξαπατούν άπαντες, με τις θεατρικές αντιπαραθέσεις τους.

Όχι, αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό πολίτευμα στο οποίο συμμετέχουμε και έχουμε λόγο εμείς οι Έλληνες. Αυτό είναι τραγέλαφος. Εδώ και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες εμείς οι απλοί πολίτες, προκειμένου να αλλαχτούν όλα αυτά τα αρρωστημένα πράγματα.

Το αγγλοσαξωνικό πολίτευμά μας της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας», στην ουσία της δημοκρατίας των αποτυχημένων κομματικών αρχηγών και της πολιτικής ολιγαρχίας που τους περιβάλει, σχεδιάστηκε στη βάση δύο κομμάτων εξουσίας και ενός τρίτου που θα λειτουργεί ως δεξαμενή διαμαρτυρίας και ως βαλβίδα εκτόνωσης και διατήρησης του συστήματος. Σήμερα όμως αποδεικνύεται, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, αφενός μας οδήγησε στη χρεοκοπία, αφετέρου είναι ανίκανο και να την διαχειριστεί.

Αλλαγή του Συντάγματος τώρα, με Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]