Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχηματισμός κυβέρνησης: Αντί να περιφέρουν την εντολή ας πουν στους δανειστές ότι "το πείραμα τελείωσε"!

Με το πολιτικό παιχνίδι σε Αθήνα, Βερολίνο και Βρυξέλλες να παίζεται χωρίς να υπάρχει προς το παρόν καμία προοπτική λύσης, η κατάσταση στην χώρα δείχνει να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τη φράση που έγινε γνωστή από τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη ότι “στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί και τόσο άψογα τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Με άλλοθι την οικονομική κρίση και την ανάγκη χρηματοδότησης της χώρας πολλά αντιδημοκρατικά μέτρα ελήφθησαν και στις εκλογές της Κυριακής είδαμε και φαινόμενα που φυσιολογικά τρομάζουν πια τους Έλληνες πολίτες.

Οι πολιτικοί αρχηγοί χωρίς καμία εξαίρεση δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει το ηχηρό μήνυμα των εκλογών:οι πολίτες είπαν ξεκάθαρο όχι στη πολιτική των μνημονίων. Το πρόβλημα κανονικά θα ήταν η μεταφορά αυτού του σαφέστατου μηνύματος στα κέντρα των αποφάσεων της ΕΕ και ειδικότερα στο Βερολίνο που χθες έδειξε ότι επιμένει στη πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην απόλυτη άβυσσο.

Θα ήταν ίσως προτιμότερο από το να “περιφέρουν” την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης οι πολιτικοί αρχηγοί να καθήσουν γύρω από ένα τραπέζι και να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα κάνουν σαφές στους δανειστές ότι το σχέδιο απέτυχε και πρέπει τουλάχιστον να αναθεωρηθεί. Γιατί όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τα όσα προσπαθούν να του επιβάλουν, τότε κανείς δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Ούτε εμείς ότι θα “σωθούμε”, ούτε αυτοί που υποτίθεται ενδιαφέρονται να “μην χάσουν τα λεφτά τους”.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης ή η νέα προσφυγή στις κάλπες σύντομα δεν πρέπει να γίνεται με όρους πολιτικής επιβίωσης των πολιτικών αρχηγών και ειδικά αυτών που είναι οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών της Κυριακής. Είναι παντελώς αδιάφορο το πολιτικό μέλλον των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου στους Έλληνες πολίτες που αισθάνονται ήδη “πνιγμένοι”. Θα εκτιμούσαν πολύ περισσότερο αν έβλεπαν τους πολιτικούς ηγέτες να απευθύνονται προς τη κα.Μέρκελ και το κ.Σόϊμπλε, για να τους εξηγήσουν ότι οι Έλληνες πολίτες φώναξαν με τη ψήφο τους ότι το πείραμα τελείωσε!

Αντιθέτως διαπιστώνουν μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις δηλώσεις ότι ο ένας πολιτικός αρχηγός ,προσπαθεί να... εκθέσει τον άλλο και να τον παρουσιάσει ως αδύναμο να αναλάβει τη “καυτή πατάτα”. Βλέπει όλους να λένε όχι σε όλα και να παίζουν... τις καθυστερήσεις για να πάνε το “παιχνίδι” στην “παράταση” μιας εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου. Με την ελπίδα ότι θα βελτιώσουν τα ποσοστά τους! Δεν έχουν προφανώς καταλάβει τίποτα! Ή ακόμη χειρότερα έχουν καταλάβει, αλλά αρνούνται να δώσουν λύση.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πολύ σωστά τίθεται το όλο θέμα.
    Αλλά αυτοί οι ανίκανοι δωσίλογοι μπορούν να το καταλάβουν?
    Σίγουρα όχι.
    Ένα μόνο τους ενδιαφέρει, η εξουσία και τα τομάρια τους.
    Τώρα ωθούν την εξέλιξη σε νέες εκλογές πιστεύοντας ότι θα ανακάμψουν.
    Σκεφθείται τι θα γίνει άν οι Έλληνες ψηφίσουν συντριπτικά μικρά και άγνωστα κόμματα !!!
    Ο Ελληνικός Λαός αυτή τη φορά ας τους καταποντίσειοριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο λαος τα πηρε στο κρανιο.την κυριακη το εδειξε.
    φαινεται οτι καποιοι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν.
    βλεπω...να τα παιρνει η Σοφια του Θεου στο κρανιο.
    και δεν θα μεινει κρανιο για κρανιο.
    μεσοπεντηκοστης σημερα.
    το πανυγηρι της μεγαλης εκκλησιας της του Θεου Σοφιας.
    Χριστος Ανεστη.
    και τας κεφαλας των δρακόντων συνἐτριψεν.
    στα δρακουλίνια θα κολησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος θα το φωνάξει ότι το πείραμα τελείωσε;Ο Βενιζέλος η ο Σαμαράς;Αφου είναι υπέρ του πειράματος με υπογραφές.Όλοι οι άλλοι το φωνάζουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο το δικό τους τέλος πάντων.Είναι τόσο έτοιμοι να το φωνάξουν αυτοί οι δύο που ο Σαμαράς σκέφτεται λέει την ανασύσταση της κεντροδεξιάς, που και ο ίδιος κατακερμάτισε,με συμμάχους ποιους;Την Ντόρα τον Μάνο το Τζήμερο,την αφρόκρεμα δηλαδή των υποστηρικτών του πειράματος.Αν περιμένουμε από αυτούς να πουν το φτάνει....τελειώσαμε.
    Περισσότερο τους νοιάζει η σταθερότητα του Ευρώ και της Ευρωζώνης παρά τα καυμένα τα πειραματόζωα οι Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ τους υπηρετουν το σχεδιο .
    ΟΛΑ τα καταλαβαν και κανουν οτι ταχα ειναι ακομη αρχηγοι κομματων .
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ θα τους παρει ο διαβολος .
    Για οσους δεν το ξερουν ακομη , μαθετε οτι και πρωθυπουργο εχουμε και υπουργους , ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ .
    Εγκατασταθηκαν στον Πειραια και απο εκει κομματιαζουν την Πατριδα και γενοκτονουν το Γενος . Τους αχυρανθρωπους στην Αθηνα τους εχουν για να παραπαλανουν .
    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]