Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δόθηκε απλώς παράταση στην εκτέλεση


Τι κερδίσαμε;

Πολιτικό χρόνο. Ξεκάθαρα. Πολιτικό χρόνο, τίποτα περισσότερο. Φαίνεται ότι οι εταίροι μας πείστηκαν ότι η παρατεταμένη πολιτική αναταραχή στη χώρα δεν είναι παιχνιδάκι και συμφώνησαν πως πρέπει να δοθεί μια εκτόνωση, πιθανότατα με εκλογές ή έστω με έναν δομικό ανασχηματισμό. Έτσι δόθηκε μεν η υποτιθέμενη έγκριση για τα 130δις, η οποία φυσικά δε χρειαζόταν επί της ουσίας καθώς προϋπήρχε από τον Οκτώβριο, αλλά παραμένουν πολλά θολά σημεία, όπως η διφορούμενη στάση του ΔΝΤ που έστειλε το θέμα στις καλένδες του Μαρτίου, η πονηρή ψηφοφορία στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και κυρίως η χιμαιρική διαδικασία του PSI που θα δημιουργήσει νέες αφορμές.

Τι χάσαμε;

Δεν θα σταθώ στους πολυσυζητημένους εφαρμοστικούς νόμους της φτώχειας, αυτά τα ξέρει ο καθένας από εσάς καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους, γιατί σας αγγίζουν άμεσα. Αυτό που χάσαμε είναι ο λεγόμενος ειδικός λογαριασμός και η επιτήρηση, για την οποία επιλέχθηκε άλλη ορολογία (αυξημένη εποπτεία νομίζω), για να περάσει ομαλότερα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τι σημαίνουν αυτά;

Ότι αν τυχόν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και προχωρήσει το PSI μαζί με το swap (ελάχιστες πιθανότητες), οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να ‘’συμβουλεύονται’’ έναν ευρωπαίο χαρτογιακά, πριν από κάθε υπογραφή εγγράφου, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει να κάνει με δαπάνες, ακόμα και αν πρόκειται για χαρτί τουαλέτας. Ορισμένοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν αναλογιστεί κανείς την έφεση στη σπατάλη που διαχρονικά επέδειξε η ελληνική πολιτική ηγεσία κάθε χρώματος, ωστόσο δημιουργεί περίεργους συνειρμούς και γενικά περιορίζει αισθητά αυτό που ονομάζουμε εθνική κυριαρχία.

Ο ειδικός λογαριασμός είναι μια ακόμα πιο χολερική γερμανική εφεύρεση, καθώς η δημιουργία του στερεί τη δυνατότητα της μελλοντικής κυβέρνησης να παρέμβει πυροσβεστικά σε μια εσωτερική ανωμαλία, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στους δανειστές. Πρακτικά αυτό δίνει στη νέα συμφωνία ένα άρωμα άτακτης χρεοκοπίας, εκμηδενίζοντας τα οφέλη που πιθανότατα θα έδινε το PSI, μια ανάσα δηλαδή στον προϋπολογισμό. Αν δηλαδή προκύψει κάποιο πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού (π.χ. λόγω μεγαλύτερης ύφεσης), η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να βάλει χέρι στα δανεικά, αλλά θα πρέπει, είτε να κόβει μισθούς και δαπάνες, είτε να δημιουργεί νέα φορολογικά χαράτσια, προκειμένου να εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις.

Ποιος κέρδισε τελικά;

Το Eurogroup είναι ένα πολύχρωμο συμβούλιο ευρωπαίων πολιτικών, όπου προσέρχονται όλοι και εκφράζουν τις απόψεις τους και στο τέλος ψηφίζουν τις απαιτήσεις των Γερμανών. Ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος είχε πιεστεί αφόρητα την προηγούμενη εβδομάδα καθώς είχε την μπάλα, κατέφερε έναν πολιτικό ελιγμό και πέταξε ξανά την μπάλα στην ελληνική πλευρά. Αυτό του έδωσε χρόνο και έδιωξε από πάνω του τα φώτα της κακής δημοσιότητας. Τώρα έχει όλη την άνεση να τορπιλίσει με γνήσια γερμανικά τρικ τη διαδικασία του PSI, η οποία κρύβει απίστευτες παγίδες. Είναι γνωστό ότι ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία και να είστε σίγουροι ότι μάλλον θα το πετύχει.

Για αυτό μη συμμερίζεστε την ευφορία που προσπαθούν να δημιουργήσουν τα ΜΜΕ, ούτε τις κραυγές των κ.κ. Βενιζέλου και Παπαδήμου.

Η απόφαση του Eurogroup δεν ήταν ιστορικής σημασίας, δεν αποφασίστηκε τίποτα περισσότερο από αυτά που ‘’κέρδισε’’ τον Οκτώβριο ο κ. Παπανδρέου, πλην του γεγονότος ότι η ελληνική πλευρά κόντυνε λίγο περισσότερο, αποδεχόμενη επιπλέον δυσβάσταχτους όρους.

Κακοφωνίξ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. καλο το αθροσου για τους φασηστες του 4 οικονομηκου αου βτσ που οδηγουν τους ελληνες μαζι με τα τρια καθαρματα που εχου αναρτηθη 1 παπαδημιος νενεκος 2 σαμαρι γουσιος 3 τζεφρι ο εφιαλτης και εχουν πλατη το κοινοβουλιο αυτο τεριαζει εθαψαν την δημοκρατια και την κυριαρχιαμας και το παιχνηδι παντα απο εδω και περα στην ελλαδα και στην ευρωπη θα το παιζει η μποτα του γερμανου το σαρκοζαγαρομελκερ δεν μηλα ειναι το ζαγαρακι στο σαλονι της αγγελ και θα επιβαλουν και συνταγμα που θελουν αυτοι ο νεος τυπος χουνταρας που στηνουν τα τρια καθαρματα αντησταθηται και επιτεθηται μπας και γλυτοσουμαι απο την νεα δηκτακτορια που μας επιβαλουν η γενια του πολυτεχνιου ορε ερωτευμενοι ηταν με τον παπαδοπουλο κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ .

    ... ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ .

    ΕΙΝΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΦΑ ΣΕ ΦΤΩΧΕΨΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ .

    ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .

    ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ , ΚΑΘΩΣ
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ .

    ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ
    ΚΡΑΤΗ - "ΑΠΟΙΚΙΕΣ" ΤΗΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .

    Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ .


    ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ , ΑΚΟΜΑ , ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ
    ΠΛΑΝΗΤΗ .
    ΜΑ ΜΕ 16 ΤΡΙΣ $ ΧΡΕΟΣ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ?

    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ , ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 16 ΤΡΙΣ , ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ . .... ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ .

    ΕΤΣΙ , ΛΟΙΠΟΝ , ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, : Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ .

    ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ , ΘΑ ΠΕΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως φταίνε τα ελληνικά μου; Τι πάει να πει αυτό;

    Υπάρχει μας ανάγκη, μας λέει ο Βενιζέλος, γιά “αλλαγή νοοτροπίας στην δικαιοσύνη”. Μήπως φταίνε λοιπόν τα ελληνικά μου; Τι πάει να πει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν φτεναι τα ελληνηκα ο τουρκογλου βαδηζει καλα στην χουντα δεν τον βλεπετε στην βουλη αλλαζων κορονες η πατρηδαμου λευτα δεν βαζει απο τα 3 εκατομιρια που εχει η γουρουνα αρχησε απο τωρα να δηχνει τον φασηστικοτου χαραχτηρα και το καθεστος που θα στησουν μετα εκλογγες με την κομανετσι ο καταληλος ησηγητης μαζι με τον καιλα λοβερτο για το νεο συνταγμα της χουνταρα που στωνουν και εσυ χοχολε ψυφησετους και μεγιασου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]