Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες πολιτικοί "παγόνια" άνοιξαν την όρεξη του λύκου - Σόϊμπλε


Μπορεί στη Γερμανία να καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να απαλυνθούν οι σκληρές και ανθελληνικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας κυρίου Σόιμπλε.

Μπορεί ακόμη να επιχειρείται να διαψευσθούν οι φήμες ότι μεγάλη μερίδα Γερμανών πολιτικών επιθυμούν και τη χρεωκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη, αλλά εμείς, πρέπει να ψάξουμε επ' ακριβώς το γιατί.

Αρκετοί Έλληνες έχουμε αντιληφθεί ότι ο κ. Σόιμπλε επιδιώκει να επιτευχθούν οι εισπρακτικοί στόχοι της τρόικα και να σφραγισθούν έτσι με επιτυχία στους κόλπους της Ευρωζώνης, όσα σχεδίασε και επιδίωξε να υιοθετηθούν, η κα Μέρκελ.

Έτσι θα κερδίσει και παρά πάνω πόντους για να αναδειχθεί σε κορυφαία ηγέτιδα της Ευρωζώνης.

Επίσης, είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι Γερμανοί ΔΕ θέλουν αδύναμους κρίκους στην μελλοντική ΕΕ κυρίως της Ελλάδας. Καθημερινώς, υψώνουν -και θα υψώνουν- σκοπέλους στις διαπραγματεύσεις, με δυσβάσταχτους για τον Ελληνικό Λαό όρους-μέτρα. Ναι είναι πολύ σκληροί οι Γερμανοί απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Αλλά το δικαίωμα να γίνονται δεσποτικοί και να εκφράζουν κατακτητικές επιθυμίες για τη χώρα μας, το έδωσαν στους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους οι Έλληνες Πολιτικοί.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια, τους συναναστρέφονταν κατά καιρούς. Όμως τα δύο τελευταία χρόνια οι του EUROGROUP έχουν τακτικότατες συναντήσεις και συνεργασίες. Αντί για πολιτικούς που πρεσβεύουν τις θέσεις και τα συμφέροντα της χώρας τους, όπως περίμεναν από τα υψηλών προσδοκιών βιογραφικά τους, οι Ευρωπαίοι διαπίστωσαν ότι είχαν να κάνουν με ...παγόνια, που φαντάζουν μόνον εντός Ελληνικών συνόρων!

Και τα παγόνια έχουν μεν φανταχτερά, πολύχρωμα φτερά, αλλά έχουν αδύναμα και άσχημα πόδια! Δεν έχουν βηματισμό δυνατό και δεν τρέμει η γη εκεί που πατούν.... Η δε λαλιά τους, είναι χειρότερη από κακάρισμα όρνιθας. Έτσι ο Γερμανικός ...Λύκος Σόιμπλε, άνοιξε το στόμα του και άφησε να φανούν τα δόντια του. Τώρα θέλει να γευτεί το ωμό θήραμα που του προσφέρεται ανεμπόδιστα! Θέλει να “καταβροχθίσει” την Ελλάδα, εφόσον τα πάντα του τα έδωσαν, πολιτικοί- παγόνια ελεύθερης βοσκής!

Και για να μην αποσυντονιζόμαστε! Ας μη ψάξουμε ακόμη λεπτομερώς το που κατευθύνεται και που θα “χαθεί” ο καθείς από τους αρχηγούς, αρχηγίσκος, βουλευτές πρώτης, δεύτερης ή τρίτης διαλογής.

Ας σταθούμε σε δυσμενή σημεία του μνημονίου.Να τα αποστηθίσουμε και αναλόγως να σκεφθούμε τι θα πράξουμε στην κάλπη!

Παραθέτω μια μικρή περίληψη μέρους των γραπτών δεσμεύσεων που θα καθορίζουν τη ζωή μας στο αύριο. Περίληψη για όσα δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμοστούν οι 199 Εθνοπατέρες και που σε λίγο αυτές οι δεσμεύσεις θα φέρουν τις υπογραφές διεκπεραίωσης των κυρίων Παπαδήμου και Βενιζέλου και θα παραδοθούν στις Βρυξέλλες. Εμείς, “ο Λαός που κάνει θυσίες” -κατά τον κ. Παπανδρέου- ΔΕΝ ξεχνάμε από το Μνημόνιο:

σελ.119 ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της. Θυμάστε ότι ακούστηκε “κάτι”περί δανείου από τη Ρωσία αλλά ο ΓΑΠ το...προσπέρασε!

σελ 129. παραγρ.13. υποπαραγρ.1. Αντιθέτως ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή μπορεί μεν να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε αύριο χρεωμένοι πχ στην Τουρκία ή τα Σκόπια, επειδή η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα της Ελλάδος!

Σελ.129. παραγρ.14.υποπαραγρ.1 H σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο

σελ΄121. παραγρ.5 Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων θα είναι +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επανα-προσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

σελ 123 Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια - όχι τα 110 που θα πάρουμε τώρα- που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

σελ 123, παράγραφος 5... Μόνο το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μας, μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση που αποδέχθηκαν οι Αρχηγοί που στήριξαν την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Σύμφωνα με τη σύμβαση, δεν επιτρέπεται σε κανένα δικαστήριο να εκδικαστεί τέτοια προσφυγή της Ελλάδας!

Εμείς βεβαίως δεν έχουμε Συνταγματικό δικαστήριο και στο Διεθνές, δε θα μας επιτρέπεται να προσφύγουμε αν πρώτα δεν το εγκρίνουν οι χώρες των δανειστών μας...

Με την παρούσα σύμβαση ο δανειολήπτης, αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Συνεπώς ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !

σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5... Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η Σύμβαση, δε χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους .

Πείτε μου μία χώρα- πέραν των τριτοκοσμικών- στην οποία ο Υπουργός Οικονομικών της, να υπογράφει, για να φορτωθεί ο Ελληνικός Λαός- ο Λαός του- το βάρος του “μαμούθ “δανείου όπως κόμπαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, πέρσι στη ΔΕΘ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών του μνημονίου...

Κι αύριο, σε κλειστό κύκλο, θα εκλεγεί και νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Πρωθυπουργός της Χώρας...

Ας μην πάθουμε δυσπεψία από τώρα ... Απλώς να θυμηθούμε εκείνο τον Σεπτέμβριο, στη Θεσσαλονίκη, όταν έβγαιναν πότε ο Παπανδρέου, πότε ο Βενιζέλος και ανακοίνωναν περικοπές μισθών, συντάξεων, χαράτσια κλπ, για να έχουμε φέτος-έτσι μας έλεγαν- πρωτογενές πλεόνασμα!

Ένα χρόνο μετά “κάψανε” τα διαπραγματευτικά χαρτιά της Ελλάδας. Προχθές κάηκε ηθικά και υλικά το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και στο εξής μονίμως θα καίγονται τα όνειρα μας για πρόοδο και προκοπή.

Ε λοιπόν, έρχεται ο καιρός να κάψουμε και μεις τις “γούνες” τους, στις κάλπες! Στη Βουλή επιβάλλεται να στείλουμε ΜΟΝΟΝ νέους, ικανούς, διορατικούς και τίμιους Έλληνες Πολιτικούς.

Τα “παγόνια” ας τα στείλουμε για ελεύθερη βοσκή, δίπλα, στον Εθνικό Κήπο!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]