Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γέροντας Εφραίμ – Αριζόνας: Προσεύχεσθε, έρχονται συνταρακτικά γεγονότα


«Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και περιμένουν το σύνθημα», υπογραμμίζει ο φωτισμένος γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα της Αμερικής σε δηλώσεις του στον συνεργάτη μας Θεμιστοκλή Καφαντάρη.

«Οι προσευχές των γεροντάδων παρατείνουν τα όσα άσχημα γεγονότα θα συμβούν», εξηγεί και μας παροτρύνει να προσευχόμαστε αδιαλείπτως.

«Καλό είναι να έχουμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης για κάθε ενδεχόμενο, διότι όταν κάποιος έχει ανάγκη και τρώει χώμα από την πείνα, θα έχει τεράστια βαρύτητα η ελεημοσύνη σου όταν του δώσεις να φάει! Ο Θεός υπάρχει παντού», σημείωσε ο γ. Εφραίμ.

Αναλυτικά τι είπε ο χαρισματούχος γέροντας Εφραίμ:

Η κρίση οφείλεται στο γεγονός ότι οι κοσμικοί γίναμε σαν δαίμονες και οι μοναχοί ως κοσμικοί και έχουμε δώσει δικαιώματα στον έξω από δω. Δεν έγινε τίποτα συνταρακτικό π.χ. πόλεμος, διότι υπάρχουν γεροντάδες σε μοναστήρια και σκήτες όπως π.χ. στο Άγιο Όρος, Όρος Σινά, Μετέωρα κ.λ.π. που έχουν δώσει, μέσω προσευχών, παράταση στα όσα θα συμβούν.

Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και περιμένουν το σύνθημα.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν όπως πρόσφορο είναι το έδαφος. Γνωρίζουμε από τις ειδήσεις ότι Ιράν, Αμερική, Κίνα, Ρωσία, διαθέτουν όπλα. Aν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις και αλλά κράτη, όσο δύσπιστος και εάν είσαι.

Να κάνετε καθαρή εξομολόγηση, με ευλάβεια, να είστε προσηλωμένοι στα πνευματικά σας καθήκοντα και να συμμετέχετε στα μυστήρια ανελλιπώς, κυρίως εξομολόγηση και θεία κοινωνία. Να λέτε την ευχή συνεχώς: “Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον” και “Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον”. Mόνο έτσι θα σωθούμε!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Οι Γέροντές μας, εν ζωή και μη, μας δείχνουν το θεϊκό μονοπάτι. Είναι αντάξιοι απόστολοι της γνώσης που έφερε ο Χριστός στον κατασπαραγμένο κόσμο μιας παρακμιακής εποχής, και σταυρώθηκε, και της γνώσης που μετήγγισε στους Έλληνες ο Σωκράτης, και διώχθηκε από το αθηναϊκό καθεστώς της εποχής των τυράννων, επειδή πίστευε σε ένα Θεό και μιλούσε για την καταλυτική δύναμη της αρετής και της αγάπης.

    Αυτή την ίδια διαχρονική γνώση μας χαρίζουν τώρα αυτοί οι χαρισματικοί απόστολοι της Ορθοδοξίας, σε μια εποχή παρακμιακή, σε μια εποχή τυράννων, την ίδια ώρα που εμείς είμαστε ανίκανοι να τους ακούσουμε.

    Το κακό είναι παντού σήμερα και απειλεί την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο. Την καρδιά μας αρκεί να ανοίξουμε στο Θεϊκό Φως και ο κόσμος θα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοκρατες θανατωσαν τον Σωκρατη. Για την Ιστορια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δημοκράτες", ναι. Που εφήρμοζαν την αρχή της "ανταπόδοσης" ("θα σου βγάλω πρώτος εγώ, το κράτος, το μάτι αν προσπαθήσεις να με κατηγορήσεις"). Ελπίζω, όμως, να μην είναι αυτό το μόνο σχόλιο που έχεις να κάνεις κάτω από αυτό το άρθρο και να μην οδηγηθεί αυτή η συζήτηση προς τον Σωκράτη. Αξίζει της προσοχής μας το άρθρο για τον Γέροντα.

      Διαγραφή
    2. Κανένας δεν είναι υπεράνω της Δημοκρατίας. Ο Σωκράτης δε δέχτηκε να σωθεί για να μην παραβεί τους νόμους της πολιτείας. Αν είχε δεχτεί να δραπετεύσει θα τον ήξερες σήμερα;

      Διαγραφή
    3. Από ανώνυμο 9:48 PM.

      Ένα τελευταίο θα γράψω για αυτό το θέμα. Δεν θα έγραφα κάτι άλλο, διότι πραγματικά πιστεύω ότι αυτά που μας αξίωσε ο Θεός να ακούσουμε από τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα είναι μια ευλογία.

      Δεν μου αρέσει να το παίζω "ξερόλας" φιλόλογος, αλλά όταν βλέπω τόσες ανακρίβειες, δεν μπορώ να μην απαντήσω.

      Ο Σωκράτης έφθασε στο απόγειο της φιλοσοφικής του σκέψης και δραστηριότητας όταν στην Ελλάδα κυβερνούσαν οι Τριάκοντα Τύραννοι. Η τυραννία έληξε το 404 π.Χ. Το έργο των τυράννων, από άποψη οικοδομημάτων και υποδομών γενικά, δεν ήταν ευκαταφρόνητο. Ωστόσο, λίγα συνέδεαν το καθεστώς εκείνο με τη Δημοκρατία, όπως την οραματίστηκε και την σχεδίασε ο Κλεισθένης. Μια από τις συνήθειες των τυράννων ήταν να θανατώνουν τους αντιπάλους τους (και οποιουσδήποτε αντιστέκονταν στο καθεστώς), χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη. Ο Θηραμένης, π.χ., είχε την ίδια τύχη με τον Σωκράτη. Τον ανάγκασαν να πιει κώνειο. Όταν ο Σωκράτης το 404 π.Χ εναντιώθηκε με θάρρος στους τυράννους, αρνούμενος να συλλάβει έναν δημοκρατικό, αυτό δεν ξεχάστηκε. Πέντε μόλις χρόνια μετά, αφού οι τύραννοι είχαν πέσει και η δημοκρατία είχε κακοφορμίσει ακόμη περισσότερο, βρέθηκε να κυβερνά την Αθήνα η πιο στυγνής μορφής ολιγαρχία που γνώρισε ποτέ η πόλη, για 8 μόλις μήνες. Ήταν λίγο το διάστημα, αλλά σε εκείνο το διάστημα είχε την ατυχία να οδηγηθεί σε δίκη ο Σωκράτης για τις πεποιθήσεις του. Θανατώθηκε το 399 π.Χ.

      Δεν θα ξανακάνω κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό. Το πόσο εμβαθύνει και αναλύει ο καθένας στην Ιστορία μας είναι δική του υπόθεση και μεράκι. Όπως ήδη εγραψα παραπάνω, πιστεύω ότι η ιστορική φάση που βιώνουμε σήμερα είναι άλλη μια φάση παρακμής, σήψης και τυραννίας, που θα μας οδηγήσει σε γεγονότα πρωτόγνωρα. Σε τέτοιες φάσεις, αυτό που σώζει τους ανθρώπους είναι πάντα η αναζήτηση της Αλήθειας, της Αρετής και της Αγάπης, που έχουν για άλλη μια φορά χαθεί μέσα στη δίνη του υλισμού. Γιαυτό έχουν τεράστια σημασία αυτά τα λόγια του Γέροντα, και όλων των άλλων Γερόντων μας.

      Διαγραφή
  3. Δεν ειναι το θεμα ο Σωκρατης , εχεις απολυτο δικιο.
    Απλα το αναφερα , χαριν της ιστορικης αληθειας .

    Οι Γεροντες μας , ειπαν , σε οσους εχουν ωτα και ακουειν , ολα αυτα που βιωνουμε στις μερες μας . Εχω ξαναγραψη , οτι οποιος ηταν και ειναι , κοντα στην Εκκλησια μας , γνωριζη ΑΚΡΙΒΩΣ τι μας περιμενει και σε ποιον πρεπει να εχει τις ελπιδες του .
    Ειναι σαν να διαβαζες σημερινες εφημεριδες , παρα πολλα χρονια πριν . Εξ'ου και τα περι γραφικων .
    Χειροτερη πεινα , απο την πεινα του '41 . Τετοια συμφορα θα μας ευρη . Αλλα προς γνωση και συμμορφωση .
    Πολιτειακη ανωμαλια , χαος , πολεμος , πεινα , Σταυρωση , Ανασταση .
    Παντα εν Σοφια ΠΟΙΗΣΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ .

    Υ.Γ Μας ειπαν ακομη οι Αγιοι Γεροντες μας , να κλεισουμε το διαβολοκουτι και να προσευχομαστε , αυτα να μην γινουν χειμωνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εννοείς 'αυτα να μην γινουν χειμωνα';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 9:10
    Ουτε η αληθεια ειναι υπερανω της δημοκρατιας ;
    Ναι , θα τον ηξερα και ας μην τον ειχαν σκοτωση .Οπως ξερω και τους δεκαδες αλλους Σοφους μας .
    Καλα το λες . Ο Σωκρατης διδαξε υπακοη στους νομους , οχι υπακοη στην δημοκρατια . Ελπιζω να καταλαβαινεις την διαφορα . Μας ειπε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ , οτι ειναι γελοιο να ρωτας τον καθε ασχετο και αμορφωτο για οτιδηποτε . Ποσο μαλλον για την ηγεσια του κρατους .

    @ 6:02
    Κοιτα γυρω σου και θα καταλαβεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Χριστος με την ανθρωπινη του υποσταση χρειαστηκε τρια χρονια δικασκαλιας [απο 30 εως 33]για να τα πει ΟΛΑ,για να μεταδωσει το καινο μηνυμα Του ανα τους αιωνες την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ,που ερμηνευτηκε απο Αγιους και ακομα και σημερα ερμηνευεται απο Αγιους πατερες.
    Με τη Θεικη του ομως υποσταση και προκειμενου να ολοκληρωσει το εργο Του και στον αλλο κοσμο,αυτον που εζησε και πεθανε πριν την ελευση Του,*κατεβηκε* για τρεις μονο μερες στον Αδη [απο τη σταυρωση μεχρι την Ανασταση] και μετεδωσε και εκει το μηνυμα Του,χρειαστηκε δε τοσο λιγο καιρο γιατι οι ψυχες επικοινωνουν με αλλο τροπο και που ξερεις αν απο οσους πιστεψαν εκει δεν ηταν και ο Σωκρατης αφου απο τη διδασκαλια του ειχε φανει οτι καπου αλλου πιστευε,κατι αλλο περιμενε.Αυτο βεβαια ισχυει και για ολους οσους εζησαν προ Χριστου,τους εδοθη απαξ η δυνατοτητα να σωθουν μετα θανατον πραγμα που δεν ισχυει βεβαια αφ οτου ο Χριστος εισηλθε στην ιστορια της ανθρωποτητος και τη χωρισε μονο Αυτος σε προ και μετα Χριστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σοφες κουβεντες απο τον γεροντα και απο αλλους ασκητες που προσευχονται για μας και την ελλαδα μας και τα δεχομαι ολα αυτα εμεις τι κανουμε εχουμε εναποθεσει τις ελπιδες μας μονο στο θεο ο θεος πραγματι αγαπα αυτο που δημιουργισε και κατα το πληστον εμας τους ελληνες διοτι απο τους ελληνες δοξαστηκε περισοτερο και διαδοθηκαι ο χρηστιανισμος στα περατα της γης το λεει και οχρηστος στην συναντιση με τους ελληνες εμπορους οταν ειχε τωρα δοξαζεται το ονομα του πατροσμου και προσευχονται οι γεροντες για εμας εμεις τι κανουμε για να σωθουμε απο αυτους τους τυρανους τιποτα στον καναπε θελει επανασταση και οχι ειρεινικα και αυτο ειναι ενα ψεμα διοτι ετσι τους βολευει την τυρανια πιους νομους να υπακουμε της τυρανιας και τους ανθελ΄ληνικους διοτι βολευωνται καμποσα καθαρματα ζηταμαι βοηθια απο την παναγια βοηθα παναγια πνιγομαι κουνα και εσυ τα χερια σου να σωθεις τι εναι αυτα και ο κολοκοτρονης πολεμαγε και προσευχοταν στην παναγια και στο θεο αρα ειναι στο χερι το δηκομας και με την βοηθια των αγιων και ξεφυγουμαι απο αυτην την κατασταση που μας εβαλαν οι αθεοι ανθελληνες κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]