Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε: Ελεύθεροι οι εισαγγελείς να συνεχίσουν το έργο τους


Δικαίωση αλλά και μεγίστη ευθύνη
Η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου όπου με ψήφους 7 προς 4 απέρριψε το αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης για παραπομπή και την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη ήταν αφ’ ενός μεν ένας κόλαφος για τον κ. Παπαϊωάννου και τα όποια σχέδια του και αφ’ ετέρου μια δικαίωση για το μέχρι σήμερα έργο των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων. Κάτι όπως που τους δημιουργεί και τεράστιες ευθύνες κάτω από τις σημερινές συνθήκες.

Κατ’ επανάληψη έχουμε στηρίξει όλους εκείνους τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης που τολμούν, που βάζουν πάνω από όλα την δικαιοσύνη και την υποχρέωση που έχουν προς την πατρίδα. Είναι δυστυχία για ένα τόπο να στηρίζεται μόνο στην δικαιοσύνη αλλά εδώ που φθάσαμε ως χώρα δεν έχουμε και άλλη λύση. Καθημερινά οι πολιτικοί μας απογοητεύουν, μας εξοργίζουν, μας ταπεινώνουν ως άτομα και ως χώρα. Και γράφουμε γενικά για τους πολιτικούς και δεν εξαιρούμε κάποιους, γιατί μπορεί ο αρχαίος συνονόματος μας Διογένης ο Κυνικός να έψαχνε με το φανάρι για να βρει τίμιους ανθρώπους, εμείς έχουμε κουραστεί να ψάχνουμε να βρούμε πολιτικό που να ξεχωρίζει. Συνήθως βλέπουμε τις ζωές μας να καταστρέφονται. Βλέπουμε την ανομία να βασιλεύει, βλέπουμε να γίνονται κινήσεις για τον κατευνασμό της κοινής γνώμης. Το μόνο που δεν βλέπουμε είναι ουσία! Και τι να το κάνει κανείς να βλέπει να συλλαμβάνονται τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, τρωκτικά που στην πραγματικότητα παρακράτησαν, υπεξαίρεσαν χρήματα δικά μας, όπως πχ ΦΠΑ που πλήρωσε ο καθένας από εμάς με μια αγορά του ή ΦΜΥ που του παρακρατήθηκε στην δουλειά του, και σε 24 ώρες να είναι ελεύθερα!

Ο κύριος Παπαϊωάννου αλλά και όλη η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες. Πρώτο τι θα κάνει με τα blogs και την ανωνυμία τους μια και όλα αυτά τους έχουν γίνει κακό σπυρί στον ….κόσμο τους. Βλέπετε δεν είναι εκδότες ΜΜΕ που κάπως μπορούμε να τους βολέψουμε… Μα μια κρατική διαφήμιση, ένα δάνειο από μια κρατική τράπεζα, ένα (μπορεί και πολλά περισσότερα…) δημόσια έργα….. Δεύτερον, πως θα αδειάσει τις φυλακές που γέμισαν. Όχι δεν θα κατασκευάσουν νέες φυλακές. Όχι δεν θα αποφυλακίσουνε κακομοίρηδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και θα τους επιβάλλουν εναλλακτικές μορφές τιμωρίας. Ο κύριος Παπαϊωάννου ήθελε να βγάλει έξω όσους είχαν μέχρι 10 χρόνια φυλακή!!! Και θα ρωτήσουμε εμείς: Γιατί καν να δικάζεται ένα αδίκημα που προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια; Γιατί να κουράζονται τόσοι άνθρωποι, δικαστικοί, δικηγόροι, γραμματείς, κατηγορούμενοι, αστυνομικοί κλπ; Για να αντιληφθεί κανείς την νοοτροπία των πολιτικών, τι ήθελαν να κάνουν με την αποσυμφόρηση των φυλακών; Ότι κάνουν και με τα οικονομικά μέτρα. Παίρνουν ένα κουστούμια οριζόντιο, κάθετο και ότι άλλο θέλετε και το εφαρμόζουν. Για παράδειγμα κόβονται όλες οι συντάξεις. Γιατί να κοπεί η σύνταξη σε κάποιον που έχει «πληρώσει τα κέρατα του» σε εισφορές και δικαιούται μέχρι και το τελευταίο ευρώ στην σύνταξη που παίρνει και να μην κοπούν οι συντάξεις που, ως προς ύψος τους, δόθηκαν χαριστικά; Ξέρετε αυτές στα πλαίσια των κομματικών εξυπηρετήσεων για να επανεκλεγούν οι ίδιοι οι πολιτικοί; Αυτό που απλά λέει ο λαός μας «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα». Τρίτον, πως θα αλλάξουν το απαράδεκτο σημερινό καθεστώς στην απόδοση της δικαιοσύνης όπου χιλιάδες κακουργήματα περιμένουν έναν «αιώνα» να δικαστούν, όπου μπορεί να χαθούν και στοιχεία και φάκελοι στην διαδρομή, όπου μπορούν να συμβούν και συμβαίνουν πολλά πράγματα. Ακόμη και μια απόφαση σαν αυτή που αφορούσε την Βιστωνίδα και την Μονή Βατοπεδίου μπορεί να αράξει σε ένα συρτάρι κανά 2-3 χρόνια!!!! Αλλά και την αλλαγή αυτή, δεν μπορούν να την κάνουν έτσι απλά, με γνώμονα ΜΟΝΟΝ την απονομή της δικαιοσύνης. Προσπαθούν να περάσουν και τα «δικά» τους μέσα, μπας και δεν τα πάρουν είδηση οι υπόλοιποι. Για αυτό άλλωστε και μεγάλες αντιδράσεις από πλευράς των λειτουργών της δικαιοσύνης. Αλήθεια, οι ήρωες αρχηγοί των κομμάτων, που μάχονται για εμάς (!!!) έχουν κάνει κάποια πρόβλεψη σε περίπτωση που αυξηθούν τα έσοδα του κράτους; Πες ότι γίνεται ένα θαύμα βρε παιδί μου και πλημυρίζουμε στο ευρώ. Θα μπορούν οι ηγέτες μας να αποκαταστήσουν τις σημερινές αδικίες ή θα είμαστε σε καθεστώς επιτήρησης, ελέγχου και επιτροπείας (άμεσης ή έμμεσης) εφ’ όρου ζωής;

Να λοιπόν γιατί στηρίζουμε τόσο πολύ την δικαιοσύνη. Γιατί από τους λειτουργούς της περιμένουμε να δούμε φως. Περιμένουμε να είναι το φράγμα όλων των ανόμων σχεδίων, η καθαρτήριος δύναμη, το ανάχωμα στην διαφθορά, μπας και αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα. Και εδώ είναι και οι ευθύνη των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων. Η αλήθεια είναι ότι η στάση τους μας πίκρανε γιατί φαίνεται ότι είχαν και εκείνοι μερίδιο ευθύνης στα όσα συνέβησαν. Ανθρώπινο μεν, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, μη επιτρεπτό δε. Γνωρίζουν ότι πολεμούν θηρία και η ζωή τους, η συμπεριφορά τους, οφείλει να είναι τέτοια ως να ζούσαν σε ένα γυάλινο δωμάτιο. Να μην δίνουν έστω και το ελαχιστότατο δικαίωμα. Έτσι θα τους ευχηθούμε καλή δύναμη, να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους, το ίδιο δυναμικά, χωρίς όμως και το πιο μικρό λάθος αυτή τη φορά. Και αν η πολιτεία τους δώσει και κανέναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, καμιά γραμματέα, γραφική ύλη, κανένα γραφείο για να κάνουν αξιοπρεπώς και όπως οφείλουν την δουλειά τους δεν θα τους βλάψει….. Αντιθέτως αυτό θα ωφελήσει όλους μας!!!!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]