Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρετανός υπ. Οικονομικών: "Στην Ευρώπη απομένουν μόλις λίγες εδομάδες να δράσει..."


Τί περιμένουν όλοι τους τις επόμενες 15 ημέρες;

Ο Βρετανός υπ. Οικονομικών, George Osborne, στα πλαίσια του ετήσιου οικονομικού φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας, τόνισε: "Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή του 2012 και μιλάμε ακόμη για την Ελλάδα είναι μια ένδειξη ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί".

"Ο κίνδυνος έγκειται στο ότι "η ουρά χτυπάει τον σκύλο", όπως λέει η παροιμία, καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Η ανικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια προκαλεί ωστικά κύματα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και την παγκόσμια. Στην Ευρώπη απομένουν μόλις λίγες εδομάδες να δράσει. (...) Τέλος, η συμφωνία που θα συμβάλει σε μια σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα είναι τεράστιας σημασίας για την σταθερότητα στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο Osborne στους σύνεδρους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο Donald Tsang, ανώτατο διοικητικό στέλεχος πολυεθνικής από το Hong Kong, προειδοποίησε: "Χρειάζεται αποφαστική δράση. Χρειάζεται διάλυση και επαναφορά. Η αυτοπεποίθηση θα επιστρέψει μόνο μετά από αποφασιστικές ενέργειες εκ μέρους των κυβερνήσεων".

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, είχε επίσης μια προειδοποίηση για τους σύνεδρους: "Κανείς δεν είναι άτρωτος στη σημερινή κατάσταση. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια κρίση της Ευρωζώνης. Είναι μια κρίση που ενδέχεται να έχει παράπλευρες επιπτώσεις, συνέπειες δευτερογενείς, στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι προς το συμφέρον όλων να επιλυθεί αυτή η κρίση (...) Ή τώρα ή ποτέ. Έχουν αυξηθεί οι πιέσεις από διάφορες κατευθύνσεις που επιθυμούν την εξεύρεση μιας λύσης", τόνισε η Lagarde.

Σχόλιο ιστολογίου:
Σαν πολλές "συμπτώσεις" δεν έχουν μαζευτεί; ...
Η Τρόικα έφυγε έτσι, χωρίς λόγο, και θα επιστρέψει "σε μια εβδομάδα"...
Ο Λουκάς "αισιοδοξεί" και αναβάλλει ό,τι σημαντικό είχε να κάνει "για μια εβδομάδα"...
Ο Καζάκης πριν από δύο μέρες δίνει στην χώρα "δέκα μέρες"...
Το Ιράν θέλει να "επιτεθεί" στην ΕΕ πριν αρχίσει το εμπάργκο και λέει να κλείσει την παροχή "σε μια εβδομάδα"...
Στο Νταβός, οι θρασύτατοι σήμερα μας παρομοιάζουν με "την ουρά που χτυπάει τον σκύλο" (που αρκετά... τους ταλαιπώρησε!) και θέλουν να ξεμπερδεύουν το συντομότερο μ' εμάς.
"Απομένουν μόλις λίγες εβδομάδες", λέει ο Άγγλος.
"Διάλυση και επαναφορά" ο Κορεάτης.
"Ή τώρα ή ποτέ" η Λαγκάρντ. Προσέξτε στο βίντεο τον τόνο της φωνής όλων εκεί μέσα.
Συνδύαστε όλα τα παραπάνω.
Μήπως ένα είναι το μήνυμα;





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]