Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Mega-λη η προβολή του Φώτη Κουβέλη!


Ο πρόεδρος της "νεαρής" Δημοκρατικής Αριστεράς θα είναι το πρόσωπο "πρώτης προβολής" για το μεγάλο κανάλι,απο τούδε! Η διαταγή και όχι απλή προτροπή είναι πολύ... άνωθεν!

Μάλιστα στους ψιθύρους των διαδρόμων του καναλιού ακούγεται ότι ο κ. Φώτης Κουβέλης στο εξής θα αποτελεί το "άλας" της ορθής πολιτικής θέσης και ανάλυσης, στα Δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Αλλά θα είναι και ο...μαϊντανός, ακόμη και του λεγόμενου ψυχαγωγικού προγράμματος!

Δηλαδή σα να λέμε, αν ήταν να γυριστεί από την αρχή το " junior master chef", ο κ. Κουβέλης μπορεί και να ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής ή επίσημος "δοκιμαστής" των σπεσιαλιτέ των μικρών μαγείρων.

Μόνο που στην προκειμένη, πρόκειται για μεγάλο μαγείρεμα, σε ένα πολύ παραδοσιακό μιντιακό μαγειρείο: To Mega έχει παράδοση στη συνταγή του "επιλέγουμε και ...μακιγιάρουμε" το πρόσωπο του μελλοντικού αρχηγού ή Πρωθυπουργού!

Επιχείρησε και στο παρελθόν να προμοτάρει πρόσωπο εξουσίας, επιλέγοντας το πρόσωπο του Ανδρέα απέναντι στου Μητσοτάκη, την υποψηφιότητα Σημίτη στην πρωθυπουργία κλπ .

Παίρνοντας μέρος στα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησε ευθέως τον "εξουσιαστή" Γ. Παπανδρέου και έγειρε -τότε -εμφανώς προς την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, για την προεδρία του κόμματος, πλην όμως ατύχησε σε επιλογή: Ο κ. Βενιζέλος δεν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως προσδοκούσαν οι ιθύνοντες του Μέγκα.

Σήμερα αυτή η παλαιά φιλία -συνεργασία δεν μπορεί -ως φαίνεται- να ευδοκιμήσει, καθώς ο κ. Βενιζέλος "αναλώθηκε" υποστηρίζοντας το τελευταίο χρόνο ανοικτά τις γραμμές και τις στρατηγικές του ΓΑΠ.

Η διάλυση του αρραβώνα των μεγαλομετόχων του καναλιού με το ΠΑΣΟΚ, προήλθε εμφανώς και μετά τα πρόσφατα πυρά του ΓΑΠ, για την περιβόητη "κρυφή" συνάντηση με Ψυχάρη και Μπόμπολα, λίγο πριν παραδώσει το σκήπτρο στον Πρωθυπουργό- διαχειριστή Λ. Παπαδήμο.

Η συνάντηση αυτή ούτε κρυφή έμεινε, ούτε αναπάντητες έμειναν οι κατηγορίες του Γιώργου περί "αιτημάτων" για υπερ-δανεισμό, από τον κ. Ψυχάρη του ΔΟΛ και του Μέγκα.

Στον παρόντα χρόνο δεν προβλέπονται φωνές "αντίρρησης" για τις πολιτικές επιλογές των μεγαλομετόχων και την επιθυμία τους να αναγάγουν οι πάντες σε λαοπρόβλητο μεγάλο-υποψήφιο ηγέτη της Αριστεράς και μετέπειτα ίσως της χώρας, τον... χαρισματικό κ. Φώτη Κουβέλη.

Οι "πηγές" μιλάνε για δυσκολίες στα οικονομικά του Μέγκα και ότι στην πρόσφατη αύξηση του κεφαλαίου οι μέτοχοι-κατά τη μόδα της εποχής- δεν έβαλαν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με την ανεργία να καλπάζει, ποιος θα αποτολμούσε να εκδηλωθεί "φίλα προσκείμενος" σε άλλο πρόσωπο, πλην του εκλεκτού κ. Κουβέλη;

Ο άλλοτε σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΎΡΙΖΑ, ο κύριος Φ. Κουβέλης, αρχίζει ήδη να βαδίζει στο "διάδρομο" που του διανοίγουν , όλοι εκείνοι τους οποίους ήθελε -μέχρι προσφάτως- να εξοστρακίσει!

Άλλοτε μιλούσε και κατάγγελλε -ως ΣΥΡΙΖΑ- πολύ έντονα διαπλοκές, διαπλεκόμενους και βαρόνους των ΜΜΕ. Σήμερα, είναι αυτό που λέει ο λαός μεγάλο λόγο μην πεις , μεγάλη μπουκιά μην καταπιείς...Πάντως ένα είναι γεγονός: Η προετοιμασία έγινε πάρα πολύ εντατικά και πολυδιάστατα!

Το πάρτι των θετικών σχολίων για την προσωπικότητα Φ. Κουβέλη, ήδη έχει αρχίσει και από άλλα πρόσωπα, που σχετίζονται με τους μεγαλοεκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλο- εργολάβους του Μεγάλου καναλιού!

Ένα πρόσφατο παράδειγμα ένθερμου υποστηρικτή του κ. Φ. Κουβέλη, είναι ο Γεν. Δ/ντής τηλεόρασης του STAR, κ. Σταμάτης Μαλέλης.

Κατά την εμφάνισή του στην εκπομπή της κας Πόπης Τσαπανίδου στο SKY, άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος με τη "Δημοκρατική Αριστερά".

Επί ώρα εφιστούσε την προσοχή των τηλεθεατών στα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας και στη νέα πορεία της Ελλάδας στο μέλλον. Αναφερόταν σχεδόν με φανατισμό στις ιδέες του μεγάλου πολιτικού, που είναι υπέρ της "πολιτικής κάθαρσης και της διόρθωσης των κακώς κειμένων της χώρας"!

Ήταν τόσο αληθοφανές το παραλήρημα του κ. Μαλέλη υπέρ Κουβέλη, ώστε όσοι δεν τον γνωρίζουν προσωπικώς, σίγουρα θα τον ψήφιζαν. Ασχέτως αν στη "δημοσιογραφική" οικογένεια όσα έλεγε, μάλλον προκάλεσαν το γέλωτα, καθώς είναι πολλοί που γνωρίζουν τις "κουμπαριές" με την οικογένεια Παπανδρέου και τις πρόσφατες απολύσεις και στο STAR με εντολές "άνωθεν" εν μέσω των "δακρύων" του κ. Σ. Μαλέλη.

Η παρουσία του δημοσιογράφου στην συγκεκριμένη εκπομπή, ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση των πληροφοριών, περί "υιοθεσίας" του κ. Φ. Κουβέλη από τους μεγαλομετόχους του Μέγκα, καθώς και το star- όπου υπηρετεί ο κ. Μαλέλης- είναι επίσης ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη! Ήταν πράγματι πολύ πειστικός, με όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος- υποψήφιος(;) μέχρι τη στιγμή που έβαλε αυτογκόλ "περιαυτολογώντας" για το επιτυχές παρελθόν του στον ΣΚΥ...

Τότε ήταν που ξύπνησαν τα φαντάσματα της πρώτης "φάσης" κλεισίματος του καναλιού, επί ιδιοκτησίας Αλαφούζου και πάλι. Με απλήρωτους τους εργαζόμενους, ο εργοδότης και το Γ.Δ/ντής Ειδήσεων, είχαν γίνει άφαντοι! Ήταν και τότε χαλεπή περίοδος για τα ΜΜΕ, αλλά όχι για τους ίδιους ακριβώς λόγους, με το σήμερα. Τότε, υπό το βάρος της απόλυσης και ενός δανείου ο συνάδελφος Κώστας Διαβολίτσης, έπεσε να κοιμηθεί και δεν ξύπνησε ποτέ...

Ένας άλλος φίλος – συνάδελφος, αντί για λουλούδια μας ζήτησε διακριτικά, έναν μικρό έρανο για να ανακουφιστούν η χήρα και τα δύο ορφανά, από τα πρώτα έξοδα...

Βεβαίως όλοι είμαστε ανυπόμονοι να δούμε και άλλες "ιδεολογικές μεταστροφές" από πρωτοκλασάτα πρόσωπα του Μέγκα . Να δούμε πχ Τρέμη. Πρετεντέρη, Καψή και άλλους προβεβλημένους, πως θα δείχνουν "ως δοξαστές του κ. Κουβέλη, αποποιούμενοι το μέχρι σήμερα βόλεμα "της τηλεοπτικής ρακέτας"μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Εκτός κι αν επικρατήσει η σκέψη, ότι δε θα πρέπει να είναι τα "διάσημα" πρόσωπα που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή υπερπροβολής του Φ.Κ, με το σκεπτικό ότι τα "πρώτα" ονόματα του Μέγκα, έχουν υπερεκτεθεί σαν "οπαδοί" των Σοσιαλιστικών Κυβερνήσεων και φοβηθούν ότι ενδεχομένως το κοινό, βλέποντάς τους να εκδηλώνουν τα "αριστερά"τους συναισθήματα, να αλλάξει κανάλι. Θα είναι και αυτό στις πιθανότητες παραπλεύρων απωλειών κατά το παιχνίδι!

Από τα άλλα μέσα , ο SKY, επί του παρόντος δε φαίνεται να έχει κατασταλάξει κατά που θα γύρει η...συμπάθειά του. Πιθανόν ο κ. Αλαφούζος να πρέπει να συζητήσει και με τους άλλους μετόχους , π.χ. αυτούς που παίζουν "κόκκινα" στα γήπεδα, αλλά τις κουμπαριές τις έχουν κάνει με... κρητικιά υποψήφια πρωθυπουργό...

Επίσης ο "νεοσσός μιντιάρχης" κ. Χατζηνικολάου, επίσης επί του παρόντος παίζει στα δικά του μέσα, τα πάντα και τους πάντες. Η περιπέτεια του ALTER μπορεί να τον απέβαλε προσωρινώς από τις οθόνες μας, αλλά εξακολουθεί να διαβάζεται και ακούγεται.

Ακούγεται μάλιστα και φήμη, ότι φλερτάρει με την ιδέα απόκτησης της αμαρτωλή συχνότητας Κουρή. Πάντως δείχνει ότι βαδίζει επί του παρόντος πολύ προσεκτικά , αποφεύγοντας να "στραβοπατήσει".

Οι κατακτητές του τηλεοπτικού τοπίου σκέφτονται ότι θα ήταν λίαν ασύμφορη, μια "αμελέτητη" εκδήλωση συμπάθειας, προς τα εκεί όπου κατασκευάζεται το "πρόπλασμα" του νέου Έλληνα ηγεμόνα...

Μόνη παρηγοριά ότι οι Ελληνες -και οι δημοσιογράφοι- ξυπνάνε από τη χειμερία νάρκη τους! Επιτέλους δείχνουν ότι αρχίζουν με ορθολογισμό να συνθέτουν τα στοιχεία και να φτιάχνουν το concept της επόμενης ημέρας των εκλογών, αν βεβαίως δεν πιαστεί στα δόκανα Παπαδήμου και ο Σαμαράς και αποδεχθεί την αναβολή των εκλογών.

Αν πάει προς τα πίσω το ενδεχόμενο εκλογών, ο λαός θα αναγκαστεί να συρθεί στην "άλωση" που του ετοιμάζει το οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο!

Τότε ο κ. Παπαδήμος "ανενόχλητος" θα ολοκληρώσει μεν το έργο του, κατ επιταγήν της τρόικα, αλλά ο κ. Σαμαράς θα πρέπει οριστικώς να εγκαταλείψει το "όνειρο" να γίνει Πρωθυπουργός. Αυτά ίσως και να προβληματίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση συνεργασίας, έχει γίνει ακριβοθώρητος, ενώ είναι όλο και συχνότερη η παρουσία- αντ αυτού-του εκπρόσωπου του Γρ. Τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκη.

Είναι μελαγχολικό το γεγονός ότι παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα, μερικοί παραμένουν αδιόρθωτοι "αλχημιστές". Πολιτικοί και μιντιάρχες φαίνονται ότι εξακολουθούν να βαδίζουν όπως εδώ και χρόνια κακόμαθαν:

Πιστεύουν δηλαδή ότι ο λαός εξακολουθεί να είναι μια άμορφη εύπλαστη μάζα.

Όμως ο Ελληνικός λαός "ζυμώθηκε" και παραφούσκωσε με τους τόσους αχρείους στη ζωή του...

"Ψήθηκε" με τα προβλήματα που του προκάλεσαν οι λάθος πολιτικές επιλογές του.

Και δε χρειάζεται - σε καμία περίπτωση- Πρωθυπουργούς κατασκευασμένους από images makers. Η εποχή που έρχεται, απαιτεί λαοπρόβλητους και καθαρούς πολιτικούς , έτοιμους όχι να συμπράξουν, αλλά να πατάξουν τα Megaλα συμφέροντα!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]