Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν αλλάξει η κατάσταση κάποιοι θα πρέπει να αλλάξουνε χώρα...


  • Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς
Kάποτε, όχι και πολλά χρόνια πίσω, ήμασταν περήφανοι που στην χώρα μας και στις πόλεις μας δεν συναντούσε κανείς άστεγους και εξαθλιωμένους ανθρώπους. Σπάνια βλέπαμε ανθρώπους να κοιμούνται στο μετρό και στα παγκάκια και να τυλίγονται με χαρτόκουτα. Οι εικόνες αυτές μας ήτανε γνωστές κυρίως από τα έργα τα αμερικάνικα. Τα βλέπαμε και λέγαμε ''στην χώρα μας όλοι έχουν ένα σπίτι''.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως. Η φτώχεια και η εξαθλίωση μας χτύπησαν την πόρτα. Πλέον βλέπουμε καθημερινά στον δρόμο ανθρώπους άρρωστους, κουρελιασμένους ψυχικά και σωματικά, να σέρνονται ψάχνοντας κάπου να ζεσταθούν σε μιά γωνιά. Άνθρωποι που είχαν και σπίτι και αυτοκίνητο και επιχείρηση και δουλειά και σε μιά νύχτα τα χάσανε όλα. Δραματικές ιστορίες που μιλάνε καλύτερα απ χίλιες αναλύσεις για το πόσο έξω πέσαμε, για το πού κατάντησαν την πατρίδα οι πολιτικοί μας.

Πού είναι η ευημερία που μας υποσχεθήκανε όταν μπήκαμε στο ΕΥΡΩ;
Αυτό εννοούσανε την ευημερία των δανεικών; Την επίπλαστη ευημερία των χαμηλότοκων δανείων που πουλάγανε οι τράπεζες σ’ όποιον περνούσε απ’ έξω;

Κοροιδέψανε τον λαό οι πολιτικοί και μάλιστα στεγνά.
Πουλήσανε παραμύθια και ''φύκια για μεταξωτές κορδέλες''.
Φταίμε κι εμείς, βεβαίως, ως λαός, διότι τσιμπήσαμε σαν ''ιθαγενείς το παραμύθι του Ευρώ και τρέξαμε να επωφεληθούμε αγοράζοντας αυτοκίνητα, σπίτια, σκι στην Αράχοβα, πάρτι στην Μύκονο και άλλα πολλά.
Όλα τα πουλάγανε οι τράπεζες. Όλα με δανεικά.
Φταίμε… Αλλά πρώτα φταίνε ''αυτοί'' γιατί κορόιδεψαν και εξακολουθούν να κοροϊδεύουν.

Το Ευρώ ήταν η αρχή της καταστροφής μας και όσο περνάει ο καιρός εξελίσσεται στην φυλακή μας. Μία οικονομική φυλακή.

Τώρα που πέφτιουν οι μάσκες και που ο λαός ξύπνησε και ρωτάει γιατί να κάνω αυτά που μου επιβάλει η ΕΕ, γιατί να μείνω στο ΕΥΡΩ, τώρα έρχονται και μας λένε ότι απωλέσαμε οικειοθελώς εθνική κυριαρχία από τότε που μπήκαμε στην ΕΝΩΣΗ….

Σωστά, αλλά γιατί οικειοθελώς;
Πότε ρωτήθηκε ο λαός;
Ποτέ κανείς από όσους κυβέρνησαν δεν τόλμησε να πάει σ’ ενα δημοψήφισμα ώστε ο ίδιος ο λαός να μιλήσει για το μέλλον του…

Αυτή είναι κοτσαμπασική δημοκρατία μας.

Πλέον όσο παραμένουμε στο ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

Μόλις η δανειακή ψηφιστεί θα ακολουθήσει και η χρεοκοπία της χώρας.
Όταν θα έχουν πάρει όλες τις εγγυήσεις που ζητάνε και θα μας έχουν ξεφτιλίσει, βάζοντάς μας να δώσουμε όρκους υποταγής, τότε θα μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία και ύστερα θα μας φέρουν εδώ και έναν ύπατο αρμοστή και τέρμα η ιστορία ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Θα χουμε μια χώρα διαλυμένη, όπως μόνο σε καιρό πολέμου μπορεί να συμβεί και όταν θα μας επιτεθούν και οι τούρκοι τότε θα διαπιστώσουμε πόσο παραμύθι ήταν η ασφάλεια -που μας πούλαγαν οι πολιτικοί και οι εθνάρχες μας- ότι θα έχουμε μπαίνοντας στην ΕΕ.

Τα πράγματα είναι απλά...

Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με την δόση των δανείων σαν πρεζάκια αυτό-καταργώντας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ που δημιούργησαν οι αγώνες των προγόνων μας ή θέλουμε επιτέλους να σταθούμε στα πόδια μας και να προχωρήσουμε στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις;
Αν θέλουμε το δεύτερο θα πρέπει να ξεγράψουμε όλο το βρωμερό σύστημα της διαπλοκής που μας οδήγησε εδώ.

Πολιτικοί και πληρωμένοι κονδυλοφόροι της υποταγής θα πρέπει να αλλάξουν χώρα μόλις αλλάξει η κατάσταση...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Δεν θα αλλάξουν Χώρα Φίλε..Δεν έχουν να πάνε πουθενά...Εδώ θα μείνουν..Θα τους τακτοποιήσουμε όλους με Fast track...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα προλάβουν να αλλάξουν χώρα. Θα περάσουν πρώτα από το Γουδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλοι κανετε λαθος με το γουδι και τα καθικια το ξερουν εκοινοι κανανε και εναν πολεμο τον χασαν απο την λανθασμενη συνθικη τω σεβρον τουτι τικαναν εν καιρο ειρηνης μονιμη προδοσια στους ξενους και στη ντοπια τεμπλαχανια στου αδουλευτους δεν αξιζουν γουδι κατι χηροτερο πρεπει συνθηκη σεβρων μπενι και αυτος τουρκογλου τζεφρι πρωσοι απο την ελευσινα μας βαλανε στην μηχανοι του κιμα μας περιτριγυριζου προδοτες σουφλα θελουν και αλατοπιπερο στην φωτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτοι οταν ελθη η στιγμι και δεν παει αλλο για αυτους να εισται συγουροι οτι θα φυγουν χωρις να παρεις χαμπαρη εσυ και εγω οι προδοτες φευγουν παντα αθορυβα τωρα χριαζετε επανασταση και να τα ακινοιτοποιησουμε ολα οχι μια μερα απεργια που κανουν οι πουλημενοι συδικαλιστες τα πανα για μια βδομαδα ακινοιτα ρε να δητε πως δουλευου για το λαο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη σας ξεγελάνε με τις μπούρδες τους, μέχρι να "αλλάξει η κατάσταση δε θα έχει μείνει χώρα να σωθεί. Περιμένετε να αλλάξει με εκλογές; Θα κάνουν εκλογές το μήνα που δεν έχει Σάββατο!! Την κατάσταση ή θα την αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ ή να σκάψουμε ένα λάκκο στην αυλή μας και να χωθούμε μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς ένα έχουμε να πούμε σε όλα αυτά τα ντόπια και ξένα κτήνη. Όλα τέλεια τα κάνουν, αλλά τελικά θα γκρεμιστούν τα σχέδια τους σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Θα κερδίσουν όλες τις μάχες, αλλά θα χάσουν τελικά τον πόλεμο. Γιατί; Γιατί έτσι είναι "γραμμένο"
    Γιατί το μέλλον της ανθρωπότητας είναι προδιαγεγραμμένο. Γιατί η ελεύθερη πορεία της φτάνει στο τέλος της. Γιατί άλλοι καθορίζουν αυτό το μέλλον και όχι τα σκουπίδια εκείνα, που κατά καιρούς φέρονται σαν ηγέτες της. Είναι αναπόφευκτο το γεγονός ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουμε μάρτυρες αυτού, του οποίου γνωρίζουμε ως "τέλος του κόσμου" και το οποίο στην πραγματικότητα είναι η έναρξη μιας νέας περιόδου στην ανθρώπινη ιστορία. Ο κόσμος θα μπει στην Εποχή του Υδροχόου, είτε το θέλουν τα κτήνη είτε όχι. Όμως, αυτή η Εποχή είναι καθαρά ελληνική. Την Ελλάδα, όσο κι αν θεωρούν ότι τη νίκησαν, στο τέλος θα υποστούν οι ίδιοι την ήττα. Όσο κι αν θεωρούν ότι την ταπείνωσαν, θα τη δουν στον θρίαμβό της. Γιατί; Γιατί πρόλαβε και δημιούργησε τη γνώση της νίκης. Γιατί δεν πρόλαβαν να τη σταματήσουν όταν μπορούσαν και όταν είχε νόημα να τη σταματήσουν … Τώρα πλέον είναι αργά. Η ιδεολογία του Υδροχόου είναι ελληνική ιδεολογία. Η ιδεολογία, η οποία θα επικρατήσει στους επόμενους αιώνες, θα είναι ελληνική ιδεολογία. Τα παιδιά αυτής της ιδεολογίας θα ανακαλύψουν όλους τους "συμμορίτες" και θα τους τιμωρήσουν όπως τους αξίζει. Δεν θα μπορούν να επιβιώσουν, γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει ρόλος για τις δικές τους ιδιότητες. Είναι τοκογλύφοι σε μια κοινωνία όπου η τοκογλυφία δεν θα είναι ανεκτή. Είναι ιδιοκτήτες υποδομών σε μια κοινωνία όπου οι υποδομές θα αποτελούν κοινωνικά αγαθά υπό την ιδιωτικοοικονομική διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων. …
    Είναι κτήνη σε μια κοινωνία ανθρώπων …
    Θέμα χρόνου είναι να το πληρώσουν.
    ------------------------------------
    FNOUS-YDROXOOS-14/01/2012

    LINK

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]