Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δικαίωση μεν, τι να την κάνεις δε

  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Οι ειδήσεις που κυριαρχούν στα ΜΜΕ και στα σύγχρονα media χθες και σήμερα έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την διαφθορά και τα κυκλώματα που στην κυριολεξία διαφεντεύουν τον τόπο. Και είναι η δικαίωση όλων εκείνων των μοναχικών καβαλάρηδων, των Δον Κιχώτηδων, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, που επί χρόνια φωνάζουν μόνοι τους, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οικονομικό αλλά είναι κυρίως πρόβλημα διαφθοράς. Από την διαφθορά ξεκινούν όλα και σε αυτήν καταλήγουν όλα…

Ξαφνικά δε πήξαμε από τις αποκαλύψεις για το πώς γίνονται οι απάτες, το λαθρεμπόριο, τα πάντα λες και τώρα ανακάλυψαν κάποιοι την φωτιά! Δεν γινόντουσαν για δεκαετίες όλα αυτά. Λες και δεν συνέβαλαν όλοι αυτοί που σήμερα κάνουν τις αποκαλύψεις για να ανδρωθεί η διαφθορά και να γίνει πλέον καθεστώς. Τι άλλο μπορείς να γράψεις όταν για παράδειγμα βλέπεις το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που αναφέρει «Πάρτυ μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία». Μήπως το Έθνος του κυρίου Μπόμπολα έχει πάρει χαμπάρι και για τίποτα ανωμαλίες με τα δημόσια έργα; Για το πόσο πληρώνονται εδώ στην Ελλάδα και πόσο τα πληρώνουν όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες; Αλλά τι να πει κανείς; Χάνει τα λόγια του και το σάλιο του. Πάντως το καλό είναι ότι τώρα ξέρουμε πως ανθεί το παραεμπόριο και ποιοι το προστατεύουν. Κάποιοι από τις Δημοτικές Αστυνομίες. Μήπως δεν ξέρουν και πως μπαίνουν στην Ελλάδα και όλα αυτά τα μαϊμού και λαθραία εμπορεύματα; Για το λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν ξέρουν τίποτα; Ξαφνικά δε χθες, επιτέλους, ως εκ θαύματος με καθυστέρηση ενός έτους υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών από τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και την διασύνδεσή τους με φορολογικούς μηχανισμούς. Με το σύστημα αυτό ελπίζουμε επιτέλους ότι θα σταματήσει αυτό το θαύμα του να αγοράζουν τα πρατήρια ή οποιοσδήποτε άλλος π.χ. 5 τόνους καυσίμων και να πουλά 105 τόνους!!! Βέβαια μας προειδοποίησε συνδικαλιστής των πρατηριούχων ότι το σύστημα αυτό θα κάνει περίπου ενάμιση χρόνο να εφαρμοστεί σε όλα τα πρατήρια. Δηλαδή η κοινή υπουργική απόφαση καθυστέρησε ένα χρόνο, ενάμιση χρόνο θέλουμε, όπως είπε ο κύριος αυτός να τοποθετηθεί το σύστημα, άρα αυτό μας κάνει δυόμιση-τρία χρόνια λαθρεμπορίου καυσίμων. Καλά είναι. Δεν θα κοπεί το εισόδημα κάποιων και αμέσως όπως γίνεται με τις συντάξεις και τους μισθούς…. Υπάρχει και κατανόηση από την κυβέρνηση!!!!

Και βέβαια η διαφθορά δεν σταματά σε αυτούς τους τομείς που αναφέρουμε ανωτέρω. Έχουμε να κάνουμε με την Λερναία Ύδρα! Και το χειρότερο από όλα είναι ότι την μάχη εναντίον της διαφθοράς δεν την δίνουν μόνον έντιμοι άνθρωποι αλλά και οι μέχρι σήμερα προστάτες της, που λόγω των συνθηκών κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και μάχονται εναντίον αυτής. Για να δείτε δε που έχουμε φθάσει, πέρα από το ότι πέρασε μάλλον στα μουλωχτά η πρόθεση του κυρίου Βενιζέλου να «αναβαθμίσει» τον θεσμό των Οικονομικών Εισαγγελέων, ακούγεται τώρα ότι ο κύριος Υπουργών των Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να αλλάξει και το προσωπικό του ΣΔΟΕ, να τους μεταθέσει. Βεβαίως για όσους έχει στοιχεία ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, όχι μόνον να τους μεταθέσει να τους στείλει και σπίτι τους πρέπει. Όσοι κάνουν όμως καλά την δουλειά τους και χειρίζονται και μεγάλα θέματα μήπως γίνεται κάτι εκ του πονηρού; Μήπως μεθοδεύεται κάτι «αλλά οικονομικούς εισαγγελείς»; Και συγνώμη που είμαστε φιλύποπτοι με τους πολιτικούς και ειδικά με τον κύριο Βενιζέλο αλλά πιστεύουμε ότι θα μας δικαιολογούν οι αναγνώστες….. Α, και μην πει κανείς ότι συμπλήρωσαν το χρόνο τους στην υπηρεσία… Τέτοιες δικαιολογίες τις έχουμε ακούσει πολλάκις! Αυτό μάρανε τους πολιτικούς μας… Η εφαρμογή του τύπου, των κανόνων, του νόμου!!!

Και ενώ την άποψη μας αυτή περί διαφθοράς την ασπάζονται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, και για αυτόν τον λόγο γράφουμε περί δικαίωσης και ηθικής ικανοποίησης, δυστυχώς πρόκειται περί ενός δώρου που είναι άδωρο! Τι να το κάνεις να έχει δίκαιο, να δικαιώνεσαι, όταν βλέπεις δίπλα σου τόση δυστυχία; Όταν βλέπεις ανθρώπους να πεινάνε, να καταστρέφονται… Βλέπεις οικογένειες που ζούσαν καλά, που δούλευαν γονείς και παιδιά, που είχαν φτιάξει τις ζωές τους έντιμα, σήμερα να φυτοζωούν, να μην έχουν μέλλον, να μην έχουν καμία ελπίδα ότι σύντομα μπορεί να αλλάξει και πάλι η ζωή τους… Και αυτό είναι το χειρότερο. Και αυτό ας το προσέξουν όλοι και κυρίως οι πολιτικοί, γιατί αυτός που δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑ ή που τα έχασε όλα είναι και απρόβλεπτος.

Η απόσταση μεταξύ λογικής και παράνοιας είναι όσο μια τρίχα. Αυτή την στιγμή την κατάσταση την σώζουν, οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ εκείνοι, οι «ανώνυμοι» που τρέχουν αφιλοκερδώς για τους συνανθρώπους μας. Που τρέχουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες οικογενειών, που κατανοούν τον πόνο των συνανθρώπων μας, που συμπάσχουν μαζί τους. Αν όμως αυξηθεί και άλλο η σημερινή παράνοια που ζούμε, αν αυξηθούν και άλλο οι έχοντες ανάγκη, σε σημείο που να μην μπορεί να τους προσφέρει κάποιος έστω ένα πιάτο φαί, ένα ρούχο, ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το μέλλον των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των αφεντικών, των εχόντων και κατεχόντων. Και αυτό ας το προσέξουν όλοι…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι να προσεξουν ; Αφου αυτην την εντολη υπηρετησαν . Την διαλυση του Εθνους .
    Ο ενας εφιαλτης , με μετεριζι τον κοινοβουλευτισμο , δηλαδη ολιγαρχια , στηριζει το αλλον εφιαλτη , δηλαδη , τα νεα τσακια του λαοπλανου Α.Παπανδρεου και τα παλαιοτερα της δεξιας .
    Με την βοηθεια ΠΑΝΤΑ των αριστερων .
    Ολοι αυτοι μαζι , πουληθηκαν στους εχθρους του Εθνους και προσπαθουν τωρα , πασα δυναμη , ριχνοντας τις μασκες , να τρομαξουν τα προβατα και να τα οδηγησουν στο σφαγειο .
    Τι να προσεξουν ;
    Οι μαριονετες , ειχαν παρα πολλα χρονια για να προσεξουν ποιο μονοπατι να ακολουθησουν και υπηρετησουν .
    Διαλεξαν το μονοπατι της Κακιας , οχι της Αρετης .
    Τωρα ειναι καιρος θερισμου !
    Ουτε ψυλλος στον κορφο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]