Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρώπη: Οικονομικός πόλεμος μέχρις εσχάτων!


Η ιστορία της Γη­ραιάς Ηπείρου είναι γραμμένη με αίμα. Μετά από κάθε καταστροφή η ελπίδα ξεπη­δούσε από τα αποκαΐδια και ξανά από την αρχή. Η μακρά -για τα δεδομένα της Ευρώπης- περίοδος ειρήνης που βιώνουμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φαίνεται πως ολοκληρώ­νεται στις μέρες μας με γενικευμένη σύ­γκρουση.

Μπορεί να μη… μιλούν πια τα όπλα, αλλά είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας ανηλεής και πρωτίστως αντισυμβα­τικός οικονομικός πόλεμος μέχρις εσχάτων. Οι εμμονές αλλά και οι φιλοδοξίες της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, που επιδιώκει να υποτάξει την Ευρώπη σε συνδυασμό με την αδυναμία αντίστασης του Γάλλου προέδρου, Ν. Σαρκοζί, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον που απειλεί να τινάξει στον αέρα την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κορύφωση της κρίσης έχει πλέον φέρει σε δύσκολη θέση τον πυρήνα της Ευρωζώνης, γεγονός που δεν επιδέχεται αναβολές και περαιτέρω αμφισημίες. Τις επόμενες ημέρες και πάντως ως την προσεχή σύνοδο κορυφής (8-9 Δεκεμβρίου) η Ευρώπη καλείται να δώσει οριστική λύση στα αδιέξοδα με πειστικές και γενναίες αποφάσεις, άλλως η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ασφαλώς ο συμβιβασμός που είναι συνυφασμένος με την εξέλιξη της ΕΕ μοιάζει να αποτελεί μια λογική κατάληξη σε ένα απίστευτο παιχνίδι εκβιασμών και διλημμάτων, αλλά μέχρι να επέλθει μπορεί να καούν ολόκληρες χώρες από τις αδηφάγες αγορές που πολιορκούν το ευρώ.

Το δράμα φαίνεται να φθάνει στο τέλος του, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να προεξοφλήσει ακόμη τον αριθμό των θυμάτων που θα αφήσει πίσω του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]