Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χέλμουτ Σμιτ: Να μην βρίζει τους Έλληνες η Μέρκελ


Επικριτικός εμφανίστηκε ο πρώην Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ για την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ απέναντι στην κρίση χρέους, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε σε ένα τουλάχιστον σημείο να την διαχειριστεί καλύτερα.

«Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Ελληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα», δήλωσε ο Σμιτ κατά την ομιλία του στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους ο πρώην καγκελάριος εκτίμησε ότι εξαιτίας τους η Γερμανία απομονώνεται όλο και περισσότερο.

Παράλληλα, συνέκρινε την στάση της γερμανικής κυβέρνησης με την χρονική περίοδο που προηγήθηκε του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και προειδοποίησε: «Ποτέ δεν ήταν καλά να απομονώνει κανείς τη Γερμανία στην Ευρώπη».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]