Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χέλμουτ Σμιτ: Η Γερμανία πρέπει να δείξει ψυχή στην Ελλάδα

  • «Εάν αφήσουμε τους εαυτούς μας να σαγηνευθούν από έναν ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, τότε οι γείτονές μας θα κινηθούν εναντίον μας» δήλωσε
Για τον κίνδυνο απομόνωσης της Γερμανίας προειδοποίησε ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος κάλεσε τη χώρα του να μην παρασυρθεί από το δέλεαρ της ευρωπαϊκής ηγεμονίας.
Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα στο πλαίσιο συνεδρίου του SPD, ο 92χρονος πολιτικός ζήτησε περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκληρωση ώστε να αποτραπεί η απομόνωση της Γερμανίας.

«Εάν αφήσουμε τους εαυτούς μας να σαγηνευθούν από έναν ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, τότε οι γείτονές μας θα κινηθούν εναντίον μας» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δείξουμε ψυχή στους φίλους και γείτονές μας. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε και με την Ελλάδα». «Η επίδειξη ισχύος της Γερμανίας καταστρέφει τα εθνικά μας συμφέροντα» προειδοποίησε ο κ. Schimdt

Ο Χέλμουτ Σμιτ επίσης υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν θα μπορέσει να γίνει μία φυσιολογική χώρα στο ορατό μέλλον λόγω του «τρομερού και μοναδικού ιστορικού βάρους» που κουβαλάει. Ζήτησε περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ώστε να αποτραπεί η απομόνωση της Γερμανίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]