Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευνοϊκή ρύθμιση για τους "νόμιμους" μετανάστες

  • Μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα τους και να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, που στοχεύει στη διευκόλυνση των μεταναστών που μένουν νόμιμα στην Ελλάδα, επιτρέπεται για το χρονικό διάστημα από 3-11-2011 μέχρι 31-12-2012, η έξοδος και επανείσοδος τους στην Ελλάδα, προκειμένου να επισκεφθούν τη χώρα τους.

Οι αλλοδαποί μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επιστρέψουν στην Ελλάδα περισσότερες από μία φορές την περίοδο από 2-11-2011 έως και 31/12/2012.

Οι αλλοδαποί που δικαιούνται την επανείσοδό τους στη χώρα μας θα πρέπει να είναι κάτοχοι:

α) Διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, αναγνωρισμένου από τη χώρα μας, σε ισχύ,
β) Βεβαίωσης τύπου Α΄ (μπλε χρώματος) ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, βάσει των σχετικών διατάξεων του ν. 3386/2005 και ν. 3536/2007 (άρθρο 18 παρ. 4), καθώς και της υπ’ αρίθμ. 11702/2006 Κ.Υ. Απόφασης (Φ.Ε.Κ. 892 Β΄), ή ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, βάσει των διατάξεων της υπ’ αρίθμ. 22037/01-10-2010 Κ.Υ. Απόφασης (Φ.Ε.Κ. 1629).

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με την παρ. 5 της υπ’ αρίθμ. 22037/01-10-2010 Κ.Υ.Α., ή αυτούς που αποφυλακίσθηκαν με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σχόλιο - απορία ιστολογίου: Πώς, από ποιούς και γιατί έγιναν νόμιμοι οι λαθρομετανάστες; Μήπως ο κύριος Παπουτσής μπορεί να απαντήσει;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]