Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ούτε το επώνυμο Παπανδρέου δεν μπορεί να τον σώσει

  • New York Times: Τα οικονομικά συνέθλιψαν το γόνο μιας ελληνικής πολιτικής δυναστείας

Στο χείλος της χρεοκοπίας και με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να φαντάζει πιο ρεαλιστικό σενάριο παρά ποτέ «ούτε το επώνυμο του Παπανδρέου δεν μπορούσε να τον σώσει», γράφει για τον Γιώργο Παπανδρέου η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Σε άρθρο της η εφημερίδα επισημαίνει το «βάρος» και το «παρελθόν» του ονόματος του Έλληνα Πρωθυπουργού, τονίζεται, ωστόσο, ότι «ο κύριος Παπανδρέου στερείται της άσβεστης πολιτικής δύναμης του πατέρα και του παππού του».

Η αμερικανική εφημερίδα παραθέτει και ασπάζεται την άποψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, ότι το «ασυγχώρητο λάθος» του Παπανδρέου ήταν το δημοψήφισμα.

Times του Los Angeles: Κουρασμένος και κατεστραμμένος ο Παπανδρέου, θέλει να φύγει

Άρθρο για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.
Κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι:
“Δεν είναι και το ποιό χαριτωμένο τέλος για τον πρωθυπουργό… Ήταν όμως πολιτικά κατεστραμμένος, ήταν κουρασμένος, ήθελε να φύγει”!!

Και το Αγγλικό κείμενο (κάντε κλικ για να διαβάσετε το πρωτότυπο):
“It’s not the most graceful of ends,” said a Cabinet minister who requested anonymity. “But he was politically shattered. He had grown tired. He wanted to leave.”
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Η αμερικανική εφημερίδα παραθέτει και ασπάζεται την άποψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, ότι το «ασυγχώρητο λάθος» του Παπανδρέου ήταν το δημοψήφισμα."

    Ενω η υπαγωγη μας στο ΔΝΤ δεν θεωρειται τιποτα απολυτως???
    "Ασυγχωρητο λαθος" ειναι το γεγονος πως ο Ελληνικος λαος δεν τους διαλοστειλε ολους απο το '93!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]