Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ευρωπαίοι "ξέχασαν" να βάλουν το Καστελλόριζο σε Ευρωπαϊκό χάρτη...


Κάποιοι ανιστόρητοι "εξαφάνισαν" από χάρτη της ΕΕ με θεματικό τίτλο “Η ζώνη του ευρώ, ένα νόμισμα με πολλά πλεονεκτήματα”, όπου αποτυπώνονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης του ευρώ, είναι το Καστελλόριζο.

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές του κόμματος, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, το Καστελλόριζο, το νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, που απέχει από τις τουρκικές ακτές μόλις δύο ναυτικά μίλια είναι “εξαφανισμένο”.

“Από το χάρτη απουσιάζει εμφανώς η αποτύπωση του Καστελλόριζου, ενώ έχουν αποτυπωθεί όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, αλλά και μη ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη των κρατών μελών”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Δεδομένων και των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος “τοποθέτησε” το Καστελλόριζο στη Μεσόγειο, αλλά και της στρατηγικής σημασίας της νήσου για την Ελληνική ΑΟΖ, οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Δήμα να διερευνήσει το θέμα της “εξαφάνισης” του Καστελόριζου από το χάρτη και να ζητήσει την ορθή επανεκτύπωσή του.

Η Ελλάδα του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου έχει πολλά να γνωρίσει ακόμη... Δυστυχώς, είμαστε μόνο στην αρχή...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καλή τη πίστη, ίσως πει κάποιος ότι είναι πολύ μικρό το Καστελλόριζο και αγεωγράφητοι αυτοί που έφτιαξαν τον χάρτη. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που "παίζουν" με τον χάρτη της Ελλάδας.

    Μια φορά, σ' ένα συμπαθητικό παλαιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, βρήκα έναν παγκόσμιο άτλαντα, αγγλική έκδοση (γνωστού και προσεγμένου εκδοτικού οίκου) του 1984. Ξαφνιάστηκα όταν, στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, με κάθε χώρα να αποτυπώνεται σε ξεχωριστό χρώμα, πρόσεξα ότι η Γερμανία εμφανιζόταν σαν ένα κράτος και όχι χωρισμένη σε Δυτική και Ανατολική που ήταν τότε! Το τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989.

    Κάποιοι πάντα ξέρουν από πριν. Και είναι φορές που οι χάρτες δείχνουν τις προθέσεις αυτών που ορίζουν τη γεωγραφία του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο η κοινοβουλευτικη λαιλαπα κυβερνα,οσες ερωτησεις και να κανη η αλλη οψη του νομισματος.....
    Η Ελλας προδοθηκε απο ΟΛΟΥΣ μας.
    Θα τους σταματηση ο Θεος,επειδη εμεις γιναμε ριψασπιδες,προδοτες, γραικυλοι,και προσκυνησαμε τον Μαμωνα, σε μερικους μηνες δεν θα υπαρχουμε.
    Ειναι η Λερναια υδρα που μας πολεμα(διαολος)και ειμαστε αοπλοι.
    Ο Ηρακλης ειναι απων!
    Θα τα ξαναπουμε οσοι επιζησουμε.Γιατι ειναι θελημα Θεου να μην εξαφανιστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]