Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διεγράφη η Κυπριακή Δημοκρατία από το τουρκικό ΥΠΕΞ


Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται από τη διαγραφή της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη νέα και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Στην Ευρώπη εμφανίζονται και κράτη εκτός Ε.Ε.

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε το επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μετά την αναβάθμιση των online υπηρεσίων του υπουργείου, ως διά μαγείας... η Κυπριακή Δημοκρατία εξαφανίστηκε από τον σχετικό ιστότοπο, ενώ αναμένεται πλήθος αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, υπό τις οδηγίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, οι αρχές και προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής αναρτήθηκαν στη νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, από την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των χωρών και υπάρχει μόνο το ψευδοκράτος.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα "Sabah", σύμφωνα με την οποία το νέο χαρακτηριστικό της νέας ιστοσελίδας είναι η ολιστική προσέγγιση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και η τουρκική διπλωματία δεν θα επικεντρώνεται μόνον στις εξελίξεις σε ορισμένες περιοχές, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο "Φιλελεύθερος" χαρακτηριστικό της ολιστικής προσέγγισης στη νέα ιστοσελίδα είναι το ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ χωρών-μελών και μη της Ε.Ε. και στην ενότητα "Ευρώπη", εκτός από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε., συμπεριλαμβάνονται χώρες όπως η Ρωσία, το Μαυροβούνιο και το ψευδοκράτος.

Η νέα ιστοσελίδα δεν αναφέρεται σε επεισόδια όπως το "One minute" του Νταβός και η μειωτική μεταχείριση του Τούρκου Πρέσβη στο Ισραήλ, ωστόσο προβάλλεται το επεισόδιο της ισραηλινής επέμβασης στο Mavi Marmara και αναφέρεται ότι η Τουρκία απαιτεί την απολογία του Ισραήλ και τις σχετικές αποζημιώσεις, ώστε να εξομαλύνει της σχέσεις με το Τελ Αβίβ.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Νταηλίκι, η βιταμίνα του Τούρκου - όπου περνάει. Υποψιάζομαι ότι όσο ασχολούμαστε με το νταηλίκι τους, τόσο καμαρώνουν ότι είναι κάτι. Αλήθεια, τι έγινε εκείνο το τρεχαντήρι-σακαράκα που τριγυρνούσε για δήθεν σεισμολογικές έρευνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]