Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα κερί που σβήνει, η Ελλάδα

  • Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου η εικόνα αυτής της χώρας μοιάζει με ένα κερί που η φλόγα του τρεμοπαίζει έτοιμη να σβήσει
Βλέπω τα χιλιάδες μαγαζιά με λουκέτα στους δρόμους της Αθήνας. Βλέπω τις ουρές των ανέργων έξω από τον ΟΑΕΔ για ένα επίδομα 200-300 ευρώ. Βλέπω τα απελπισμένα μάτια των νέων ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Βλέπω τα σκαμμένα πρόσωπα των γερόντων που νιώθουν τη ζωή τους να κρέμεται από μια κλωστή καθώς περιμένουν 6 με 8 μήνες να τους δει ο γιατρός του ΙΚΑ.

Και σήμερα πρωί-πρωί με πήρε τηλέφωνο φίλος από το αρχηγείο των Ε.Δ. το γνωστό ΓΕΕΘΑ για να μου πει το φοβερό, ότι οι ελλείψεις σε στρατό, αεροπορία, ναυτικό αγγίζουν πια το όριο του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς λόγω περικοπών συμβαίνουν τα εξής απαράδεκτα: Πολεμικά αεροπλάνα κι ελικόπτερα, παραμένουν μήνες ακινητοποιημένα σε στρατιωτικά αεροδρόμια γιατί δεν δίνονται κονδύλια αγοράς των αναγκαίων προς αλλαγή ανταλλακτικών τους.

Πιλότος Μιράζ 2000, γιος καλού μου φίλου, λέει συχνά στον πατέρα του ότι οι περιπολίες και οι αναχαιτίσεις στο Αιγαίο ελληνικών πολεμικών αεροπλάνων γίνονται πλέον με αεροσκάφη των οποίων βασικά εξαρτήματα των μηχανών τους, βρίσκονται εκτός του χρόνου ζωής που ορίζουν οι κατασκευαστές.

Πολλά λιμεναρχεία δεν έχουν καύσιμα πλέον για τα πλωτά περιπολικά τους , ενώ στην παραμικρή βλάβη των σκαφών καταδίωξης αυτά ακινητοποιούνται στο πλησιέστερο λιμάνι.

Προχθές στέρεψε και η βενζίνη για τα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι «γύπες» της Ευρώπης και της Αμερικής που εδώ και δύο χρόνια κατασπαράζουν την Ελλάδα ολοκλήρωσαν το σχέδιό τους.

Η χώρα μας σχεδόν ανοχύρωτη περιμένει την πρώτη φοβέρα από την Τουρκία για να συμβιβαστεί αμέσως, είτε αυτός ο συμβιβασμός αφορά τον ορυκτό πλούτο στο Αιγαίο, είτε τις βραχονησίδες, είτε τα έξι μίλια κλπ.

Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Θα αφήσουμε να σβήσει αυτό το κερί που λέγεται Ελλάδα;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ....ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩΜΕ ....ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ...ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ...ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.....Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΑΟΣ .ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ...ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ... ΝΑ ΠΑΤΗΣΩΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟ....ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΩΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κάθαρση δεν έρχεται με ευχολόγια.
    Όπου βλέπεις πολιτικό δεν πρέπει να τον αποδοκιμάζεις.
    Πρέπει να τον ΕΚΤΕΛΕΙΣ επί τόπου.
    Μόνο όταν στειθούν κρεμάλες και οι πολιτικοί ανεξαρτήτου παρατάξεως αρχίσουν να εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες, μόνο καιμόνο επειδή είναι πολιτικοί, τότε θα καθαρήσει ο τόπος.
    Τι;; Αυτά είναι χουντικά;;
    Και χουντικά είναι και απάνθρωπα είναι και φασιστικά είναι και ότι στο διάολο θέλεις είναι.
    Όμως τους μισώ όπως μισώ τον διάολο.
    Μοσό αιώνα είμαι πάνω σ'αυτή τη γη και δεν είδα ένα πολιτικό σκουλίκι να πληρώνει.
    Υπάρχουν πολιτικοί που μου αρέσουν, ναι..
    Στην ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    Η οργή ξεχυλίζει.
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    ΘΑΝΑΤΟΣ.
    ΝΑ ΧΕΣΩ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σαν να μιλάει με τη φωνή όλων μας ο αρθρογράφος, αφού όσα λέει είναι ανάμεσα στις σκέψεις μας καθημερινά. Δεν αντέχεται η κατάσταση αυτή και δεν υπάρχει πια απορία για το αν θα ξεσηκωθούμε. Μόνο για το πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ. ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ,ΕΧΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΖΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ.ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!ΜΑΥΡΑΓΟΡΕΙΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελειωσε ο πολιτισμος των euβrω.
    ο ελληνικος πολιτισμος συνεχιζει.
    ειχε ξαπλωσει λιγο.
    θα τεντωθει και θα γεμισει ο κοσμος χαρα.
    οι euβrω ηταν καταρα poust,oικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγελος Πρωτοστάτης.
    Τι κεράκια και ανοησίεςείναι αυτά που γράφετε; Τι πεσιμισμός είναι αυτός. Μάθετέ το όλοι σας πώς η Ελλάδα δεν είναι κεράκι είναι Zippo και δεν χαμπαριάζει με τίποτα. Και αυτό γίνεται γιατί κάποιος εκεί πάνω ψηλά είναι τρελός και παλαβός μαζί μας και μας βοηθάει σκανδαλοδώς, ακούτε ρε; σκανδαλοδώς σε σύγκριση με τους άλλους λαούς, και άς μην το αξίζουμε έτσι που καταντήσαμε. Μην κοιτάτε τι χασατε και καταθλίβεστε, αλλά κοιτάτε αυτό που έρχεται και θεωρείστε το αυτό που περναμε τώρα,σαν μιά φρικτή θεραπεία που θα μας κρατήσει στην ζωή τους δύσκολους πέτρινους μήνες που έρχονται. Και άν θέλετε να ευθυμίσετε λιγάκι σκευτείτε τους " οικονομικούς μας εταίρους " που δεν ξέρουν τι θα πει φτώχεια και ανέχεια και άντε να δούμε αυτοί πως θα τα βγάλουν πέρα με το ΒΟΥΝΌ που που έρχεται να πέσει επανω μας. Όλοι πλέον μιλάνε ανοιχτά και μιλανε για πόλεμο. Και αυτό ακουγεται από τα πίο επίσημα πλέον χείλη. Οι στρατοί που θα συνγκρουστούν παίρνουν πλέον θέσεις μάχης και ξεθηκαρώνους τις λόγχες τους. Οι Ρώσοι κατεβαίνουν με τον στόλο τους και απειλούν ανοικτά όποιον τολμήσει να επέμβει στην Συρία (Από αυτό που παίζεται τώρα στο Αιγαίο εξαρταται και η έκβαση της διανομής πετρελαίου του αρκτικού κύκλου, Οι Ρώσοι διεκδικούν το 70% των εκεί αποθεμάτων που είναι το 30% των αποθεμάτων της γής). Ταυτόχρονα έχουνε εξοπλήσει με πυραύλους το Καλλίνιγκραντ πίσω απο τις γραμμές (αντιπυραυλική ασπίθα) του ΝΑΤΟ και κάνουνε καθημερινά δοκιμές και από διάφορα πόστα τους διηπειρωτικούς πυραύλους, τους αναβαθμισμένους Bulava. Πριν μέρες οι Κινέζοι (ο υποργός άνυνας παρακαλώ) απειλούσαν πώς δέν θα διστάσουν στιγμή να προκάλέσουν τον....τρίτο παγκόσμιο πόλεμο άν το ΝΑΤΟ επιτεθεί στο Ιραν και δια μέσου αυτου, ενίσχίυε οικομικώς την Συρία για να αγοράσει SS-300 από την Ρωσία (είναι ήδη εγκατεστημένοι με ρώσικο προσωπικό και επιχειρησιακώς έτοιμοι). Από την άλλη έχουμε μια Εβραιοκρατούμενη και παραπέουσα Ε.Ε που με νύχια και με δόντια κρατά μιά αιμορρέουσα οικονομικώς Αμερική από το να καταρρεύσει με πάταγο στα εξ ών συνετέθη ακολουθώντας απροθυμα τον Υπερατλαντικό της νταβατζή στο κατηφορικό μονοπάτι ενός πολέμου που νομοτελειακά πλέον έρχεται. Μην κοιτάτε λοιπόν το τί χάνετε. Πρσπαθήσετε μόνο να κρατηθείτε στην ζωή εσείς και αυτοί που αγαπάτε. Μην κρατάτε τίποτα μόνο για τον εαυτό σας από αυτόν τον άσχημο κόσμο που καταρρέει γύρω σας. Ανακαλύψετε και βοηθείστε όσο μπορείτε τον συνάνθρωπο γιατί αυτό έχει μόνο αξία, και ας μή σας μέινει τίποτα στο τέλος. Ας κρατήσουμε τις αξίες μας, και γρήγορα (δεν είναι σχήμα λόγου)γρήγορα θα μας το ανταποδώσει αυτό ο Θεός μπερεκετλίδικα έτσι όπως μόνο Αυτός ξερει να δίνει.(Θα το ανταποδώσει ούτως η άλλως, αλλά ας φανούμε άρχοντες και άς μην καταδεχτούμε να μας το δώσει χαράμι. Άς του το αρπαξουμε πρώτοι εμείς απο την φούχτα του, με τη προσφορά μας στον συνάνθρωπο.
    Κουράγιο Έλληνες γαντζωθείτε όπως-όπως από την ζωή και περιμένετε μέχρι να κοπάσει η μπόρα. Γιατί οι πιό λαμπρές στιγμές της ιστορίας μας είναι μπροστά μας και μας περιμένουν. Και τότε, όταν θα πέφτει η αυλαία για το ψευτο-Ρωμέϊκο και μέσα από τα αποκαΐδια θα ξαναγενιέται δυνατή όσο ποτέ άλλοτε(κυρίως πνευματικά) η Ελλάδας μας,τότε θα ξεχυθούμε και παλι στους δρόμους ποτάμι ασυγκρατητο όπως στις ταινιες που βλέπαμε μικροί από την απελευθερωση της Ελλάδας του 40. Κουράγιο το λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 30 Νοεμβρίου 2011 4:31 μ.μ.

    Έτσι, μπράβο φίλτατε!
    ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ακούς φωνές σγανακτήσεις παντού φωνές φωνές αλλά τίποτα περισότερο το πολιτικό σύστημα που εφαρμόστηκε τα τελευταία 25 χρόνια είχε αυτών τον στόχο όταν ποισουμε πάτο να μην μπορούμε ν αντιδράσουμε δυστηχώς δεν μπορούμε μόνοι μας χρειαζομασται κάποιον να τραβήξει από το χέρι οι 300 της βουλής είναι για κρέμασμα το λιγότερο ωραία το κάνουμε ας μου πει κάποιος ποιος μπορεί να αναλάβει την χώρα ποιος..όπως είπε κ ο ποιητής Ο άνθρωπος θα προτιμήσει συντομότερα να θέλει το μηδέν, παρά να μη θέλει τίποτα.

    πσ Η ανθρώπινη ψυχή έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το ιδανικό, παρά από το πραγματικό.
    Με το πραγματικό ζεις, με το ιδανικό υπάρχεις. Λοιπόν, θέλετε να λογαριάσουμε
    τη διαφορά; Τα ζώα ζουν, οι άνθρωποι υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ενα κερι φτανει για να καψει ενα δασος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]