Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι φωτοβολίδες και το επιπόλαιο ολίσθημα Αβραμόπουλου


Εν μέσω της οικονομικής τρομοκρατίας και της φόρου υποτέλειας της χώρας μας και ενώ τα πράγματα δείχνουν ήρεμα ξαφνικά σκάει στο θλιμμένο ουρανό της Ελλάδας μια φωτοβολίδα.

Η φωτοβολίδα αυτή, κατασκευασμένη στις πυριτιδαποθήκες του κιτρινισμού και τυλιγμένη με το περίβλημα της δημοκρατικής ευαισθησίας έχει τυπωμένη στη συσκευασία της τα αρχικά ΣΣΕ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ).

Η εμετική συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού εθνικής άμυνας, με τις δηλώσεις τους περί επικειμένου πραξικοπήματος έτυχαν της χλεύης του ελληνικού λαού. Τότε πάλι έριξαν τις φωτοβολίδες τους ο μεν πρώτος αυτήν που στη συσκευασία της έγραφε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ο δε δεύτερος εκείνη που έγραφε ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ 4 ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ημερησία διαταγή, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, έριξε (από υπέρμετρο ζήλο και ανησυχία προφανώς) την επόμενη φωτοβολίδα με το να απαιτεί από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων απόλυτη συμμόρφωση προς το Σύνταγμα, ως να είχε υποψίες ή πληροφορίες περί του αντιθέτου.

Φθάνουμε μετά από καλοσκηνοθετημένα ψευτοδιλήμματα, που έχουν όμορφα υποστηριχθεί από τα ΜΜΕ των κιτρινιστών, στη λύση της εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή τριών κομμάτων, που μέχρι την προηγούμενη ημέρα διαφωνούσαν επί παντός εθνικού και οικονομικού ζητήματος. Έτσι αγκαλιασμένοι και δυνατοί συνυπάρχουν στα υπουργεία άνθρωποι και των τριών κομμάτων.

Στο υπουργείο εθνικής άμυνας για πρώτη φορά στη νεώτερη πολιτική μας ιστορία τοποθετούνται 4 υπουργοί με προεξάρχοντα το Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού θα πρέπει το σχέδιο με τις φωτοβολίδες να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί και δεν πρέπει να το φορτωθεί μόνο ένα κόμμα.

Άλλωστε η οργή του κόσμου, που εκδηλώθηκε με την πρωτοφανή επίθεση εναντίον των επισήμων στις παρελάσεις, της 28ης Οκτωβρίου, σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας και δεν ανακόπηκε ούτε από την παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, έχει θορυβήσει τα σκοτεινά κέντρα, που έχουν επιφορτισθεί με τη χειραγώγηση των μαζών.

Άρα θα πρέπει πάση θυσία να βγάλουμε από την πυριτιδαποθήκη του κιτρινισμού και μια πιο μεγάλη φωτοβολίδα και έτσι φθάνουμε στο γνωστό επεισόδιο της Σχολής Ευελπίδων της 17 Νοέμβρη.

Και εδώ ξεκινάει το ολίσθημα του κ ΥΕΘΑ! Τρέχει εσπευσμένα να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας.

Και πάλι αφήνεται να πλανάται ο ενδεχόμενος κίνδυνος πραξικοπήματος.

Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Αβραμόπουλος παρασύρθηκε σε αυτή την ατυχή δήλωση και ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του στο θέμα της τιμωρίας του Αρχηγού της Σχολής, για τους παρακάτω λόγους.

Πρώτα απ’ όλα και επειδή ακόμη διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση δεν κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ στις λεπτομέρειες του επεισοδίου, αλλά θα αρκεσθώ σε κάποια παρεμφερή παραδείγματα.

Ας υποθέσουμε ότι ένας εύελπις είναι οπαδός του καθεστώτος των συνταγματαρχών. Τόσο όσο μπορεί να είναι και ένας φοιτητής του πολυτεχνείου, της ιατρικής ή οποιουδήποτε ΑΕΙ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι επιθυμεί να ανατρέψει τη δημοκρατία, αλλά ενδεχομένως να πιστεύει ότι το κράτος τότε λειτουργούσε σε πολλούς τομείς καλύτερα από το σημερινό. Όπως άλλωστε και ένας μαρξιστής εύελπις προτιμά τη δικτατορία του προλεταριάτου από τη σημερινή δημοκρατία, ως πολιτικό σύστημα.

Αυτό είναι αναμφίβολα μια πολιτική τοποθέτηση, που ακόμη και αν δεν αρέσει σε κάποιους, είναι θέση που μπορεί να την έχει ο καθένας ελεύθερα. Και επειδή ο κ. Αβραμόπουλος διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχθεί παρεκκλίσεις από τις Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ίσως θα έπρεπε κάποιος από τους συμβούλους του, να του θυμίσει ότι και ο Χάρτης της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά και το Σύνταγμά μας απαγορεύει τη δίωξη ατόμων για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Και ως γνωστόν κανείς υποψήφιος δεν υπογράφει δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων πριν εισαχθεί σε οποιαδήποτε σχολή.

Βέβαια το να τιμωρηθεί ένας εύελπις πειθαρχικά, επειδή εξέφρασε δημοσίως τις πολιτικές του πεποιθήσεις είναι κολάσιμο από τους στρατιωτικούς κανονισμούς και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οι υστερικές όμως αντιδράσεις, προς ικανοποίηση αυτών που κατασκευάζουν τις φωτοβολίδες και οπλίζουν τα όπλα των πολιτικών, θα πρέπει να σταματήσουν και να πρυτανεύσει η λογική.

Αλήθεια τι θα συνέβαινε αν ένας εύελπις σηκωνόταν, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, μέσα στα κατάμεστα εστιατόρια και φώναζε «ζήτω ο Τσε Γκεβάρα;»!! Θα διέταζε ο κ. ΥΕΘΑ ένορκη διοικητική εξέταση για αποπομπή του, επειδή θα έγραφε μια ακροδεξιά εφημερίδα άρθρο με τίτλο «φιλοκομμουνιστές επαναστάτες στη Σχολή Ευελπίδων;»

Αν πάλι ο αξιωματικός υπηρεσίας συνελάμβανε κάποιον εύελπι, κατά την επιθεώρηση φρουράς, να φέρει στο πέτο ένα σφυροδρέπανο με τα αρχικά CCCP (ΕΣΣΔ) τι θα έκανε ο κ ΥΕΘΑ; Δεν θα αρκούσε μια πειθαρχική ποινή στον εύελπι; Θα μιλούσε ποτέ για αποπομπή; Μα θα τον έδιωχναν επειδή του αρέσει ο κάποτε «υπαρκτός σοσιαλισμός», αυτόν δηλαδή που αγκάλιαζε σφιχτά ο Ανδρέας Παπανδρέου; (θυμόμαστε Ζίφκοφ, Τσαουσέσκου κλπ κλπ). Μήπως αν είχε στο δωμάτιό του την παρακάτω αφίσα θα τον έδιωχναν από τη Σχολή;

Ακόμη αν σε κάποιο εκκλησιασμό της Σχολής Ευελπίδων ένας εύελπις αρνιόταν να συμμετάσχει, με το πρόσχημα ότι έχει ασπασθεί τον μουσουλμανισμό, τι θα έκανε ο κ. ΥΕΘΑ; Θα υπέκυπτε στις πιέσεις των θρησκευτικών χριστιανικών σωματείων και τις φωνές των ιερέων και θα διέταζε την αποπομπή του ή θα αρκούσε μια αυστηρή πειθαρχική ποινή; Αφήστε που θα γινόταν χαμός από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, οικολόγους, διεθνή αμνηστία , ΜΚΟ κλπ για την υπεράσπισή του.

Μήπως αν κάποιος εύελπις σηκωνόταν στο αμφιθέατρο και φώναζε με ομάδα ευελπίδων συνθήματα πριν δυο μήνες υπέρ του καθεστώτος Καντάφι, θα τον έδιωχναν ως σταγονίδιο;

Τέλος για φαντασθείτε τι θα συνέβαινε αν η αστυνομία κάποιο Σάββατο συνελάμβανε σε μια πορεία διαμαρτυρίας έναν εξοδούχο εύελπι με πολιτικά να συνοδεύει τον πατέρα του, που είναι ενεργό μέλος του ΠΑΜΕ! Θα ορμούσαν να τον κατασπαράξουν; Θα τολμούσαν να του επιβάλουν κάτι περισσότερο από μια πειθαρχική ποινή;

Γιατί λοιπόν για ένα τραγούδι, που στο κάτω κάτω σε κανένα στίχο δεν μιλάει για ανατροπή της δημοκρατίας παρά για συναδέλφωση εργάτη-αγρότη-φοιτητή-στρατιώτη θα πρέπει να τον αποβάλουν από τη σχολή; Για να ικανοποιήσουν το συγκρότημα Ψυχάρη;

Μήπως θέλει να το κάνει για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα; Μα αν διαβάσει τα σχόλια των Ελλήνων στα site, blog, facebook, twiter θα διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει ταχθεί υπέρ του αρχηγού της Σχολής, παρά τη λυσσαλέα επίθεση , που δέχεται ό ίδιος και η οικογένειά του από τα θρασύδειλα όργανα συγκεκριμένων συγκροτημάτων, που έχουν ως μόνα επιχειρήματα το ασύστολο ψεύδος και τη λέξη «σταγονίδια».

Ο έμπειρος πολιτικός Αβραμόπουλος δεν προβληματίστηκε γιατί από τις 17 Νοεμβρίου, που συνέβη το επεισόδιο στη Σχολή και ενώ μεσολάβησε μια τετραήμερη έξοδος των ευελπίδων, αφού η Δευτέρα 21/11 ήταν αργία εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν ακούστηκε το παραμικρό; Γιατί κυκλοφόρησε μετά από μια εβδομάδα; Γιατί αυτοί οι ύποπτοι κύκλοι πάτησαν τη σκανδάλη τόσο αργοπορημένα; Ποιος τους έδωσε την εντολή και ποιες σκοπιμότητες υπηρετούν; Ποιος έχει συμφέρον από την απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων, που τώρα τόσο έντεχνα επιχειρείται με δούρειο ίππο, τη Σχολή Ευελπίδων;

Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφθεί ο κ. Αβραμόπουλος και να δώσει σωστές κατευθυντήριες οδηγίες στους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ για να διαφυλάξουν την προσωπικότητα του Αρχηγού της Σχολής, που όχι μόνο είναι άριστος μεταξύ αρίστων αλλά αποτελεί για τη Σχολή σύμβολο ενότητας.

Έχει αναλογισθεί μήπως κανείς από τους ιθύνοντες τι θα συμβεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012, τότε που θα διαταχθεί να παρελάσει η ΣΣΕ στην Αθήνα, ποια θα είναι η αντίδραση του λαού και των ευελπίδων, αν καρατομήσετε τώρα τον αρχηγό τους;

Ας διαβάσει ο κ. ΥΕΘΑ από το εγκόλπιο του ευέλπιδος όσα γράφει για την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της ομάδας. Πριν προβεί σε νέο ολίσθημα, με ακραίες και καταστροφικές επιλογές ας έχει στο μυαλό του ότι πέραν των κανονισμών, των διαταγών και των ποινών υπάρχει και ο άγραφος κώδικας των ευελπίδων, η παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και που πολύ ωραία ο νυν Α/ΓΕΣ τη σκιαγράφησε στην ημερησία διαταγή κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Λέει λοιπόν ο Α/ΓΕΣ Αντγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς: «Πρέπει να δρούμε ο ένας σαν εκατό και οι εκατό σαν ένας. Συντηρείστε το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς μεταξύ σας».

Ειδικά μάλιστα για την ανθρωπιά, στην οποία όπως φαίνεται δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα αναφέρει: «Η μάνα του κάθε στρατιώτη, μας έχει χρεώσει ό,τι πιο αγαπημένο έχει στη ζωή της, το παιδί της, και εμείς οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό, αγάπη και αλληλεγγύη»

Ερωτώ λοιπόν κύριε Υπουργέ, ο Αρχηγός Εύελπις ΙV δεν έχει μάνα που κράτησε το γλυκύ όνειρο αυτού του παιδιού ζεστό, για να το παραδώσει αριστούχο και με υψηλά ιδανικά στα σπλάχνα της Σχολής στα 18 του; Πως αισθάνεται αυτή η Ελληνίδα μάνα, όταν σήμερα βλέπει το γιο της να βάλλεται από παντού, εντελώς ανυπεράσπιστο και κάτω από το δικό σας αδιάφορο βλέμμα;

Ο εύελπις κύριε Υπουργέ δεν είναι πολιτικός αντίπαλος προς εξόντωση ούτε πολιτικό έδεσμα προς κατανάλωση και η Σχολή των Ευελπίδων, http://www.blogger.com/img/blank.gifόπου ο ανθός της Ελληνικής νεολαίας ετοιμάζεται για να δώσει τη ζωή του χωρίς δεύτερη σκέψη, όποτε το προστάξει η ιστορία μας, δεν είναι πολιτική ρουλέτα για να τζογάρουν οι κάθε λογής ψευδοκουλτουριάρηδες και αστράτευτοι δημοσιογραφίσκοι.

Και να είστε βέβαιος ότι αυτό το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που θα είναι παρούσα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και θα επιδοκιμάσει ή θα αποδοκιμάσει την οποιαδήποτε απόφασή σας για το μέλλον αυτού του ευέλπιδος και το κύρος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]