Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι απλά θέμα εμπιστοσύνης;


Μπορεί ένας πρωθυπουργός που δεν τον εμπιστεύονται ούτε οι βουλευτές του, να συνεχίσει να κυβερνά; Εδώ βρίσκεται η ουσία του ερωτήματος της σημερινής ψήφου εμπιστοσύνης που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν βρίσκεται στο ψευτοδίλλημμα ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή φτώχεια…

Μέχρι χθες όλοι μας έλεγαν πως μόνο εάν θελήσει η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αφού δεν υπάρχουν εκείνοι οι μηχανισμοί που μπορούν να λειτουργήσουν και να θέσουν κάποια χώρα εκτός ευρώ. Από χθες άρχισαν τα παπαγαλοειδή του κυβερνοτρόμου πως υπάρχει θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη. Και όμως, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα…

Το μόνο θέμα που σήμερα υφίσταται επισήμως και που απαιτείται να το απαντήσει άμεσα η παρούσα Βουλή (πριν αναλάβει η Δικαιοσύνη) είναι για το εάν ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει την αξιοπιστία να συνεχίσει να κυβερνά. Αν οι Έλληνες τον εμπιστεύονται να διαχειριστεί το παρόν και το μέλλον τους και να διαπραγματευτεί αποφάσεις που θα κρίνουν τουλάχιστον 2 γενιές Ελλήνων, ενώ θα διαχειριστεί και τον εθνικό πλούτο της χώρας…

Εμπιστεύονται λοιπόν, οι «ταγοί» τον Παπανδρέου, ναι ή όχι; Και το να εμπιστεύονται τον Γιώργο Παπανδρέου οι εκλεγμένοι – αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών, αποτελεί το έλασσον, αφού όπως έχει εξελιχθεί η διετής πρωθυπουργία του Γιώργο Παπανδρέου το μείζον ζήτημα και απαιτούμενο είναι το να εμπιστεύονται οι πολίτες τον πρωθυπουργό και τις πολιτικές που αυτός εκφράζει…

Υπάρχει, λοιπόν, εμπιστοσύνη; Μπορεί ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός να εκπροσωπεί την χώρα σε διεθνείς συναντήσεις και να αποφασίζει ή να εφαρμόζει τις πολιτικές του αποφάσεις στην Ελλάδα;

Εδώ βρίσκεται η ερώτηση. Και αυτή την απάντηση δεν μπορεί να την δώσει η παρούσα Βουλή, αλλά –δυστυχώς- δεν μπορεί να την δώσει ούτε το παρόν πολιτικό κατεστημένο, το οποίο συμμετείχε –έστω και δια της απλής παρουσίας του- στην κατάπτωση και την δαιμονοποίηση της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών.

Οι εκβιαστικές πολιτικές απαιτείται να σταματήσουν και τη θέση τους να πάρει η επιθυμία του Ελληνικού λαού. Γιατί, εν πάση περιπτώσει, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ούτε για να του εμπιστευθούμε την φύλαξη ενός καμένου σπίρτου. Ο άνθρωπος αυτός απλά δεν μπορεί… αν και αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν πως δεν θέλει να σώσει τη χώρα…

Η Χρεοκρατία και η Δανειοκρατία πρέπει επιτέλους να δώσουν την θέση τους στην Δημοκρατία. Καλό για τους πρωταγωνιστές είναι αυτό να συμβεί ομαλά. Μόνο τότε θα μπορούν να ελπίζουν σε κάποια επιείκεια.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Tο ΔΝΤ είναι ένας "μετατροπέας" χρημάτων και υποχρεώσεων.
    Το ΔΝΤ μετατρέπει τα χρέη του κράτους απέναντι σε ιδιώτες —και μάλιστα απατεώνες— σε χρέη του κράτους απέναντι σε άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς.

    Μετατρέπει τα ακίνδυνα χρέη του ελληνικού κράτους απέναντι σε ιδιώτες σε επικίνδυνα χρέη απέναντι σε κράτη και λαούς. Αυτό ακριβώς κάνουν τώρα με το ΔΝΤ.

    Βάζουν την Ελλάδα να "δανείζεται" από τους λαούς, για να ξεπληρώνει τους τοκογλύφους.

    Όταν θα τους ξεπληρώσει πλήρως, θα έχει μπροστά της ακόμα μεγαλύτερο χρέος, το οποίο όμως —δυστυχώς γι' αυτήν— θα είναι χρέος απέναντι σε λαούς.

    Το "μοιραίο" της χρεοκοπίας δεν θα το αποφύγει, εφόσον εξακολουθεί να δανείζεται, χωρίς να παράγει, αλλά οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες, εφόσον απέναντί της θα στέκονται κράτη και λαοί και όχι τα λαμόγια της τοκογλυφίας.

    Οι τοκογλύφοι θα έχουν πάρει ήδη τα χρήματά τους και θα τα ξεκοκαλίζουν στα διάφορα σημεία του Πλανήτη.
    Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε;

    Το ΔΝΤ είναι ο απαραίτητος μηχανισμός, για να "απεμπλακούν" οι διεθνείς τοκογλύφοι από τα δάνεια της πατρίδας μας.
    Το ΔΝΤ είναι ο απαραίτητος μηχανισμός, για να απομακρυνθούν οι εγκληματίες από τον τόπο του εγκλήματος.
    Το ΔΝΤ του Εβραίου Στρος Καν είναι το "εργαλείο" της εβραϊκής συμμορίας, που λυμαίνεται τον Πλανήτη ολόκληρο.
    Την εβραϊκής συμμορίας των Εβραίων Μπενράκε, Τρισέ, Σόρος, του Μπλακφέιν, του Μπάφετ κλπ..

    Αυτή η εβραϊκή συμμορία προσέλαβε τον Εβραίο Γιωργάκη, για να της εξασφαλίσει τις εισπράξεις της στην Ελλάδα.

    Ο Εβραίος Γιωργάκης, με τις ευχές των Εβραίων κεντρικών τραπεζιτών των ΗΠΑ και της ΕΕ, κάλεσε τον Εβραίο Στρος Καν του ΔΝΤ να σώσει την οικονομία της Ελλάδας.

    ------------------------------------------------
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ
    Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου!
    Αρχηγός του ΕΑΜ Β’
    διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ελληνες τους γυρισαν το προσωπο και βουλωσαν τα αυτια τους.
    Δεν τους παρακολουθουμε τους κλοουν στο τσιρκο τους.
    Γιατι σιγουρα τσιρκο εκαναν την βουλη , οι μασκαραδες.
    Καθε τρεις και λιγο , ολο και καποιος καινουργιος κλοουν αναγκαζεται (και αν θελει ας μην υπακουση) , να βγαλη την μασκα του δωσιλογου και να δουμε το προσωπο.

    Ο τηλεκατευθυνομενος τους τοπε κρυσταλινα. Η μου κανετε πλατη, η παμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ οπως ειμαστε στο αποσπασμα.

    Ειμαστε μονοι μας και λιγοι , αλλα και ποτε ειμασταν περισσοτεροι;
    Εχουμε ομως το ΔΙΚΑΙΟ μαζι μας και ο ΘΕΟΣ της Ελλαδος,εχει δικα του σχεδια για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]