Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Την ώρα που στη χώρα μας, οι πολιτικοί ηγέτες ακόμα «τσακώνονται» για το μοίρασμα της εξουσίας, στην Ευρώπη ποντάρουν «ανοιχτά» στην έξοδο ή όχι της Ελλάδας από το ευρώ.

Για του λόγου το αληθές, ο βρετανικός Economist πραγματοποιεί δημοσκόπηση με το ερώτημα: «Πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή;»

Οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές του πώς μας βλέπει όλη η υπόλοιπη Ευρώπη. Σε σύνολο 3440 ψήφων, το 60% θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, έναντι 40% που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο κοινό νόμισμα.

Πάντως, σημειώνει ο Economist, οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρέλα:

Το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα καταρρεύσει, ο πληθωρισμός θα εκραγεί και η μετάδοση θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ. Ωστόσο όλο και περισσότεροι φαίνεται να τάσσονται με την πιο ριζοσπαστική άποψη, λέγοντας ότι τα οφέλη από την επανάκτηση του ελέγχου του νομίσματός της, όπως η αυξημένη ανταγωνιστικότητα, θα υπερκαλύψουν το κόστος της εγκατάλειψης της ζώνης του ευρώ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]