Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για τη δανειακή σύμβαση και τη ψήφο εμπιστοσύνης


1. Είπε ο κ Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η σύμβαση δανεισμού δε χρειάζεται καν να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Ερωτήσεις :

- μπορεί η κυβέρνηση να εκτελέσει διατάξεις που δεν αποτελούν νόμος του κράτους; Ποιο ακριβώς τμήμα της κυβέρνησης δεν αποτελεί εκτελεστική εξουσία και μπορεί να το πράξει;
- εάν οι διεθνείς δανειακές συμβάσεις δε χρειάζονται επικύρωση από τη Βουλή ώστε να γίνουν νόμος πριν εκτελεστούν, μέχρι τώρα γιατί έλεγε ο κ Σαμαράς ότι η ΝΔ δε πρόκειται να τη ψηφίσει, σα να είχε σημασία δηλαδή η πράξη αυτή;

2. Είπε ο κ Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η ΝΔ θα επικυρώσει τη καινούργια σύμβαση δανεισμού

Τι σημαίνει αυτό;

- ότι δεσμεύτηκε να την επικυρώσει παρότι δεν την είδε και δε ξέρει το περιεχόμενό της. Έδωσε δηλαδή εν λευκώ ψήφο εμπιστοσύνης στα άτομα που θα τη συντάξουν και τα οποία άτομα τώρα, μπορούν άνετα να περάσουν μέσω της σύμβασης ότι επιθυμούν.
- ότι θεωρεί πως η Σύμβαση πρέπει να επικυρωθεί από την Βουλή και ότι δεν αρκεί αυτή η επικύρωση να γίνει από τη απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, αλλά από την ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών (βλπ πιο κάτω το αρθ 28 του Συντάγματος) .

3. Λένε διάφοροι ότι με την ένταξή της στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, η Ελλάδα παραχώρησε ήδη μέρος της εθνικής της κυριαρχίας και έτσι είμαστε γραφικοί όλοι αυτοί οι οποίοι ισχυριζόμαστε ότι κατά παράβαση του Συντάγματος έγινε μέσω της δανειακής σύμβασης παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Επειδή είμαι μία από αυτούς τους γραφικούς, απαντώ:

Βάση του Συντάγματος (αρθ 28) με σκοπό τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δίνονται αυτές οι δυνατότητες:

α) για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
β) Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Μόνο που στη περίπτωσή μας, η Δανειακή Σύμβαση δεν έγινε για να προαχθεί η συνεργασία της Ελλάδας με άλλα κράτη και με αυτήν παραχωρήθηκε εθνική κυριαρχία όχι για την συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά για 110 δις ευρώ. Έπειτα, αυτή η " ανταλλαγή " έγινε χωρίς άδεια της Βουλής, κατά παράβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, χωρίς να τηρηθούν οι αρχές της ισότητας μεταξύ των συμβαλλομένων και χωρίς αμοιβαιότητα .

Τέλος, τα συμβαλλόμενα μέρη δεν ήταν μόνο κράτη τις ευρωζώνης, αλλά και ένας διεθνής οργανισμός (το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και μια γερμανική επενδυτική εταιρία εξειδικευμένη κυρίως στον ενεργειακό τομέα, ήτοι η KFW http://greeknation.blogspot.com/2011/10/kfw.html

'In the year 2010, KfW Bankengruppe provided EUR 81.4 billion for industry, the environment, housing and education in Germany and around the world (previous year: EUR 63.9 billion, +27%). These promotional business activities contributed significantly to mitigating the impact of the economic and financial crisis on enterprises and provided a tailwind for Germany's economic recovery.'
'special business related to the loan granted to the Republic of Greece in 2010' και 'International business increased to EUR 92.3 billion and accounts for 22 % of the total lending volume, including the loans to the Republic of Greece (EUR 22.3 billion).' http://www.kfw.de/kfw/en/index.jsp

Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=bcf0f265-06e2-4d43-a1ce-06ce96d27fb1 δηλαδή στη Βουλή, όπου κατατέθηκε ως σχέδιο νόμου στις 4 Ιουνίου 2011, αλλά ακόμα όχι μόνο ότι δε συζητήθηκε και δε ψηφίστηκε, αλλά δε μεταφράστηκε καν.

4. Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ Παπανδρέου, σήμερα το Κοινοβούλιο αποφασίζει εάν έχει ή όχι εμπιστοσύνη σε αυτόν και στην Κυβέρνηση του. Αναφορικά με το θέμα αυτό, περιορίζομαι στο να δώσω τον ορισμό της λέξης εμπιστοσύνη .

Εμπιστοσύνη = η πίστη, η βεβαιότητα κάποιου ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο έχει ορισμένη ικανότητα ή ιδιότητα (εντιμότητα, ειλικρίνεια, εχεμύθεια κλπ)

Εάν κύριοι βουλευτές, μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης Παπανδρέου τον εμπιστεύεστε ως διαχειριστής της τύχης της χωράς και των Ελλήνων, παρότι οι ως τώρα συνέπειες των πράξεων του ήταν τραγικές για όλους μας , παρότι έχει μηνυθεί αμέτρητες φορές από σωρεία πολιτών και έχει καταγγελθεί στη Χάγη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και απόπειρα γενοκτονίας, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ . Εγώ δεν σας εμποδίζω.
Αλλά επειδή όπως ξέρετε, είμαι και εγώ μια από αυτούς που τον μήνυσαν, σας υπενθυμίζω ότι τη δική μου έγκληση μήνυση τη δημοσίευσα και σας την έστειλα κιόλας τον Ιούνιο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τώρα, για να σας διευκολύνω στη λήψη της σημερινής απόφασής σας, σας γνωστοποιώ μόνο τη τελευταία έγκληση μήνυση η οποία κατατέθηκε κατά του κ Παπανδρέου εχτές και ενδέχεται να μη το έχετε μάθει ακόμα. Διαβάστε τη και πράξτε όπως θεωρείτε σωστό για εσάς, για εμάς και για την Ελλάδα.

Ορίστε:

- ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 141 ΠΚ
- το άρθρο 141 ΠΚ :

Άρθρο 141
Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάψου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

ΤΕΛΟΣ σας υπενθυμίζω ότι έχετε από το Σύνταγμα (αρθ.60) το δικαίωμα να ψηφίσετε κατά συνείδηση και μια που από όσα ξέρω, ως τώρα δε καταγγείλατε στη δικαιοσύνη κάποια από τις προβλεπόμενες από το αρθ 157 ΠΚ πράξεις, σημαίνει ότι αυτό κάνατε μέχρι τώρα και θα το κάνετε και σήμερα.

Άρθρο 157
Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης

Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξη που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος.

ΥΓ Περαιτέρω πληροφορίες για τη δανειακή σύμβαση εδώ: http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_9446.html

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά σατανική σύμπτωση, το σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε πριν την προηγούμενη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης και τη αναγκαία για να σωθούμε πάλι από τη χρεοκοπία, ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, σε μια περίοδος που είχε συζητηθεί πάλι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας και βρισκόμασταν υπό την απειλή της μη καταβολής της δόσης μας. Τότε η πέμπτη, τώρα η έκτη. Στην έβδομη τι θα γίνει; Πόσες φορές ακόμα θα έχουμε σωθεί οριστικά ως τότε από την χρεοκοπία; Και από ποια χρεοκοπία μια που από τις 25 Μαρτίου ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, μια που τότε εκείνη έγινε η πρώτη αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση και μείωση επιτοκιών . Ακολούθησε η δεύτερη αναδιάρθρωση στις 21 Ιουλίου 2011 όταν κανονίστηκε κούρεμα 21% και η τρίτη στις 27 Οκτωβρίου με την αύξηση του κουρέματος από 21% σε 50% και συμφωνία για περαιτέρω δανειοδότηση ύψους 130 δις ευρώ. Αλήθεια, εμείς τα λίγα δε μπορέσαμε να τα ξεπληρώσουμε, τα πολλά πως θα τα καταφέρουμε; Λεφτά τώρα πια δεν έχουμε. ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ή τι θα μας πάρουν άραγε οι δανειστές ;

Ευχαριστώ,

Χριστίνα Σαλεμή




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]