Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

187 καθηγητές Οικονομίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Ναι δεν διαβάζετε λάθος 187 είναι οι διορισμένοι - εκλεγμένοι καθηγητές των Ελληνικών πανεπιστημίων.

Διερωτάται ο απλός πολίτης γιατί όλοι αυτοί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία του νεοελληνικού κράτους;

Οι απαντήσεις πολλές που οφείλουν να τις δώσουν από την πλευρά τους οι καθηγητές σε πρώτο χρόνο και να αναρωτηθούμε όλοι εμείς πολλά άλλα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν. Τι είδους φοιτητές εκπαιδεύουν και ποιους παραδίδουν στην κοινωνία; Κάποτε πρέπει να βάζουμε σκληρά ερωτήματα για όσα έγιναν σε αυτό τον τόπο.

Η απάντηση που πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη να απαντηθεί είναι ότι δεν τους άφησαν οι πολιτικοί με τα απίστευτα καμώματά τους. Αν απαντήσουν έτσι τότε να ερωτηθούν για όσες συμβάσεις κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν και έβλεπαν ότι ήταν παράνομες και αντισυνταγματικά ανεπίτρεπτο να δώσουν την θετική τους γνώμη.

Γιατί το έκαναν λοιπόν αφού έβλεπαν την παρανομία;
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον;
Την λέξη παραίτηση την έχουν ακουστά ή την αγνοούν;
Αλλά μήπως προτάσσουν το ίδιον τους συμφέρον έναντι παντός άλλου;

Τώρα τι να τους κάνουμε που εμφανίζονται στις εκπομπές διαφόρων παπαγάλων του συστήματος και κάνουν την κριτική τους αλλά στο τέλος του μηνός θα περάσουν από το ταμείο.

Η αλήθεια είναι ότι εκπαιδεύτηκαν και εκπαιδεύουν σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα, αλλά ακόμη και με αυτά τίποτα απολύτως δεν προσέφεραν στην Ελληνική οικονομική ζωή του τόπου. Ίσως εδώ να επαληθεύεται το σχετικό ανέκδοτο που λέει ότι μια οικονομία πάει καλά όταν απουσιάζουν οι οικονομολόγοι της από την χώρα.

Η σπουδαιότερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν πλέον είναι να μας πουν, αλλά όλοι μαζί, πως θα μπορούσαμε να πορευτούμε και εκτός της κηδεμονίας της Γερμανίας με θάρρος και σκληρά μέτρα αλλά για όλους και όχι η αλητοπαρέα των ολιγαρχών να είναι εκτός. Και εμείς ως λαός θα ξέρουμε με ποιους θα είμαστε και ποιους θα εξοστρακίσουμε.

Θα τολμήσουν;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]