Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιούνκερ: μπορούμε να λύσουμε το ελληνικό πρόβλημα


"Μπορούμε να λύσουμε το ελληνικό πρόβλημα" ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Deutsche Welle.

"Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτή την πρόκληση, έγκειται στο να... βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και άλλες, και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή για χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Στην Ιρλανδία τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά, στην Πορτογαλία όχι απογοητευτικά. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, αλλά μπορούμε να λύσουμε και το ελληνικό πρόβλημα, εάν η Ελλάδα καταβάλει τις προσπάθειες στις οποίες έχει δεσμευτεί και στις οποίες τη δεσμεύσαμε. Η αλληλεγγύη όμως δεν είναι μονόδρομος, δεν κινείται κανείς μόνος του στο δρόμο αυτό", επεσήμανε ο κ. Γιούνερ..

Για τη Βρετανία

Με αφορμή την επίσκεψη του βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον στο Βερολίνο και τη συνεχιζόμενη διαμάχη Γερμανίας – Μεγ. Βρετανίας για τη διαχείριση της κρίσης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγνωρίζει μεν στους Βρετανούς το δικαίωμα να μας εφιστούν την προσοχή στα καθήκοντά μας καθώς είναι μέλη της ΕΕ και δεν θα μου άρεσε ένα διαχωριστικό τείχος μεταξύ των 17 χωρών της Ευρωζώνης και των 10 ευρωπαϊκών κρατών που δεν είναι μέλη της. "Αλλά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των Βρετανών, και πρέπει να το κάνω, στο γεγονός ότι το δημοσιονομικό τους έλλειμμα είναι διπλάσιο από τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης. Οι Βρετανοί έχουν ένα χρέος, το οποίο είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Είμαι υπέρ του διαλόγου, αλλά κατά υπαγορεύσεων από εκείνους που τα κάνουν λιγότερο καλά από εμάς", ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

Για το Μ. Μόντι

Για τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε: "Πιστεύω ότι αφότου ο κ. Μόντι ανέλαβε τα ηνία, έχουν βελτιωθεί οι προϋποθέσεις να θέσει η Ιταλία –όχι αμέσως, αλλά με προοπτική, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα- την κρίση χρέους της υπό έλεγχο. Γνωρίζω τον κ. Μόντι εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, καθότι ήταν Επίτροπος στις Βρυξέλλες. Είμαι της άποψης ότι το θέμα δεν διευθετείται απλώς μέσω της αλλαγής προσώπων στην ιταλική κυβέρνηση. Η Ιταλία χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια. Και πιστεύω ότι ο κ. Μόντι είναι ο κατάλληλος εμπνευστής αυτής της συλλογικής προσπάθειας".

Πηγή: Deutsche Welle
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]