Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νίκο, το όνομα της οικογένειας θα κηλιδωθεί


Οι μέρες μέχρι την Δευτέρα είναι κρίσιμες. Και όλοι συνομιλούν με την ιστορία. Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου έγιναν παρελθόν, πριν καν γίνουν παρών. Οι Ευρωπαίοι (λέγε με Μέρκελ) έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για την Ελλάδα – για την ακρίβεια έχουν πάρει άλλες αποφάσεις από αυτές που περίμεναν ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος. Άρα το σκηνικό είναι ρευστό.

Οι σχεδιασμοί που ισχύουν τώρα, ανατρέπονται με ένα τηλέφωνο ανάμεσα στον ΓΑΠ και την Μέρκελ. Όπως δηλαδή συνέβη και προχθές. Η κρυφή ελπίδα του ΓΑΠ ήταν πως θα έπειθε τους δανειστές για ένα γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με τα επώδυνα (για τους Έλληνες) μέτρα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που θα ήταν η ελληνική «συνεισφορά» στη λύση. Το σχέδιο αυτό όμως εδώ και λίγες μέρες έχει καταρρεύσει. Ο κ. Μόσιαλος παραδέχθηκε ότι «ο πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με την κ. Μέρκελ, όπου, όμως, δεν τέθηκε θέμα» για «κούρεμα». Οι λύσεις πλέον υποδεικνύονται έξωθεν και υπαγορεύονται στον ΓΑΠ.

Το ασφυκτικό σκηνικό και η ταχύτατη φθορά έχουν αποδυναμώσει τα διεθνή ερείσματα του Παπανδρέου που κάποτε ήταν το πλεονέκτημά του. Έτσι σήμερα το ενδεχόμενο της προσφυγής σε εκλογές είναι ορατό και πιο πιθανό από ποτέ.

Ο ΓΑΠ έχει εκμυστηρευτεί σε ξένους και εγχώριους συνομιλητές την ιστορικότητα των ημερών. Και γνωρίζει ότι στα χέρια του μπορεί να τελειώσει η πολιτική ιστορία των Παπανδρέου, αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Για τον τρόπο που σκέφτεται η οικογένεια, το βάρος είναι τεράστιο.

Κατά την προηγούμενη κρίση του καλοκαιριού, όταν ο Παπανδρέου είχε παραιτηθεί στον Σαμαρά, ήταν η παρέμβαση της οικογένειας που κράτησε τον Γιώργο στο Μαξίμου – ο ίδιος είχε αποφασίσει να κάνει στην άκρη. Σε σχέση με εκείνη την περίοδο, τα πράγματα είναι σήμερα δυσμενέστερα για την οικογένεια και το μέλλον της. Διότι πλέον δεν υπάρχει η διεθνής στήριξη στον Γιώργο, αλλά δεν υπάρχει και plan B, επειδή όλα γίνονται με φόντο την χρεοκοπία.

Επομένως το δίλημμα για την οικογένεια είναι: μένουμε στην εξουσία και σκάει στα χέρια μας η χρεοκοπία, ή κάνουμε ηρωική έξοδο;

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μα τούτο το περιοδικό φαινόμενο διαδοχής ΝΔ και ΠαΣοΚ δεν έχει πιά τέλος στην Ελλάδα; Μήπως είναι πλέον η ωραία ώρα να φωνάξει και ο Παπανδρέου: «Zητώ νέα νωπή λαϊκή εντολή!»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ μεγάλο ποσοστό των βουλευτών έχει οικογενειακό παρελθον με τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας. Αυτο ειναι η νομοτέλεια στα πολιτικά πράγματα. Αυτό ισχύει για ολα τα κόμματα. Στις εκλογές που έρχονται αυτό θα σπάσει. Νεα κομματα, νέοι άνθρωποι και ο Θεός βοηθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]