Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξαφνικά ο Βενιζέλος βρήκε λεφτά!!!


Τελικά, είναι ταχυδακτυλουργοί, μάγοι, παπατζήδες ή λαμόγια;

Το μεγάλο μυστικό της αιφνίδιας εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο της ταμειακής ρευστότητας

*** Αίσθηση προκάλεσε στο «Spiegel» η χθεσινή δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου το κράτος έχει χρήματα για τις πληρωμές μισθών και συντάξεων. Οι Έλληνες, σημειώνεται στο δημοσίευμα, πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Εκεί, που έλεγαν ότι τα αποθεματικά φτάνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και ότι εάν δεν λάβουν την 6η δόση θα οδηγηθούν σε πτώχευση, τώρα φαίνεται ότι ανακάλυψαν έναν θησαυρό του 1 δισ. ευρώ και αντέχουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου...

***... Με αρκετό χιούμορ, το «Spiegel» αναρωτιέται εάν στο κυνήγι του θησαυρού βοήθησε και η τρόικα ή τον «ανακάλυψαν» μόνοι τους οι Ελληνες, καταλήγοντας στην εκτίμηση ότι το απόθεμα προέρχεται από το ταμείο σταθεροποίησης των τραπεζών, που ξεκίνησε στον απόηχο της κρίσης του 2008 και εκεί «έμειναν» περίπου 1,5 δισ. ευρώ...

Στην ουσία όλοι, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι star της ψιττακιακής τέχνης, αναρωτιούνται είτε υποκριτικά είτε όντως λόγω άγνοιας (αυτή είναι στο κάτω -κάτω δουλειά της Ψιττακιακής τέχνης αλλιώς δεν διορίζονται) που στο καλό ξετρύπωσε τα FRAGGA (Φράγκα) o Λεπτόνιος ΔΙΑΒΟΛΟΣ – ΑΓΙΟΣ υπουργός μας εν ονόματι beni κι εκεί που μέχρι χθες διαλαλούσε ότι δεν έχει μια το ταμείο και ότι η ρευστότητα του φτάνει μέχρι τα μέσα ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ξαφνικά χωρίς να πάρει τα 8 δισ. της 6ης δόσης του πρώτου πακέτου (των 110 δισ. σύνολο) το παίζει άνετος και ωραίος και διαλαλεί ότι τα ταμειακά αποθέματα τώρα του φτάνουν μέχρι τα μέσα ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Βέβαια πρέπει να κάνω γνωστό (αν και πιθανότατα το γνωρίζετε) ότι ακόμα και να έπαιρνε αυτά τα Ευρώ της 6ης δόσης, δηλαδή τα 8 δισ. που στην ουσία προορίζονταν μαζί με τα επόμενα της 7ης δόσης (7 δισ.) για την αποπληρωμή (αναχρηματοδότηση) του ομόλογου που λήγει τον Μάρτιο του 2012 αξίας 14,4 δισ. Σημείωστε ότι ΚΑΝΕΝΑ ομόλογο δεν λήγει μέχρι τότε...! Τα μόνα που λήγουν -και μάλιστα κατά συρροή- είναι τα ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ που διαμέσου αυτών χρηματοδοτούν εδώ και 2 χρόνια τα ελλείμματα που παρουσιάζονται. Τουτέστιν, τα έντοκα είναι το μοναδικό «χρηματοδοτικό εργαλείο» που άφησαν επίτηδες ανοιχτό οι «εταίροι» μας (κατακτητές μας) προκειμένου να μην τιναχτεί όλο το σύστημα στον αέρα ξαφνικά...

Όμως τον περασμένο μήνα οι «εταίροι μας» έκλεισαν λίγο την κάνουλα μέσω της οποίας έβρισκε ευρώ το σύστημα χρηματοδοτήσεως των Δημοσιονομικών ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ και αν θυμάστε τότε ανακοίνωσαν ότι δεν κατόρθωσαν να βρουν 350 εκατομμύρια…! Στην ουσία ήταν μία σαφής προειδοποίηση πως η κάνουλα των «έντοκων» γρήγορα θα σταματήσει προκειμένου να πιέσουν για την ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Ο Λεπτόνιος (Μπενι) υπουργός μας τότε βρέθηκε σε πλήρη σύγχυση και λίγο μετά άρχισαν οι κλυδωνισμοί και τα «βενιζελικά» διαγγέλματα πως έχουμε ρευστότητα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, γιατί κατάλαβε ότι ακόμα και οι δικοί του «άνθρωποι» (στην ουσία τα ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ) δεν μπορούσαν είτε να τον στηρίξουν περαιτέρω με το εργαλείο των έντοκων, είτε είχαν πια συμμαχήσει με τους ΑΛΛΟΥΣ…

Έτσι τελικά η ΛΟΓΙΚΗ εξήγηση που έρχεται -σύμφωνα με την πληροφορία που θα σας δώσω αμέσως παρακάτω-, είναι ότι έχει ήδη υπογράψει την ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και αυτό που θα δούμε μάλλον κατά το Νοέμβριο με την εκταμίευση ή μη της περιβόητης 6ης δόσης θα είναι μόνο ένα SHOW, μια παράσταση για τον «παγκόσμιο όχλο» (συμπεριλαμβάνονται και οι έλληνες όχι μόνο οι Έλληνες), γιατί απλούστατα ο «Μπένι» έχει εξασφαλίσει ήδη την ρευστότητα που του χρειάζεται και μάλιστα όχι απλώς μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου που διατείνεται, αλλά για πολύ περισσότερο χρόνο, ασχέτως και ανεξάρτητα από το αν θα πάρει την δόση που ούτως ή άλλως δεν είναι χρήματα για οποιαδήποτε κάλυψη ταμειακής ρευστότητας ή κάλυψη τρεχουσών ελλειμμάτων.

Η είδηση λοιπόν η οποία είναι και απάντηση ΚΛΕΙΔΙ τόσο στο ερώτημα του Σπίγκελ όσο και των ντόπιων ψιττακών είναι αυτή:

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 13:34
Συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ έγιναν δεκτές στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2011, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011. Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε επίσης ότι κατά τη δημόσια εγγραφή για τα έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων, έκδοσης 23 Σεπτεμβρίου 2011, υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 12,052 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που έγινε δεκτή στη δημοπρασία της 20ης Σεπτεμβρίου 2011.

Προσέξτε ότι η ημερομηνία ανακοινώσεως είναι η 22α Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μας πουν ότι έντοκα γραμμάτια εκδόθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου και μάλιστα καλύφτηκαν εξολοκλήρου με το απίστευτο ποσό των 12 δισ.!!! Ενώ δεν μπορούσαν να βρουν μέχρι χθες 2 δισ. (τόσο είναι τα ελλείμματα ανά μήνα περίπου) και ξαφνικά σε μια νύχτα βρήκαν 12 δισ.!!!

Συνεπώς αγαπητοί μου φίλοι ο Μπένι έχει ήδη στα ΜΟΥΛΩΧΤΑ εξασφαλίσει όχι 1 ή 1,5 δισ. που λέει το «Έγκυρο» Σπίγκελ, αλλά 12 δισ…! Δηλαδή έχει ήδη εξασφαλίσει μία ικανοποιητική ρευστότητα, η οποία σαφέστατα μπορεί να τον κρατήσει για πολύ περισσότερο, ασχέτως αν θα λέει σε λίγο ότι τα δεν έχει μια...

Πρέπει επίσης να σας κάνω γνωστό ότι τον Οκτώβριο πληρώνουμε περίπου 4 δισ. τοκοχρεολύσια (τόκους ομολόγων + χρεολυσία έντοκων). Το Νοέμβριο άλλα τόσα, δηλαδή άλλα 4 δισ. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε μήνα έχουμε και ένα έλλειμμα 2 δισ. τότε για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο χρειαζόμαστε 4 + 4 +2 + 2 = 12 δισ., δηλαδή όλα όσα έχει ήδη πάρει. Βέβαια, αν συνυπολογίσουμε και μια μικρή καθυστέρηση εσωτερικών πληρωμών μπορεί και να τραβήξει ακόμη περισσότερο την όλη ταμειακή ρευστότητα…

Το μυστικό τώρα βρίσκεται στον Δεκέμβριο όπου τα τοκοχρεολύσια είναι 12 δισ. συν τουλάχιστον 2 δισ. έλλειμμα. Αν λοιπόν η παράσταση, το show της 6ης ή και 7ης δόσης δοθεί τον καιρό εκείνο τότε θα βγουν να μας πούνε πως πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπάλληλων εντός μιας νύχτας και όχι σε διάστημα μηνών ή ετών ή να επιλέξουμε μείωση συντάξεων στο μισό και αύξηση φορολογίας… Βέβαια, θα μας δώσουν και την επιλογή της εξόδου από το ευρώ και της πείνας που θα ακολουθήσει… Για την πείνα που οι ίδιοι θα φέρουν, φυσικά δεν θα κάνουν κουβέντα, αφού γνωρίζουν πως πέρα από τα παπατζιλίκια το κεφάλι τους κάποια στιγμή θα νιώσει σοβαρή απειλή…

Είναι εύκολα να φανταστείτε τώρα τι, πότε και πως ακριβώς ετοιμάζουν το Show και μάλιστα με την παρακάτω πληροφορία έρχεται και «δένει το γλυκό» και γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι ΗΔΗ έχουν υπογράψει γιατί ουδείς θα έδινε τα ΦΡΑΓΚΑ (και όχι τα ευρώ) αν δεν είχαν πρώτα υπογράψει!

Τέλος προς ικανοποίηση των πονηρεμένων Ελλήνων, παραθέτω και την πηγή που βρήκα αυτά που αναφέρω περί μηνιαίων πληρωμών του δημοσίου.

«Σύμφωνα με στοιχεία του Βloomberg, τον Οκτώβριο η Ελλάδα έχει να πληρώσει 3,6 δισ. ευρώ για λήξεις τίτλων (ομολόγων και εντόκων γραμματίων) και 1,17 δισ. ευρώ σε τοκομερίδια ( με τα πρώτα 2 δις να πρέπει να καταβληθούν στις 14 του μήνα).
Το Νοέμβριο, οι συνολικές πληρωμές σε λήξεις και τοκομερίδια διαμορφώνονται στα 3,4 δισ. ευρώ και μετά έρχεται ο «σκληρός» Δεκέμβριος, με την εβδομάδα των Χριστουγέννων να αποτελεί την κρισιμότερη ίσως ολόκληρης της φετινής χρονιάς. Συγκεκριμένα, για λήξεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων, το ελληνικό δημόσιο πρέπει να καταβάλει 11,722 δισ. ευρώ και 125 εκατ. ευρώ για τοκομερίδια».

Ελευθερία Κούρταλη

Κάπου εδώ, πρέπει να σκεφτούμε πως στο παιχνίδι που παίζεται, εμείς είμαστε οι καλοπληρωτές όλων… Το φρικτό του παιχνιδιού είναι πως ενδέχεται να πληρώσουμε με τις ζωές μας την αδηφαγία για εξουσία και κέρδος όλων των εμπλεκομένων πλευρών… Θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο; Αν όχι, τότε τι κάνουμε για να το αποφύγουμε; Γνωρίζουμε ποιες άλλες λύσεις υπάρχουν και οι οποίες θα διασώσουν εμάς και θα «κρεμάσουν» άλλους στην θέση που μας ετοίμασαν για το μεγάλο show;

Αναγνώστης Χρήστος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Να δεις που στο τέλος θα αποκαλυφθεί ότι δεν πέρναμε ποτέ δόσεις και όλο αυτό ήταν ένα συνολικό τραγικό show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Ο Βενιζέλος είναι βουλιμικός.
    Πηγαίνει στα υπουργικά συμβούλια και μέχρι την τελευταία στιγμή καθαρίζει τα δόντια του ...απόδειξη ότι κάτι μασουλούσε πριν ανοίξει την πόρτα και βγει στο "ξέφωτο" της δημοσιότητας.
    Αυτή είναι η αρρώστιά του ...
    Του αρέσει να τρώει ...και όχι το φαγητό.
    Του αρέσει να μασάει.
    Αν μπορούσε να μασάει και χαρτονομίσματα, θα το έκανε.

    Γιατί έχει αυτήν την περίεργη συνήθεια σε βαθμό πάθους;
    Γιατί αυτή είναι η νόσος των ευνούχων.
    Τι είναι αυτή η νόσος;
    Η νόσος αυτών που στερούνται μια βασική σωματική απόλαυση και θέλουν να πάρουν το "ισοδύναμό" της απ' όπου αλλού μπορούν.
    - Αν υποθέσουμε, δηλαδή, ότι οι δύο απόλυτες σωματικές απολαύσεις, που μπορεί να πάρει ο άνθρωπος, είναι το σεξ και το φαγητό, τότε ο ευνούχος προσπαθεί να αντισταθμίσει μια μεγάλη απώλεια με μια εξίσου μεγάλη υπερβολή. Από τη στιγμή που δεν "πηδάει" καθόλου, θα μασάει συνέχεια.
    Δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση.
    Βάζει το σώμα του σε μια διαδικασία ευχαρίστησης, για να μπλοκάρει την ανάγκη του για μια άλλη.

    Μασάει, για ν' απασχολεί το σώμα του, προκειμένου να μην σκέφτεται το σεξ.
    Βλέπει το πιάτο με πάθος, για να μην βλέπει με ανάλογο τρόπο τη σερβιτόρα.
    Του γίνεται έμμονη ιδέα, εφόσον ο μέσος φυσιολογικός άνθρωπος στο σύνολο σχεδόν του χρόνου της ημέρας του —ανά λίγα δευτερόλεπτα— όταν δεν σκέφτεται το ένα, σκέφτεται το άλλο.
    Αναγκαστικά τα σκέφτεται, εφόσον συνδέονται άμεσα με τα ένστικτα της επιβίωσης.

    - Γι' αυτόν τον λόγο ο ευνούχος είναι σχεδόν πάντα βουλιμικός και γίνεται με μαθηματική ακρίβεια κήτος και βέβαια κακός άνθρωπος.
    Ο Βενιζέλος μοιάζει με αυτόν τον βουλιμικό "σακάτη".
    Μασάει συνέχεια, για να μην σκέφτεται και να μην βλέπει τίποτε άλλο πέρα από το φαγητό.
    Μασάει, γιατί του αρέσουν τα θηλυκά, αλλά μόνον πιάτα μπορεί να "δαγκώσει".

    Ευτυχώς που υπάρχει και ο αυνανισμός, γιατί θα τον χάναμε τον Βαγγέλη.

    Μπορεί, λόγω κοιλιάς, να μην τον βλέπει, αλλά γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται ο "μοχλός" επιβίωσης ...

    Ο Βαγγέλης ο "άρρωστος" ...

    Ο Βαγγέλης, που έφτασε σε αυτό το σημείο από τις επιλογές του ...Επιλογές, οι οποίες ξεκινάνε από έναν απόλυτα "πετυχημένο" γάμο, πάνω στον οποίο στήριξε όλη του τη ζωή.

    ---------------------------------------------------
    - Συγκατοίκηση Γιώργου Παπανδρέου και Βενιζέλου
    - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    -
    - http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]