Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκρουέφσκι εναντίον όλων...!

Τη Διεθνή Κοινότητα και κυρίως την Ε.Ε. κατηγορεί ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι για μονομερείς πιέσεις προς την ΠΓΔΜ να δώσει λύση στο θέμα της ονομασίας με οποιοδήποτε τίμημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον προειδοποιεί πως θα έχει το τέλος του Μιλόσεβιτς..!

Παράλληλα ο κ. Γκρούεφσκι κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι αποφεύγει να ασκήσει την παραμικρή πίεση προς την Ελλάδα σχετικά με το ίδιο ζήτημα. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι η «νέα τακτική μεμονωμένων ατόμων ή μέρους της Διεθνούς Κοινότητας να ασκούνται πιέσεις στη χώρα» είναι λανθασμένη και δεν πρόκειται να αποφέρει το επιδιωκόμενο, αλλά μάλιστα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγόρησε ακόμη την Ελλάδα ότι τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, αποφεύγει τις συναντήσεις για το θέμα του ονόματος. Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων των δύο χωρών, δεν είχαν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και έγιναν για το θεαθήναι.

«Πιστεύουν ότι εάν εγώ και η κυβέρνηση αποδεχθούμε κάποια από τις ελληνικές προσεγγίσεις για επίλυση του ονόματος, τότε λύνεται το πρόβλημα αυτό. Ακριβέστερα πιστεύουν ότι με τη στήριξή μας θα προκύψει ένα επιτυχές δημοψήφισμα. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος» είπε ο κ. Γκρουέφσκι.

Ο κ. Γκρουέφσκι τονίζει ότι η Ελλάδα «πουλάει παραμύθι» ότι καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας. «Με την τακτική της αυτή, η Ελλάδα, επιδιώκει να μεταφερθεί όλη η πίεση προς εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι αναφορές του κ.Γκρούεφσκι κατά της ΕΕ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, η οποία καταλόγισε στον κ.Γκρούεφσκι «αντιευρωπαϊκές αντιλήψεις και συμπεριφορές», ενώ ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι σημείωσε ότι «πολιτικοί και ηγέτες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον της χώρας τους, όπως ο κ.Γκρούεφσκι, συνήθως έχουν την τύχη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς»...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]