Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σωτήρια προίκα

Τόλμησε ο θρασύς, ο αχάριστος δημοσιογράφος, που πληρώνεται από την κρατική τηλεόραση, να τα βάλει με εμένα, κοτζάμ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών; Τώρα θα δει!

ME 3 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα… έστω κι από προίκα, μπορώ να παρέμβω σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου πέντε δημοσιογράφοι (ανάμεσά τους και ο ανωτέρω) συζητούσαν με τον έτερο αντιπρόεδρο, Θ. Πάγκαλο, για το πολυνομοσχέδιο και άλλα τινά. Μπορώ να εισβάλω φουριόζος ως Βενιζέλος, για να πω ότι δεν είμαι εκατομμυριούχος από την πολιτική, αλλά… από προίκα. Κάτι που ασφαλώς δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ… έστω κι από προίκα, ας δούμε αν είμαι ανεπάγγελτος. Εκλέγομαι βουλευτής τα 18 τελευταία χρόνια και τα μισά από αυτά κάθομαι σε υπουργικούς θώκους. Εχω, μάλιστα, υποχρεωθεί εκ του Συντάγματος -εμπνευστής του οποίου ήμουν εγώ- σε αναστολή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Αυτό το επέβαλα και στους συναδέλφους μου, ανεξάρτητα αν είχαν… προίκα.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ… έστω κι από προίκα, μπορώ να ασκώ πολιτική χωρίς να σκέπτομαι εάν τον επόμενο μήνα θα έχω φως στο γραφείο μου. Αλλωστε, κι όταν ήμουν νέος -μετανάστης στην Αθήνα- σε δανεικά γραφεία στεγαζόμουνα.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ… έστω κι από προίκα, μπορώ να κάνω ταχύρρυθμα μαθήματα Οικονομικών και να τα παραδίδω στο διπλάσιο στον ελληνικό λαό.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ… έστω κι από προίκα, μπορώ να βαφτίζω τη δημόσια τηλεόραση «κρατική», να την ελέγχω, να την ορίζω και να την κατευθύνω. Πετύχαινα κάποιες φορές το ίδιο και σε ιδιωτικά ΜΜΕ, είτε αξιοποιώντας προσωπικές μου σχέσεις είτε με τη δύναμη της εξουσίας, που είχα εκείνη τη στιγμή, είτε με το νόμο περί Τύπου (αγωγές), που εγώ πάλι έφτιαξα.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ… έστω κι από προίκα, πώς να κατανοήσω τη μείωση των εισοδημάτων από 700 σε 500 ευρώ, πώς να αντιληφθώ ότι δεν έχουν να πληρώσουν οι περισσότεροι πολίτες το χαράτσι για τα ακίνητα;

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ… έστω κι από προίκα, θα αφήσω έναν απλό δημοσιογράφο να μου βγάλει τη γλώσσα; Ξέρετε πόσους θα μπορούσα να φάω από δαύτους εγώ; (Σ.σ. ευτυχώς δεν έφαγε όλους όσους ήθελε στο παρελθόν)

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ… έστω κι από προίκα, μπορώ να θέτω εκβιαστικά διλήμματα στους Ελληνες, να τους λέω ότι την επαύριο του Eurogroup, αν δεν καταθέσουν και το τελευταίο τους ευρώ, δεν θα έχουν να αγοράσουν ούτε φακή.

ΜΕ 3 εκατομμύρια ευρώ… έστω κι από προίκα, μπορώ να γίνω, τέλος, και εθνοσωτήρας…

ΘΥΜΑΜΑΙ έναν πολιτικό που γνώρισα από κοντά, γιατί μου έκανε την τιμή να μου αφηγηθεί τη ζωή του. Τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Οταν έφυγε από τη ζωή, μάθαμε ότι στην ιδιοκτησία του είχε μόνο τη γαλανόλευκη που σκέπαζε τη σορό του.

Εκείνος, φαίνεται, δεν είχε… προίκα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 3 ΕΚ ΠΡΟΙΚΑ ...ΣΕ ΠΟΙΟΝ;....ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΤΟ....ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΚΑΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ηταν απελπισμένος... εβραίος ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευάγγελος όχι Βενιζέλος23 Οκτωβρίου 2011 στις 1:50 π.μ.

    Η προίκα ήταν σε ευρώ ή σε δραχμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτέ στη ζωή του δεν έφαγε ούτε μία μπουκιά ψωμί από την ελεύθερη αγορά. Ποτέ δεν ανταγωνίστηκε κάποιον άλλον ιδιώτη για την επιβίωσή του.

    Από τότε που τελείωσε το Πανεπιστήμιο, ο ελληνικός λαός έχει αναλάβει το πλούσιο "συσσίτιό" του.

    Ο γενναίος κι έξυπνος Μπένι γνωρίζουμε πάντα πού βρίσκεται την πρώτη και τη δεκατηπέμπτη ημέρα τού κάθε μήνα ...

    Πάντα "κρεμασμένος" σε κάποιον γκισέ δημόσιου ταμείου ...
    Απλά πράγματα.
    Ο πεθερός, αντί να τον βάλει να πουλάει χέστρες και μπιντέδες σε κάποιο παράρτημα του Βαρδάρη, μας τον "φόρτωσε" να τον πληρώνουμε εμείς, για να κάνει δουλειές με το δημόσιο ο ίδιος.

    Με αυτήν την έξυπνη κίνηση μετέτρεψε τον γαμπρό του σε δικό του "εργαλείο" με δικά μας έξοδα. Από εκεί και πέρα η πορεία του είναι κλασική για τα "ήθη και τα έθιμα" της Θεσσαλονίκης.

    Ως Θεσσαλονικιός μεγαλοαστός, που σέβεται τον εαυτό του, βολεύτηκε στο Πανεπιστήμιο με τον γνωστό τρόπο της "Φτωχομάνας".

    "Φυσά" ο Βαρδάρης εκεί όπου "σημαδεύουν" οι Μπακατσέλοι και ανοίγουν οι "πόρτες" για να βολεύει τα παιδιά της. Απέκτησε τη "σιγουριά" του δημόσιου μισθού και μετά ήταν έτοιμος να "πετάξει", για να σώσει και εμάς.

    ----------------------------------------------
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com
    διαβάστε τα κείμενα και διαδώστε τα

    Βαγγέλης Βενιζέλος, ο προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά αυτό το υποείδος βουβαλιού πηδάει κιόλας? Ασε ρε Φίλε, καμιά αγελάδα θα βρήκε, σαν κτήνος που είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Όταν έρθει η ώρα που θα πεθάνει μόνο ψυχή θα πάρει μαζί του. Τα 3 εκ. ευρώ θα τα αφήσει σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Ετοιμάσου Τούρκογλου, ο καιρος γαρ εγγύς. Που όλα τα ζόμπι της πολιτικής μπήκαν με προίκα αφάγωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λυπάμαι πολύ για το ύφος των "απόψεων" (ύβρεων) που διατυπώνονται. Οποιαδήποτε εμπάθεια κομματική ή προσωπική δε δικαιολογεί χυδαίες ύβρεις και προσωπικές προσβολές. Αν μή τι άλλο, προδίδει χαμηλό επίπεδο παιδείας και έλλειψη πολιτικής επιχειρηματολογίας. Για όσους προσποιούνται ότι αγνοούν, ο Βενιζέλος αποφοίτησε με άριστα το ΑΠΘ και διακρίθηκε στις σπουδές του στο εξωτερικό.Οι έπαινοι του δάσκαλού του Δ. Τσάτσου και άλλων είναι αρκετοί. Άλλοι συνταγματολόγοι, ανύπαρκτες μετριότητες, που βγάζουν γλώσσα στα τηλεοπτικά παράθυρα, πλούτισαν ασκώντας το δικηγορικό επάγγελμα και έχοντας ως πάρεργο την πανεπιστημιακή έδρα. Γι' αυτούς κανείς δεν έχει να πει τίποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελα ρε δικε μου!
    Τα χαρτια μεταξυ τους τα δινουν για να ξεγελουν τον κοσμακη.
    Που διακριθηκε για το αντικειμενο που σπουδασε;
    Στα οικονομικα; Η στην εφαρμογη του συνταγματος; Η στα υπουργεια που "υπηρετησε τον κυριαρχο λαο;"ΠΟΥ;
    Ενας βρωμερος λαοπλανος ειναι.διχως ηθος,παιδεια και χωρις ιχνος ανθρωπιας.
    Αυτο ειναι.Ενας αχρηστος,τεμπελης πολιτικος.Που προδοσε(αν ειναι Ελληνας)τον κοσμακη που τον συντηρη.
    Ενα βρωμερο υποκειμενο,πιονι του σχεδιου.

    ΕΝΟΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]