Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα στο έλεος του Θεού


Όταν ο ελληνικός τύπος στο σύνολό του αναπαρήγαγε τους ευσεβείς πόθους της εθνικής μας ελίτ, ότι δηλαδή ναι μεν η συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν ισχύει, αλλά το κούρεμα δεν θα ξεπεράσει το 30 -35% γιατί δεν το αντέχουν οι τράπεζες, πρώτοι εμείς στο antinews σας δώσαμε την πραγματική διάσταση του θέματος και σας αποδείξαμε, γιατί οι Γερμανοί επιμένουν για κούρεμα από 50 – 70%. Αρκετά νωρίτερα, όταν η υπηρεσία προπαγάνδας επαίρονταν για τη συμφωνία του Ιουλίου, σας είχαμε με επιτυχία αναλύσει γιατί η συμφωνία είναι μούφα και δεν πρόκειται να ισχύσει. Τον πρόλογο αυτό τον οφείλουμε για να αποδείξουμε, ποια μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητα και ποια παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια.

Επί του πιεστηρίου τώρα, μην περιμένετε πολλά πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι Γερμανοί έχουν το χρόνο με το μέρος τους και δε βιάζονται καθόλου να συρθούν σε μια επώδυνη λύση. Ήδη οι καμπάνες έχουν αρχίσει να κτυπάνε και όλοι, επίσημα πλέον, μιλάνε όχι για το αν θα υπάρξει κούρεμα, αλλά πόσο μεγάλο θα είναι. Σας θυμίζω εδώ τις ανακοινώσεις τις Υπηρεσίας που με τόση αφέλεια πιπίλιζαν καθημερινά τα καθεστωτικά μέσα, ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, ότι δεν θα υπάρξει κανένα κούρεμα και ότι η χώρα θα βγεί στις αγορές το 2011 (τώρα που τελειώνει το 2011, λένε ότι θα βγει το 2012).

Βέβαια αντιλαμβάνεστε ότι τα συγκεκριμένα ψεύδη μόλις μας τελείωσαν, χωρίς φυσικά να αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να απολογηθεί για αυτά. Τώρα κυκλοφορούν δύο πιο φρέσκα, το πρώτο ότι ο επόμενος προϋπολογισμός θα παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα (μούσια) και το δεύτερο ότι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας είναι να μείνει στο Ευρώ. Το γεγονός και μόνο ότι ο Πρωθυπουργός προβαίνει σε τέτοια δήλωση, σημαίνει ότι επικρατούν στην ευρωζώνη επίσημες συζητήσεις περί εξόδου. Αναλογιζόμενοι ανάλογες διαψεύσεις του κ. Παπανδρέου όπως τότε με την εμπλοκή του ΔΝΤ, οφείλουμε να ανησυχούμε πολύ για τους χειρισμούς του.

Στη σύνοδο κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εταίροι μας αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Η κόντρα που γίνεται στην Ευρώπη και το Eurogroup δεν αφορά την Ελλάδα και τα βάσανα του λαού της. Αφορά την Μέρκελ και τον Σαρκοζί επειδή η Γερμανία πρόλαβε και ξεφόρτωσε τα τοξικά ελληνικά ομόλογα, ενώ η Γαλλία κολυμπάει στα …merde επειδή οι τράπεζές της είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος. Γι αυτό φωνάζει ο Σαρκοζί να ενισχυθεί το EFSF (που θα πεί ταμείο …σωτηρίας).

Το σχέδιο είναι να μας δανείζουν μόνο για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους. Για τα εσωτερικά θέματα θα μας αφήσουν στο έλεος του Θεού, ήτοι θα πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και το εσωτερικό χρέος να το πληρώνουμε μόνοι μας. Αν π.χ. δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα τους κόβουμε. Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα θα κάνουμε περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κ.λπ.

Κύριος καυγάς των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη είναι το ύψος του κουρέματος. Όλοι οι νηφάλιοι οικονομολόγοι του πλανήτη γνωρίζουν ότι ένα κούρεμα μικρότερο του 65% θα είναι σαν να μην έγινε και θα θεωρηθεί ακόμα μια ατολμία. Ωστόσο οι Γάλλοι, εκπροσωπώντας και τους τραπεζίτες, πιέζουν για ένα μικρότερο κούρεμα και μάλιστα όχι κανονικό, αλλά σε συνάρτηση με τη συμφωνία του Ιουλίου, δηλαδή με ‘’εθελοντική’’ συμμετοχή των ιδιωτών. Πηγές ισχυρίζονται μάλιστα ότι οι Γάλλοι έχουν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των πανικόβλητων τραπεζιτών ακόμα και για ποσοστό 55%.

Η πρόβλεψή μας είναι ότι τελικά ίσως οι Γερμανοί υποχωρήσουν στο ποσοστό και στον τρόπο, λαμβάνοντας ανταλλάγματα που θα αγγίζουν το όριο της διαστροφής. Η απόφαση αυτή θα παρουσιαστεί ως τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης, η οποία επίσης θα παρουσιάσει την επερχόμενη κρατικοποίηση των τραπεζών ως επιστροφή στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Η πραγματικότητα είναι ότι μια τέτοια απόφαση, εκτός του ότι θα είναι απολύτως καταστροφική για τη χώρα και το τραπεζικό της σύστημα, ενδεχομένως να αντιμετωπίσει τη μήνη των αγορών και να οδηγήσει πολύ σύντομα σε μία κανονικότατη άτακτη χρεοκοπία, ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθούν δύο πολύ πιθανές προβλέψεις:

1. Το μέγεθος της ύφεσης να εκμηδενίσει τις ελπίδες για πρωτογενές πλεόνασμα

2. Τα μέτρα ύψους περίπου 8 δις που έχει ήδη προεξοφλήσει η Τρόικα για την ερχόμενη άνοιξη, να αποδειχθούν νέα χίμαιρα

Ακόμα ένας κίνδυνος που ελοχεύει είναι οι οίκοι αξιολόγησης να εκλάβουν το ΄΄εθελοντικό’’ κούρεμα ως μια κανονικότατη αναδιάρθρωση και να κατεβάσουν την αξιολόγηση της χώρας στο D (Default, πτωχευμένη), πράγμα που θα πυροδοτήσει τα CDS και θα μας βάλει σε άγνωστα νερά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα, με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση στο τιμόνι.

Η πιθανότερη βέβαια εξέλιξη είναι οι Γερμανοί να συνεχίσουν το ‘’κατενάτσιο’’ μέχρι που οι υπόλοιποι θα εκλιπαρούν για οποιαδήποτε λύση. Γι αυτό λοιπόν, ες αύριον τα σπουδαία.

Κακοφωνίξ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ...ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...

    ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ.
    ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
    ΗΓΕΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ
    ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΣΕ
    ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
    ΔΙΟΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]