Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμος να καταλύσει πλήρως το Σύνταγμα είναι ο Παπανδρέου

Πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση σε Καρατζαφέρη, Κουβέλη και Ντόρα αναμένεται να καταθέσει από βδομάδα ο Παπανδρέου αμέσως μετά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ήδη τα πρώτα τηλεφωνήματα έχουν πέσει προς τη συμμαχία των… προθύμων.

Το πρόβλημα είναι ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία σε μια τέτοια κυβέρνηση και ποια διάρκεια θα έχει.

Φυσικά, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει πως οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας κυβέρνησης (συναινετική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής), είναι κατ’ ουσίαν αντισυνταγματική, αφού σαφέστατα ορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας πως εάν μία κυβέρνηση δεν μπορεί (για οποιοδήποτε λόγο) να ανταποκριθεί, τότε παραιτείται και προκηρύσσει εκλογές.

Οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα κατατάσσεται σε ουσιαστικό πραξικόπημα, σε κατάλυση του υπάρχοντος Συντάγματος και επισύρει σοβαρότατες ποινές. Μπορεί, βέβαια, ο Γιώργος Παπανδρέου να σκέφτεται να καταπατήσει για μία ακόμη φορά το Σύνταγμα της χώρας μέσα από μία συναινετική κυβέρνηση (προετοιμάζοντας ουσιαστικά την αποχώρησή του), αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την χωρίς προηγούμενο καταπάτηση του Συντάγματος, πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την Δικαιοσύνη και τον Ελληνικό λαό. Γιατί, για τέτοιες εξόφθαλμες καταστρατηγήσεις του Συντάγματος της χώρας, το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει και παραδίδει την ευθύνη για την υπεράσπισή του στους πολίτες.

Ως εκ τούτου, η παραβατική και εκτός Συντάγματος συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να μην είναι η είδηση της ημέρας (αφού το έχει διαπράξει στο σύνολο σχεδόν της πρωθυπουργικής του θητείας), αλλά η συναίνεση στην κατάλυση του κράτους εκ μέρους κάποιων πολιτικών σχηματισμών (ανύπαρκτων στην πραγματικότητα) θα εκκινήσει πρωτοφανείς διαδικασίες από την πλευρά των πολιτών. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι αποφασίσουν να συναινέσουν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θα το καταπιούν κι αυτό οι 153 πράσινοι βάτραχοι; Πού βρίσκεται η αξιοπρέπειά τους; Να δω τη Διαμαντοπούλου κάτω από τις διαταγές του Άδωνι και τι στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]