Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα: Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά...


  • Πράσινα καθρεφτάκια, πράσινες χάντρες, πράσινες κομπίνες και… ιθαγενείς
  • Και από την πρασινάδα μας, πεινάει η Ελλάδα μας
Η Πρασινάδα είναι βασικά η δικαιολογία για ανελεύθερες επιλογές. Οι Εθνικές Κυβερνήσεις το βλέπουν σαν ευκαιρία για φόρους. Αυτοί που σχεδίασαν την Πρασινάδα, όμως, την θέλουν για τις ΕΞΑΓΩΓΕΣ τους. Και αυτό ζούμε.

Τι σημαίνει, λοιπόν, πράσινη ανάπτυξη; Όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα απαντούν ειρωνικά, λέγοντας πως πρόκειται για… «πράσινα άλογα» και καταπράσινες… κομπίνες!!! Ευκαιρία πλουτισμού ολίγων, εις βάρος της τσέπης των πολλών είναι η πράσινη ανάπτυξη και ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά που άρχισαν να γεμίζουν την Ελληνική ύπαιθρο. Μπορεί να μην κάνουν πλούσιο κανέναν (ή σχεδόν κανέναν, αν εξαιρέσουμε κάποια συγκεκριμένη οικογένεια που έχει εντρυφήσει στο είδος και πουλάει έως και… τεχνογνωσία), αλλά κατορθώνουν να δίνουν ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα σε κάποιους συγκεκριμένους.
Ποιοι οφελούνται από την «πράσινη» (φωτοβολταϊκή) ενέργεια; Μα, φυσικά, πρώην και νυν βουλευτές, πολιτευτές, κομματόσκυλα, επιχειρηματίες και άλλα «παιδιά» που γνωρίζοντας πως έρχονται δύσκολες ημέρες, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ασφαλές επιχειρείν. Και τι ασφαλέστερο, όταν δίνονται δάνεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, τα οποία εξασφαλίζουν την πώληση ενέργειας στη ΔΕΗ σε τιμές που ξεπερνούν το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την ίδια τη ΔΕΗ!!! Τραπεζικοί κύκλοι δηλώνουν πως δέχονται φοβερές πιέσεις να διοχετεύουν δάνεια μόνο προς την «πράσινη ανάπτυξη» κι έτσι οι υπόλοιπες επενδύσεις μένουν στο κενό.

Μία συζήτηση με έναν επιχειρηματία του είδους, κομματόσκυλο ενός από τα κυβερνώντα κατά την μεταπολίτευση κόμματα, είναι χαρακτηριστική.

- Πήρα δάνειο 700.000 ευρώ και χωρίς να έχω βάλει δεκάρα τσακιστή από την τσέπη μου, έχω εξασφαλίσει ένα μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 5.000 ευρώ, μου δήλωσε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο ο… κομματικός επιχειρηματίας.

Κι ενώ στην Ελλάδα τα «πράσινα άλογα», με συγχωρείτε, η πράσινη ενέργεια πωλείται στη ΔΕΗ στην τιμή των 0,51 ευρώ/kwh, στην Κύπρο η τιμή έπεσε από το 0,31 στο 0,21 ευρώ, επειδή η κυβέρνηση θεώρησε πως η τιμή ήταν πάρα πολύ υψηλή και θα δημιουργούσε πρόβλημα στην τιμή κατανάλωσης, δηλαδή στους πολίτες. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες, παρά μόνο για «επενδύσεις» ποικίλου ενδιαφέροντος, με διάφορους εντός και εκτός της χώρας επιχειρηματίες.

Έτσι, με την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης (των φωτοβολταϊκών), εξασφαλίζει (πέρα από τους κομματικούς επιχειρηματίες) την ύπαρξη κάποιων γερμανικών εργοστασίων που ήταν για κλείσιμο.

Φυσικά, την ίδια στιγμή θα γίνει επέλαση και από γερμανούς επενδυτές του είδους, οι οποίοι θα επενδύσουν με μεγάλη ασφάλεια στην «πράσινη ανάπτυξη», με χρήματα που θα εξασφαλίσουν μέσω των ΕΣΠΑ. Δηλαδή, με χρήματα που δίνονται από την Ε.Ε. και που προορίζονται για ανάπτυξη της Ελλάδας. Το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η απορρόφηση των συγκεκριμένων κονδυλίων, εισάγει υπόνοιες για πιθανή σκοπιμότητα που στοχεύει στον διαμοιρασμό πολλών δισεκατομμυρίων σε συγκεκριμένους ανθρώπους – επιχειρηματίες εντός και εκτός της Ελλάδας. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η Γερμανία σταμάτησε την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα…!

Στην δική μου περιοχή (και καλά θα κάνετε να ελέγξετε και στις δικές σας περιοχές) οι άνθρωποι που κυρίως ασχολούνται με τα φωτοβολταϊκά είναι πρώην βουλευτές και πολιτευτές, ενώ –φυσικά- δεν λείπουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες που πάντα είχαν καλές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία.

Ταυτόχρονα, παρατηρείται ένα «φαινόμενο» εμφάνισης εταιρειών «Αθηναϊκών συμφερόντων» που έχουν στήσει πάρκα φωτοβολταϊκών και… ζούνε αυτοί καλά κι εμείς με ακριβότερο ρεύμα.

Και μην μου πείτε πως δεν έχετε αντιληφθεί την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος; Και αναφέρομαι στην «υπόγεια» αύξηση που γίνεται συχνά πυκνά χωρίς κανείς να αναφέρεται σε αυτήν. Οσονούπω, δε, και από το νέο έτος, θα έχουμε επίσημη αύξηση της τάξης του 19% (έτσι, για να μας πάει καλά ο νέος χρόνος), ενώ έπεται και συνέχεια αυξήσεων… Πώς αλλιώς, άλλωστε, θα μπορούσε να ισοσκελισθεί η διαφορά στην τιμή αγοράς (από την ΔΕΗ) και στην τιμή πώλησης (στον καταναλωτή); Εξάλλου, είναι ένα καλό δέλεαρ για εξασφαλισμένη «επιχειρηματική» απόδοση. Όσο πιο ψηλά θα ανεβαίνει η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο πιο πολλά θα είναι τα κέρδη «κάποιων» εις βάρος των πολλών ιθαγενών...

Το Πράσινο Ταμείο, είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Αν ΟΛΟΙ οι καταναλωτές ρεύματος πληρώνουν 100% πάνω στον λογαριασμό τους, να ’το το Πράσινο Ταμείο. Αυτά, όσον αφορά τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά.

Το Πράσινο Ταμείο έρχεται και για τα Νερά και για τα Σκουπίδια.

Θα έρθει και στις συγκοινωνίες. Μέχρι να χρησιμοποιούμε ΟΛΟΙ τραμ και τέτοια, απλά δεν θα υπάρχουν λεφτά για βενζίνη, και δεν θα υπάρχει ρευστότητα για άλλες αγορές αυτοκινήτων (που δεν χωράνε κι άλλα στην Αττική πλέον).

Τελικά, έχουμε πράσινη ανάπτυξη, πράσινη ενέργεια ή πρασινογάλαζη κομπίνα;


ΥΓ: Το κείμενο του αναγνώστη panmath προλογίσθηκε από τον «Αρχαιοπτέρυγα», ειδικό στα "πράσινα άλογα" της κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου και της οικογενείας του που έχει εντρυφήσει στην "πράσινη ενέργεια"...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έχω μία απορία. Οι τυφλά πιστοί οπαδοί της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, που κάνουν διαδηλώσεις; Με τους οπαδούς της θύρας 13 της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ;

    Ή μήπως δεν κάνουνε; Δηλαδή είναι ευτυχισμένοι με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική αποδοτικότητα του ΝΔ•ΠαΣοΚ;

    Αν ναι, τότε τι πίνουν και δεν μας δίνουν; Μιλάμε γιά τεράστια δίψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν, των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]