Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο ΔΝΤ ανησυχούν και προτρέπουν για ηπιότερα μέτρα στην κυβέρνηση Παπανδρέου


Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα τότε το ΔΝΤ θα πρέπει να διαλυθεί. Η φήμη του θα αμαυρωθεί τόσο που δε θα το θέλει κανείς. Ενώ μετά την Αργεντινή ανέκαμψε, μετά την Ελλάδα δε θα μπορέσει να ανακάμψει ποτέ. Ο λόγος είναι πως οπουδήποτε έχει πάει έχει διαλύσει τα πάντα. Μοναδική εξαίρεση για πολιτικούς λόγους η Τουρκία (η οποία στηρίχθηκε σε τρομερά κεφάλαια του αραβικού κόσμου), αν και η «μαγική εικόνα» ή η «βιτρίνα» της γείτονος διαφέρει κατά πολύ με την πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία το 67% των Τούρκων κατοίκων δεν έχουν κρέας στο φαγητό τους...!

Το ΔΝΤ τονίζει την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και το βάρος της προσαρμογής να μοιραστεί δίκαια στην κοινωνία.
Ένα σημαντικότατο θέμα είναι ότι η κυβέρνηση των δοσιλόγων δεν θέλει να μοιράσει δίκαια στην κοινωνία το βάρος της προσαρμογής.

Το ΔΝΤ δεν “υπάρχει” ούτε “φτιάχτηκε” για την Ελλάδα. Φτιάχτηκε για χώρες που δεν ξέρουν από …λογιστικά, και έχουν “φυλάρχους”. Καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό, αμερικανικό, δεν με νοιάζει αλλά δεν φτιάχτηκε για χώρα με αποφοίτους Harvard, Insead και ΕΜΠ. Τελεία-παύλα.

Το ΔΝΤ ήρθε για την υποτιθέμενη έξωθεν καλή μαρτυρία και γιατί ο ΓΑΠ ήταν λίγο άσχετος και αρκετά ανασφαλής. Εμείς είμαστε πρόβλημα των ΠΙΣΤΩΤΩΝ μας που είναι η “Ευρωπαϊκή” Ένωση, πίσω από την οποία κρύβονται ΟΛΟΙ όσοι μας εξάγουν από την Siemens και την Porsche μέχρι τα γάλατα Νουνού και τα εισαγόμενα κρέατα και ΝΤΟΜΑΤΕΣ Γαλλίας (αν είναι δυνατόν…) και την Vestas.

Το χρέος μας είναι το πλεόνασμα στα εμπορικά ισοζύγια 4-5 χωρών.

Για να φτιαχτεί το χρέος μας ΠΙΕΣΤΗΚΑΝ και ΛΑΔΩΘΗΚΑΝ (έμμεσα και άμεσα) οι πολιτικοί, είτε το κατάλαβαν είτε όχι. Για να φτιαχτεί το χρέος μας, σαφώς και καταναλώσαμε ΕΜΕΙΣ, αλλά να σας πω παράδειγμα φαινομενικά “αθώο”: Για να λυθεί το κυκλοφοριακό, και το “νέφος” φτιάξαμε τον Δακτύλιο.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι μπορούσαν πήραν δεύτερο (ή τρίτο ή τέταρτο) αυτοκίνητο ΣΥΝ βάλαμε Μετρό. Όμορφα και ωραία! Κάποιος μας πούλησε το Μετρό και τα αυτοκίνητα ή τα Υποβρύχια ή την Γέφυρα και δεν ήταν το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ είναι ένα «εργαλείο» και εμείς οι Έλληνες ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να επανέλθουμε στην… βλάβη και στα αίτια που την δημιούργησαν. Εάν δεν το κάνουμε, τότε το «όχημα Ελλάς» θα παθαίνει πάντα βλάβες, ενώ δεν θεωρείται απίθανο να βρίσκεται ήδη σε μόνιμη – ανήκεστο βλάβη...

Το ΔΝΤ ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία οδήγησε την Ελλάδα!
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και με ανησυχία», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γκέρι Ράις, ερωτηθείς σχετικά με τα επεισόδια στην Αθήνα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.
O κ. Ράις δήλωσε ότι πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για τους Έλληνες γι΄αυτό, όπως είπε, το ΔΝΤ έχει τονίζει την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και το βάρος της προσαρμογής να μοιραστεί δίκαια στην κοινωνία.
«Οι περίοδοι κρίσης είναι πάντα δύσκολες. Ειδικά όταν οι πολίτες θεωρούν ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι άδικες», πρόσθεσε.

Σύσταση στην κυβέρνηση και τρόικα να χαλαρώσουν την δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδος
Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (ΔΧΙ), που έχει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή των οικονομικών αποφάσεων του Ιουλίου ως προς την αντιμετώπιση των συναφών σημερινών Ελληνικών προβλημάτων, καλεί την Κυβέρνηση και την Τρόικα, να χαλαρώσουν τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή και να αξιοποιηθούν οι πόροι του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) ώστε να στηριχτεί η ανάπτυξη και να ανακοπεί το ταχύτερο η ύφεση που βιώνει η Ελλάδα (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011)

Παρέμβαση Νικόλαου Μάρτη (πρώην υπουργού)
Η σημαντική αυτή σύσταση από το ΔΧΙ, πρέπει να προβληματίσει όσους ασχολούνται με το χρέος της Ελλάδος.
Επειδή η Τρόικα και η Κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκαν προς την υπόδειξη του ΔΧΙ, το Συμβούλιο Κορυφής θα πρέπει να εγκρίνει την 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ανεξαρτήτως των επιφυλάξεων που θα διατυπωθούν, διότι η μη έγκριση, θα ενισχύσει την ύφεση.

Νικόλαος Μάρτης
πρώην Υπουργός


Αναγνώστες
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πώς το λέγανε αυτό στη σειρά Επικίνδυνες Αποστολές; "Αυτό το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί σε τρία δευτερόλεπτα". Μόνο που το ΔΝΤ δεν είναι μήνυμα, αλλά εργαλείο της Νέας Τάξης. Τα πειράματα που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μπορεί να έχουν κάποιες ομοιότητες με προηγούμενα σε άλλες χώρες, αλλά κάποια άλλα πράγματα (Φοροκάρτα, Κάρτα Πολίτη, υποχρεωτική δωρεά οργάνων, βαρύ χαράτσι σε πολύτεκνους, κλπ) δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά αλλού. Ας μην είμαστε αφελείς λοιπόν. Για τίποτε δεν ανησυχούν και όλα γίνονται με σχέδιο. Οι χώρες είναι προγραμματισμένες να πέσουν μία μία, και όχι μόνο οι μικρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα τυχαίο δεν κάνουν. Μας σπρώχνουν σε κοινωνική έκρηξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάς ερώτησε κάποιος εάν θα είχε διαφορά η συμετοχή 1.000.000 και πλέον Ελλήνων στο Σύνταγμα την ημέρα της ψήφισης του ξεπουλίματος της Χώρας ?

    ΚΑΙ....ΑΠΑΝΤΗΣA :

    Τιμή σε όσους παρευρέθησαν στον τόπο της ντόπιας προδοσίας !

    Θα προτιμούσες να μην πήγαινε κανείς?

    Προτιμάς να περιμένεις την σειρά σου?

    Απο κάποιους έπρεπε να ξεκινήσει το παράδειγμα ..................
    " Συν τω Θεώ και χείρα κίνει"

    10.000 η 1.000.000 δεν έχει να κάνει ...εκείνο όμως που είδα δεν θα το ξεχάσω ποτέ......μάχη σώμα με σώμα ......το Δίκαιο εναντίον των Αδίκων και της πληρωμένης στρατιάς τους !

    Τι θα θυμίζει η Ιστορία σε όσους απομείνουν ......το παράδειγμα εκείνων που δήλωσαν παρόν στο προσκλητήριο της ΕΛΛΑΔΟΣ ή εκείνους που περίμεναν το Αραντίς ...γιατί δεν γνώριζαν ακόμη ότι δεν σκοπεύουν οι άλλοι να τους επιτρέψουν να φτάσουν ώς εκεί?

    Έχεις την Νέα Τάξη Πραγμάτων για τίποτε κοροιδάκια....τα οποία κατά τύχην έστρεψαν τα δορατά τους εναντίον του ίδιου του ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και δεν υπολόγισαν τίποτε...........
    ....................ή μήπως είναι τόσο σίγουροι για τα σχέδια τους?

    Σήμερα 10, αύριο 1000 την επαύριον... 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ με πίστη ΘΕΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ και ανιδιοτελή αγάπη για την ΠΑΤΡΙΔΑ τους έτοιμοι να θυσιαστούν τιμημένα για ολόκληρο τον κόσμο......είναι τιμή και χρέος ενώπιον του Χριστού μας, εκτός και άν ακόμη πιστεύουμε ότι ο Χριστός θυσιάστηκε για να περάσει την ώρα του στα επουράνια μαζί με κοτοπουλάκια να του εξιστορούν πως τον ξανα-ξεπούλησαν......γιατί όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία όχι μονάχα για τις τσέπες αλλά πρωτίστως για τις ψυχές μας .... ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ....ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ...ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.........!

    Αυτά τα ελόγισα και με περίσσια τιμωρία τα επέβαλα απο καιρό τώρα στον ευατόν μου και σου τα μεταφέρω οχι όπως θα ήθελα να τα βλέπω εγώ...αλλά όπως θα τα εξιστορήσει ο Χριστός όταν και εφόσον με αξιώσει και μου επιτρέψει να βρεθώ μπροστά του έστω και για μια συζήτηση καρδιάς...

    Εγώ ντρέπομαι που πατώ τα χώματα των προγόνων μου και δεν θα ανεχθώ πολύ ακόμη να περπατώ ανάμεσα σε τόσους πολλόυς προδότες....

    ...ΕΣΥ λοιπόν τι αποφάσισες ?.......βλέπεις καμμιά διαφορά στα νούμερα ή την βλέπεις στην ποιότητα της ψυχής μας ?

    Άς πολεμήσει ο καθείς όπως μπορεί και νομίζει προσωπικά δεν θα κακολογήσω όποιον φοβηθεί πρόσκαιρα ή εκείνον που η πίστη του ακόμη γεννιέται αλλα΄θα δικάσω μέσα μου όποιον κοτέψει να υποστηρίξει εκείνον που ηρωικά μάχεται για εκείνον για εμέναν για εσένα και όλους μας ...δηλ για την ΕΛΛΑΔΑ και για τον ΧΡΙΣΤΟ.

    Δέν έχω τίποτα μαζί σου ....αλλά ξεπερνώντας τα όρια μου απο καιρό τώρα αυτό ακριβώς επερίμενα να δώ ....γνήσιο Ελληνικό Φιλότιμο να μάχεται ενάντια στην ΝΤΠ όχι για τα δίκαια της τσέπης του αλλά για την Δικαιοσύνη της ψυχής του......με καταλαβαίνεις?

    Και να μην ξεχνά κανείς ότι ο Χριστός δεν απογόρευσε ποτέ ττο άνθισμα κατά την τσέπην στούς ανθρώπους....απλά ΕΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ΔΙ ΑΥΤΟ.........και ο όρος λέει πρώτα η πίστην κατά τον Χριστόν και δευτερεύοντα τα λοιπά......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βενιζέλος έκανε δηλώσεις ότι η ΔΕΗ δεν αποτελεί τρόπο είσπραξης τελών και έπειτα από δύο μήνες έβαλε τέλος ακίνητης περιουσίας.
    Αυτό που φαντάζομαι είναι πως το εννοούσε όταν το δήλωνε την πρώτη φορά, αλλά έπεσαν από πάνω οι διαταγές. Ίσως να απόρησε, ρωτώντας τους «Μα πριν λίγο τους είπα ότι...» και να του απάντησαν «Θα τους πεις αυτό που σου λέμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]