Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε περίπτωση "πολέμου" μήπως η κυβέρνηση "επιτεθεί" στις καταθέσεις των πολιτών;

  • Μήπως ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι καταθέσεις των πολιτών;
Η διαρκής φορολογική επιβάρυνση προσλαμβάνει δημευτικές διαστάσεις... και αυτό ακριβώς είναι το κομβικό σημείο στο οποίο οφείλουμε να εστιάσουμε όλοι μας. Οι πολίτες έχουν μπει στο στόχαστρο του κράτους, το οποίο προσπαθεί να απομυζήσει τα πάντα από εκείνους που υποτίθεται πως οφείλει να υπηρετεί, ενώ στην πράξη "εκτελεί" κυριολεκτικά την οικονομία και επαναπροσδιορίζοντας την συνεχώς οικονομική του πολιτική στην πραγματικότητα επιτίθεται κατά της περιουσίας των πολιτών.

Μήπως, όμως, οι σημερινοί κυβερνώντες επιθυμούν να ολοκληρώσουν στο απόλυτο αυτή τους την επίθεση;
  • Τί θα συνέβαινε, άραγε, εάν υπάρξει μία στρατιωτική εμπλοκή (φυσικά ελεγχόμενη) με την Τουρκία;
  • Θα είχε τότε δικαίωμα η κυβέρνηση να απλώσει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών;
  • Και ποιός θα μπορούσε να αντισταθεί σε τέτοιου είδους ορέξεις, εφόσον η χώρα θα βρισκόταν "υποχρεωτικά" υπό "στρατιωτικό καθεστώς";

Μήπως, τελικά, πρέπει πια να αντιδράσουν οι πολίτες, πριν γιγαντωθούν ακόμη περισσότερο οι διαθέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία βλέποντας πως δεν συναντά καμία αντίδραση σε πολιτικό επίπεδο (από την πλευρά της αντιπολίτευσης) και επιβάλλοντας το κλίμα του τρόμου (στους πολίτες), αποτολμήσει τελικά την εφαρμογή μίας άτυπης πολιτικ-οικονομικής χούντας, με προσωπείο στρατιωτικό (λόγω εξωτερικού στρατιωτικού κινδύνου);

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Δεν αποκλείεται. Γιατί να χάσουν την ευκαιρία; Τώρα που έχουμε και 30 υπουργούς με ξένα διαπιστευτήρια, μπάτε σκύλοι αλέστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι που πάνε με τα μέτρα δε θα μείνει και τίποτα από τις καταθέσεις για να αρπάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, ακόμα μιλάμε για ύπαρξη καταθέσεων;; δεν το πήραμε χαμπάρι ότι οι καταθέσεις έκαναν φτερά και αντικαταστάθηκαν από ομόλογα κρατικά ελληνικά, δηλαδή σκουπίδια;

    Μόνο τα κέρδη των τραπεζών είναι σίγουρα, που και αυτά είναι τμήμα των καταθέσεων.

    Οι τράπεζες από χρήμα δεν έχουν σάλιο. Αν τυχόν οι πολίτες ζητήσουν όλοι μαζί τις καταθέσεις τους, νομίζετε ότι μπορούν να πάρουνε έστω και ένα μικρό ποσοστό; Πολύ αμφιβάλλω. Ισως μόνο μπορούν να πάρουν τόσα όσα να πληρώσουν το νέο χαράτσι των ακινήτων. Μετά τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε, πρώτα ο πόλεμος και μετά η επίθεση στις καταθέσεις των μεροκαματιάρηδων. Που με τον ιδρώτα τους και χωρίς τις γνωστές "πλάτες" ή τα "βύσματα", έβαλαν λίγα λεφτά στην άκρη για "την κακιά στιγμή". Αλλά αυτή ήρθε, την έφτιαξαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και παγκόσμιοι δολοφόνοι. Μια χούφτα απατεώνες δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντι για μουτζες και διαδηλωσεις η αποσυρση καταθεσεων ειναι το μονο που μπορει να τους δημιουργησει προβλημα. Ετσι κι αλλιως σιγα σιγα θα σας τα παρουνε με υπερφορολογηση (οτι εκανε ο Τροτσκι το 1920 στη Σ. ενωση). Το εχουμε ξαναδει το εργο.... ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 180 δισ στις τραπεζες ακόμα δειχνει κατι για το πως σκεπτεται ο ελληνικος λαός.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν κατάλαβα καλά. Οι πολίτε δεν έχουν καταθέσεις για να επιτεθεί η κυβέρνηση. Απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν έχουν; Η υποθετικές ερωτήσεις απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Κάποιοι έχουν ! Κάποιοι παίρνουν τον μισθό, τον όποιο μισθό μέσω καταθέσεων/αναλήψεων. Λοιπόν; Όταν ξεσπάσει ο πόλεμος σε λίγες εβδομάδες, θα έχουμε ή όχι πτώχευση τραπεζών και δήμευση έστω και ενός δεκάρικου; Άκου οι πολίτες δεν έχουν ! Και τότε ΠΩΣ η εφορία του Καθεστώτος κάνει 700 δημεύσεις την ημέρα "βάζοντας χέρι στις καταθέσεις" ; Δηλαδή ψέμματα λένε;.. Απλούστατα ξεμπέρδεψες με βαθυστόχαστη ανάλυση...

      Διαγραφή
  7. Τώρα, σήμερα, δεν υπάρχουν πια Τρόσκι και σια. Υπάρχει το ΔΝΤ και η παγκόσμια τράπεζα. Αμφότεροι γνωρίζουν λίαν καλώς ότι η οικονομία (παγκόσμια) ξόφλησε με το νόμισμα "χαρτοπετσετάκι", που για χρόνια έκοβαν οι ΗΠΑ.

    Τα ψέματα κάποτε σώνονται και τώρα σώθηκαν. Η δική μας χρεωκοπία είναι μέρος - η κοφρυφή του παγόβουνου - της ευρύτερης πλανηταρχικής τοιαύτης. Κάτι γενικότερο ετοιμάζουν αρχής γενομένης από την ανατολική Μεσόγειο. Είναι και το Ισραήλ στη μέση. Λέει πολλά αυτό.

    Να μας τα πάρουν όλα, έτσι ξεδιάντροπα όπως κάνουν, χαλάει τη συνταγή. Η ληστεία που γίνεται είναι οφθαλμοφανέστατη. Παράλληλα δε κραυγαλέα αντισυνταγματική. Με ένα πόλεμο για την ΑΟΖ της Κύπρου και τη δική μας (Καστελόριζο κλπ. άλλα) το "σιρόπι" δένει και η δέσμευση όλων των καταθέσεων θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

    Τα χρέη θα μας τα σβήσουν, αλλά θα μας δώσουν νέα δάνεια. Για να αγοράσουμε τα πολεμικά τους προϊόντα, αν θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα με τον σχεδόν έτοιμο πόλεμο που έχουν φτιάξει. Δεν φτάνει δηλαδή που θα μας βάλουν να σφαχτούμε, θα μας δανείσουν κι από πάνω. Το παληό χρέος θα χαθεί, αλλά νέο θα προκύψει.

    Αυτοί ξέρουν, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω. Δεν είμαστε τόσο "χαϊβάνια", τα κόλπα τους τα έχουμε μάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]