Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιπλέον μέτρα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θέλει η τρόικα


Και νέα πρόσθετα μέτρα εντός του 2011 ζητούν οι Βρυξέλες και το ΔΝΤ!!! Και αυτό θα το ζητήσουν την Δευτέρα από τον Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τεχνικού κλιμακίου της τρόικα, που βρίσκεται στην Αθήνα, δεν είναι αρκετά τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το τέλος στα ακίνητα και την εργασιακή εφεδρεία, προκειμένου να ισοσκελιστούν τα πρωτογενή ελλείμματα του έτους.

Έτσι στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με τον Βενιζέλο αναμένεται να του ζητήσουν άλλα 2,5 δισ. γιατί το έλλειμμα θα φτάσει το 10% του ΑΕΠ. Και ο Βενιζέλος είναι έτοιμος να δεχθεί τις απαιτήσεις, σύμφωνα με όσα είπε στο άτυπο Eurogroup στην Πολωνία, καθώς θεωρεί ότι ο πρώτος στόχος του πρέπει να είναι η άρση της δυσπιστίας προς την Ελλάδα, ώστε τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε. να ψηφίσουν την υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. της 21ης Ιουλίου.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι εάν δεν γίνουν όλα αυτά τώρα (η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών), εάν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της ευρωζώνης. Δεν συγχωρείται ούτε άγνοια κινδύνου, ούτε συγκυριακή, μικροκομματική ή προσωπική θεώρηση των πραγμάτων. Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας, για τα οποία μόχθησαν γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων»,
είπε.

Η τρόικα επιμένει στην υλοποίηση όλων των δημοσιονομικών στόχων δίνοντας έμφαση στη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ, και τα στοιχεία της δείχνουν πως ακόμα και με τα έκτακτα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν θα πέσει κάτω από το 9%.

Από την πλευρά του ο Βενιζέλος επέμεινε και στο Βρότσλαβ ότι μπορεί με τις αποφάσεις που έχει ήδη προωθήσει να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2011, όμως οι εταίροι τον πίεσαν ασφυκτικά. Ο Βενιζέλος έδωσε όσες διαβεβαιώσεις του ζήτησαν και το μόνο που ζήτησε είναι χρόνο για να αποδώσουν οι αποφάσεις, αλλά και να μην υπάρχουν διαρροές για ελληνική χρεοκοπία. Στο τελευταίο είχε σύμμαχο και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Το ερώτημα είναι ποια μέτρα έχουν μείνει στην φαρέτρα της κυβέρνησης. Και η απάντηση πως θα ενταθούν τα υφιστάμενα (δηλαδή κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και περισσότεροι εργαζόμενοι σε εφεδρεία), ενώ μπορεί να αυξηθούν οι φόροι και σε είναι καύσιμα, τσιγάρα, ποτά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Φυσικά και το έλλειμμα θα φτάσει το 10%. Αυτή ήταν η πρόβλεψη και των συντηρητικότερων οικονομολόγων από πέρυσι.

    Οι Βρυξέλλες θα ζητήσουν από το Βενιζέλο, αλλά ο Βενιζέλος θα μας ρωτήσει; Τους έχουμε εκλέξει να μας κυβερνούν. Αυτοί δεν κάνουν τίποτε άλλο εδώ και δύο χρόνια εκτός από το να μας κλέβουν, το ίδιο αναίσχυντα και απροκάλυπτα όπως οι κοινοί διαρρήκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν θέλουν τόσα λεφτά, εμείς δεν έχουμε να τους δώσουμε. Μήπως τους είπαν οτι τα έχουμε καταχωνιασμένα στα σπίτια μας?? Λάθος έκαναν. Αν θέλουν τα λεφτά μπορούν να έρθουν να δουλέψουν τα καλοκαίρια στα νησιά μας ή όπου αλλού έχουμε τουρισμό. Μετά θα τους γυρίσουμε ανάποδα για να πάρουμε τα λεφτά που εισέπραξαν. Άν βρούνε έστω και ένα λεπτό να μου τρυπήσουν την μύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχω διαβασει πιο αθλια προπαγανδα απο αυτην του Βενιζελου!!
    Πρεπει να καταλαβουμε τα αδιανοητα για να αποδεχθουμε την σωτηρια μας απο τους κερδοσκοπους και τα λαμογια και τους ψευτες πολιτικαντηδες ενω την ιδια ωρα πλεον η αυτοκτονια γινεται της μοδας!!
    Πεισε και επιχειρηματολογησε κ.Βενιζελο οτι στα 2 χρονια διακυβερνησης σας πατε προς το καλυτερο!!
    Κρεμαλα και στους 300 ρουφιανους!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]