Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλιμάκωση της κρίσης από την Άγκυρα στο Αιγαίο - Βγάζουν το Σισμίκ για έρευνες


Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Σισμίκ», συνοδεία πολεμικού σκάφους, ετοιμάζεται για τη διενέργεια ερευνών. Η πορεία του «Σισμίκ» καθώς και ο τύπος των πολεμικών σκαφών που θα το συνοδεύουν δεν έχουν για την ώρα επιβεβαιωθεί.

Το σίγουρο είναι πως η Άγκυρα προχωρά σε μία κάθετη κλιμάκωση της έντασης.

Από το Γενικό Επιτελείο υπογραμμίζεται πως οι τουρκικές κινήσεις παρακολουθούνται στενά και θα υπάρξει αντίδραση αναλόγως με το τι ακριβώς θα πράξουν και το πω θα κινηθούν οι Τούρκοι.

Η Άγκυρα φαίνεται έτοιμη να τα παίξει «όλα για όλα», προβαίνοντας σε μία κίνηση η οποία μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, ενώ δε θα πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως το παρελθόν του «Σισμίκ» είναι βεβαρυμμένο, τόσο στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού όσο και στα παιχνίδια νεύρων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ας ευχηθούμε η κατάσταση να μην εξελιχθεί όπως φοβόμαστε.

Σχόλιο ιστολογίου: Η Άγκυρα μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο στις κινήσεις (επιθετικές), μπορεί να έχει στρατηγικό σχεδιασμό και να έχει (πιθανόν) εξασφαλίσει συγκεκριμένα οφέλη, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από την απάντηση της Αθήνας... Μπορεί όμως ο Γιώργος Παπανδρέου να απαντήσει; Θέλει να απαντήσει και να μην υπεκφύγει με... έναρξη συζητήσεων που θα σημαίνει αυτόματα μείωση της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο;

Αυτά τα ερωτήματα και σαφέστατα οι απαντήσεις της κυβέρνησης, θα κρίνουν τον σύγχρονο Ελληνισμό. Μέχρι στιγμής, ο αποπροσανατολισμός με τα "νέα μέτρα" (τα οποία έχουν υπογραφεί με το περίφημο μνημόνιο και αποτελούν απλώς συνέχεια ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος οικονομικής εξόντωσης της χώρας) δείχνει να επιτυγχάνει να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από το Αιγαίο. Αν και το Αιγαίο αποτελεί την έσχατη λύση του Γιώργου Παπανδρέου για παραμονή στην εξουσία... μέσω ενός θερμού επεισοδίου ολίγων ωρών...

Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αν δεν απαντήσει ο Γιώργος τι θα γίνει; Θα περιμένουμε να αλλαξει η Κυβερνηση για να απαντήσουμε; Η αντιδραση του στρατού θέλει εντολή απο την πολιτική ηγεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίστευα ότι ανήκω σε έναν λαό που είχε αξίες και ιδανικά ένα λαό που είχε δώσει τα φώτα σε όλους τους άλλους, έναν λαό που κάποτε έλεγαν ότι οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες.
    Αλλά τελικά κατάγομαι από ένα λαό που κοιμάται, που έχει γίνει μεγάλη κότα! Ένα λαό που ξεπουλήθηκε στην δήθεν ασφάλεια, έναν λαό γιάπη και λιμοκοντόρο που με σκυμμένο κεφάλι τον «τραβάνε» όλοι οι φλώροι της Ευρώπης. Αν το ήξερα ότι θα με ανασκολοπίσουν έτσι θα διάλεγα έναν γκρεμό να πέσω και όχι να με διασύρουν οι φλώροι της οικουμένης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΘΗΝΑ" (ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ) ΕΧΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

    "ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΙΓΓΑΚΙ"......

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ , ΕΥΤΥΧΩΣ , ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ....ΕΣΤΩ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στη θέση αυτή γιατί υποσχέθηκε ότι δε θα απαντήσει!
    Και εμείς - ως λαός - βρισκόμαστε εδώ γιατί δεν το καταλάβαμε εγκαίρως και ειρωνευόμασταν όσους προειδοποιούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον φίλο ανώνυμο 11 Σεπτ 2011 4:21μμ έχω να πώ ότι παρόλο που συμφωνώ κατά τα λοιπά θα διαφωνήσω στο ότι οι έλληνες είναι κότες διότι:
    1. Είναι λίγοι οι έλληνες στον τόπο τους,
    2. Αυτοί που φωνάζουν περισσότερο είναι οι πασόκοι που τον ψήφισαν και τώρα δεν βρίσκουν τα τρισεκατομμύρια € των μικρόψυχων επιθυμιών τους.
    3. Η πλειοψηφία των αληθινών Ελλήνων βρίσκεται στην διασπορά κυνηγημένη κατά κύματα στο παρελθόν,
    4. Όλοι οι καλοί χρειάζονται.......άρα θα κάνεις λίγη υπομονή διότι στην γωνία παρακάτω ....θα σφαχτούν οι κλέφτες αναμεταξύ τους και εσύ δι΄αυτό να μην τους λυπυθείς! Δικές τους οι πράξεις δικό τους και το πέρασμα απο το ταμείο της Ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]