Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρότειναν στον Γιώργο εκλογές


Στη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, το αίσθημα της πολιτικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ έκανε την εμφάνισή του. Τουλάχιστον τρεις υπουργοί, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Παπουτσής, έθεσαν θέμα «νομιμοποίησης» της Κυβέρνησης, λόγω του γεγονότος ότι έχει αναγκαστεί να καταφεύγει στη λήψη επώδυνων μέτρων, και άνοιξαν τη συζήτηση για την προοπτική να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, θέτοντας διλήμματα στην κοινωνία.

Στην πραγματικότητα, οι τρεις υπουργοί μετέφεραν έναν προβληματισμό που διογκώνεται στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το κατά πόσο θα πρέπει να συνεχιστεί η σημερινή προσπάθεια, και να μην επιχειρηθεί μέσω των εκλογών μια «συντεταγμένη φυγή». Η οποία ωστόσο θα σταματήσει τον πολιτικό κατήφορο του ΠΑΣΟΚ, και θα επιτρέψει στο Κίνημα να ανασυγκροτηθεί, και να επαναδιεκδικήσει την επάνοδό του στην εξουσία, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής, ο Γιώργος Παπανδρέου ακούει τις παραπάνω προτάσεις χωρίς να τοποθετείται ξεκάθαρα. Γνωρίζει ότι οι εταίροι και δανειστές δεν θα δέχονταν εύκολα μια τέτοια απόφαση της Κυβέρνησης, ενώ και ο ίδιος δεν θα επιθυμούσε να κατηγορηθεί για φυγομαχία, όπως συνέβη στο παρελθόν με τον Κώστα Καραμανλή, και την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Απ’ την άλλη ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που, γνωρίζοντας καλά το ΠΑΣΟΚ και τις «εσωτερικές διαδρομές» εξουσίας στο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι οποίοι θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα εξασφαλισθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, εντός του Οκτωβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο. Για να σώσει… το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οτι και να κανουν,ειναι μονοδρομος οι φυλακες για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    Τι τους κανει και πιστευουν ομως οτι η κοινωνια μας θα ξεχαση τη ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
    Οποιος και να κυβερνηση,ενα ειναι το αιτημα,ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    Κουφαλες παρεα με τους βαρβαρους ασιατες μουσουλμανους θα περασετε το υπολοιπο της βρωμερης ζωη σας και θα σας μαθουν και το Ισλαμικο δικαιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]