Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δήλωση στήριξης Κύπρου από ΗΠΑ: "Δικαίωμά σας οι έρευνες"


Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες για φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος έπειτα από διμερή συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.



Οι κυπριακές έρευνες "δεν θα πρέπει να αποδυναμώσουν τις διαπραγματεύσεις (για την επίλυση του Κυπριακού) ούτε να παρέμβουν" σε αυτές, δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.



Για την Ουάσινγκτον "ο καλύτερος τρόπος να ρυθμιστεί το θέμα της ενέργειας και της οικονομικής ανάπτυξης είναι μέσω μιας συνολικής συμφωνίας που θα ρυθμίζει το Κυπριακό".



Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έθιξε το θέμα αυτό σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για τις απειλές της Τουρκίας!

Πολιτική ίσων αποστάσεων στο θέμα των ερευνών στην ΑΟΖ κρατά η Κομισιόν, καλώντας την Κύπρο -η οποία είναι μέλος της ΕΕ- και την Τουρκία -η οποία επιθυμεί να ενταχθεί- να δείξουν αυτοσυγκράτηση...



«Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση» τόνισε η εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Αστον.



Η Αγκυρα κλιμακώνει καθημερινά τις προκλήσεις της έναντι της Κύπρου με αφορμή τις έρευνες στο Οικόπεδο 12 -εντός της κυπριακής ΑΟΖ- για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε ότι η χώρα του θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η Κύπρος αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο του 2012, όπως είναι προγραμματισμένο.



«Κάθε κίνηση που θα περιορίσει που θα περιορίσει την ελεύθερη νασιπλοΐα είναι πλήγμα κατά των κυριαχικών μας δικαιωμάτων» είπε επίσης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, απειλώντας επίσης με υπογραφή με την «ΤΔΒΚ» της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]