Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκνευρισμός στην Ευρώπη για τις σχέσεις του Παπανδρέου με τις ΗΠΑ

Πλήρης και σε όλες τις μορφές είναι η απώλεια εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς τον Γ. Παπανδρέου, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθώς δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η πολιτική τους εξυπηρετεί την πολιτική των ΗΠΑ στη ζώνη του ευρώ και διευκολύνει τους αμερικανικούς σχεδιασμούς ενίσχυσης της θέσης του δολαρίου. Εξ αυτού προκύπτει και το «κλίμα δυσπιστίας» (όπως κομψά το λένε οι κυβερνητικοί) που συνάντησε ο Βενιζέλος στο Eurogroup στην Πολωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Γκάιντνερ έχει προτείνει να «εμπλακούν» στον έλεγχο, την προστασία και την στήριξη του ευρώ οι χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα), που είναι οι αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις. Την «πρόταση παγκόσμιας επιτροπείας» στο ευρωπαϊκό νόμισμα και στην Ευρώπη έχουν απορρίψει ασυζητητί Γερμανία και Γαλλία, αλλά και το σύνολο σχεδόν της ευρωζώνης, καθώς αφορά την ανεξαρτησία της Ευρώπης. Ο Γκάιντερ επανέλαβε την πρότασή του και στη σύνοδο στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, αλλά η στάση του Eurogroup παρέμεινε αρνητική.

Πότε «τα πήραν στο κρανίο» οι Ευρωπαίοι; Όταν έμαθαν ότι ο ΓΑΠ κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ θα είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του BRIC. Δηλαδή, αυτός που τον πληρώνουν πανάκριβα, κινδυνεύοντας να τινάξουν στον αέρα την ευρωζώνη και το ευρώ, αντί να τους ευχαριστεί που τον σώζουν, παίζει παιχνίδι με τις ΗΠΑ και ικανοποιεί τις αμερικάνικες πολιτικές! Το ότι η στάση του ΓΑΠ δείχνει τουλάχιστον άγνοια κινδύνου για να μην πούμε αμερικανόδουλη πολιτική, είναι ένα το κρατούμενο.

Όμως στην συγκυρία που διανύουμε η αλήθεια είναι πως το μόνο «ισχυρό όπλο» του ΓΑΠ είναι η στήριξη που έχει από τις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως κορυφαίος υπουργός παραδέχθηκε την ανεπάρκεια του Παπανδρέου, αλλά εξήγησε ότι το πλεονέκτημά του είναι πως «είναι ο μόνος που παίρνει τηλέφωνο και το σηκώνει ο Ομπάμα»!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι λες; Ξύπνησαν οι χαζο - ευρωπαίοι που τον βράβευαν όταν οι Έλληνες φώναζαν ότι είναι αμερικανός πράκτορας για να διαλύσει την Ε.Ε.;;;;;
    Να χαρώ την πολιτική αντίληψη που έχουν οι ευρωπαίοι ηγέτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]