Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλουν την κυβερνητική παρανομία και αυθερεσία


Επεισόδια έξω από τη Βουλή με εργαζόμενους της ΕΡΤ

Ένταση δημιουργήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 19/9/2011 έξω από τη Βουλή, όταν τα ΜΑΤ θέλησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα, αντιδρόντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν συγκεντρωθεί έξω απο τη Βουλή όταν δημιουργήθηκε ένταση με τις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε η ηρεμία.

Η λεωφόρος Β. Σοφίας, από την Αμαλίας έως την Ακαδημίας, είναι κλειστή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: "δεν θα επιτραπεί το κλείσιμο της κερδοφόρου ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση δεν θα γίνει η Ιφιγένεια στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας."

Εμείς να σημειώσουμε πως η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει με κανένα ποσό τον κρατικό προϋπολογισμό και ως εκ τούτου αποτελεί πραγματικό παράδοξο η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να προχωρήσει στο κλείσιμο μίας εταιρείας που δεν επιβαρύνει το κράτος. Φυσικό είναι να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, συνυπολογίζοντας το γεγονός πως η ΕΡΤ ήταν κερδοφόρος μέχρι την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάποιοι, ίσως να θέλουν να "αφαιρέσουν" παραλήπτες της διαφημιστικής πίτας, ενώ οι "φήμες" που αναφέρουν πώληση συχνοτήτων και μηχανημάτων, μάλλον συντείνουν στην σκέψη πως έχει υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με καναλάρχες (ή άλλους) για να εξασφαλισθεί η στήριξή τους...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Η δημόσια τηλεόραση δεν θα γίνει η Ιφιγένεια"... Τώρα να την πούμε την κακιούλα ή να μην την πούμε; Τόσα χρόνια στα μαλακά δεν τους ήρθαν καθόλου άσχημα. Και τη θυσίασαν την Ιφιγένεια-ενημέρωση κατ' εξακολούθηση, κάνοντάς μας πλύση εγκεφάλου καθημερινά, για έναν παχουλό μισθό που έπεφτε στην τσέπη τους βρέξει χιονίσει, με μόνο αξιολογικό κριτήριο το πόσο πιστοί ήταν στο "κόμμα". Έχει ο καιρός γυρίσματα και μας δείχνει πολλά. Αυτή η είναι η εποχή που ο σοφός λαός, παρατηρώντας πράγματα γύρω του, θα γράψει καινούργιες παροιμίες για τις επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]