Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές εν μέσω ύφεσης;

Το πεδίο μάχης ήταν η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στα… ενδότερα της εθνικής αντιπροσωπείας, εκεί όπου εσχάτως διαπιστώνεται διάθεση να ειπωθούν αλήθειες. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει καθημερινά, μόνο που στην Ελλάδα, η πολιτική και οι λειτουργοί της, επέλεξαν τη στρέβλωση της «δικής τους αλήθειας». Ο καθένας, εννοείται.

Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται και το 2012 σε καθεστώς ύφεσης. Μακριά δηλαδή από κάθε ελπίδα ανάκαμψης, που θα τραβούσε χειρόφρενο στην περαιτέρω και περισσότερο σύνθετη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Στα αδιέξοδα και την εθνική απογοήτευση.

Η παραδοχή Βενιζέλου επιβεβαιώνεται από όλα τα επίσημα στοιχεία, και αποτελεί κοινή και εμπεδωμένη πεποίθηση των εταίρων και δανειστών μας. Μόνο που την ίδια στιγμή, δημιουργεί ένα προφανές πολιτικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει δηλώσει πολλές φορές ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, και να προχωρήσει σε εκλογές το 2013, η λαϊκή δυσαρέσκεια και η απώλεια της εκλογικής δεδηλωμένης ωστόσο, συνηγορούν για πρόωρες κάλπες… ακόμη και αύριο.

Αν ωστόσο κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι η Κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει αυτόν τον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα, η άνοιξη του 2012, με την προσδοκία ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη θα έχει αποκλιμακωθεί, θα είναι η πρώτη ευκαιρία για εκλογές που, στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, δεν θα σηματοδοτήσουν το τέλος της (ιδεολογικής και πολιτικής) διαδρομής του ΠΑΣΟΚ. Εκτός δηλαδή από τη διαφαινόμενη βέβαιη ήττα.

Από τη στιγμή ωστόσο που ο πλέον αρμόδιος γύρω από την οικονομία, διαβλέπει ύφεση και το 2012, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς: Πως θα κάνει το ΠΑΣΟΚ εκλογές, εν μέσω ύφεσης; Ή μάλλον… πως μπορεί να τις αποφύγει;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]