Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη – Ο κίνδυνος κοντά μας όσο ποτέ!

Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου σαν ανεξάρτητο κράτος πριν μερικά χρόνια αποτελεί γεγονός που αργά ή γρήγορα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και θα περιπλέξει περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στα Βαλκάνια. Το Κοσσυφοπέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Αλβανικό αλυτρωτισμό που προωθείται υπό την ανοχή των ΗΠΑ. Η ύπαρξη πολλών μικρών κρατιδίων-προτεκτοράτα αποτελεί τον απώτερο στόχο των ΗΠΑ αλλά και γενικότερα της Δύσης στα Βαλκάνια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα η προκλητικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες όσον αφορά τη σταθερότητα στη περιοχή. Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει/αγνοήσει την οικονομική διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια εν μέσω της δικής μας αδυναμίας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για να αντιμετωπίσει ένα κράτος τέτοιου είδους προκλήσεις, θα έπρεπε εγκαίρως να είχαν παρθεί μέτρα που θα «έκοβαν» μία και καλή τη διάθεση αυτών που τα προκαλούν. Μέτρα δραστικά, μέτρα με νόημα, που θα αποσαφήνιζαν τις θέσεις, προθέσεις αλλά και διαθέσεις μας.

Ωστόσο στην Ελλάδα οι έννοιες πρόληψη και ο σχεδιασμός, κυρίως στα εθνικά θέματα, είναι άγνωστες όπως επίσης έννοια άγνωστη είναι και ο σεβασμός στους 5.000.000 «ενοχους» Έλληνες που τόλμησαν να μην κατοικούν στην Αθήνα. Μέσα σε αυτούς τους «ενοχους» Έλληνες, υπάρχουν κάποιοι πιο…«ένοχοι» που κατοικούν στη Θράκη και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου αριθμούν περί τους 350.000 κατοίκους. Το 70% είναι χριστιανοί ενώ το υπόλοιπο 30% μουσουλμάνοι. Η συνθήκη της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923 αναφέρει κάποια άρθρα περί προστασίας των μειονοτήτων, και θρησκευτικών ελευθεριών, τα οποία έγιναν σεβαστά και τηρήθηκαν από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Τουρκία δεν έκανε το ίδιο στη Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και τη Τένεδο. Το ότι η Ελλάδα αδιαφόρησε και δεν στήριξε όσους διώχτηκαν στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ίδιο αδιαμφισβήτητο είναι πως συνεχίζει να αδιαφορεί και για όλους όσους κατοικούν στη Θράκη μας. Τα γεωγραφικά όρια της Τουρκίας ναι μεν βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου, ωστόσο η ταχτική και η πολιτική που ασκεί ουσιαστικά το γειτονικό κράτος, παραπέμπει στη προσπάθεια μιας συγκυριαρχίας στη Θράκης μας.

Η ύπαρξη ενός μορφώματος στη Θράκη μας, με το όνομα Τούρκικο προξενείο έχει ρόλο υπονομευτικό και δεν σέβεται την «Σύμβαση της Βιέννης επί των προξενικών σχέσεων» που συντάθηκε στις 24 Απριλίου το 1963, υπογράφηκε από την Ελλάδα το Φεβρουάριο του 1975, και από τη Τουρκία το Φεβρουάριο του 1976. Στο άρθρο 55 αυτής ορίζεται:

«Υπό την επιφύλαξιν των προνομίων των και των ασυλιών πάντα τα πρόσωπα άτινα απολαύουν των προνομίων τούτων και ασυλιών, έχουσι υποχρέωσιν όπως σέβωνται τους νόμους και κανονισμούς του κράτους διαμονής. Έχουσιν ωσαύτως υποχρέωσιν όπως μη αναμειγνύωνται εις τας εσωτερικάς υποθέσεις του κράτους τούτου».

Και συνεχίζει στη δεύτερη παράγραφο…

«Οι προξενικοί χώροι δεν χρησιμοποιούνται κατά τρόπον μη συμβιβαζόμενον προς την άσκησιν των προξενικών καθηκόντων»!

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, το Τούρκικο προξενείο χρηματοδοτεί οτιδήποτε το ανθελληνικό, «φακελώνει» όσους αντιτίθεται στα σατανικά του σχέδια, επιβουλεύεται την εθνική μας συνοχή και κυριαρχία, όπως επίσης προσπαθεί να υφαρπάξει Ελληνικές περιουσίες. Η αντίδραση των Ελληνικών κομμάτων χρόνια τώρα ενάντια σε αυτή τη στάση ήταν και είναι άξια απορίας.

Αδιαφορούν για όλους και για όλα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους ψήφους των κατοίκων της Θράκης με διάφορα τεχνάσματα, και συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στις προκλήσεις. Μάλιστα κάποιες φορές η ψηφοθηρία οδήγησε τους Έλληνες πολιτικούς να σιωπήσουν και να σιωπούν όταν κάποιοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνεχίζουν να ονομάζουν τους εκεί μουσουλμάνους, ως Τούρκους, ενώ την ίδια στιγμή χωρίς ίχνος ευαισθησίας, δεν πήραν σαφή θέση ενάντια στη προσπάθεια του Τουρκικού προξενείου που επιχειρεί την υφαρπαγή Ελληνικών περιουσιών, με σκοπό να δημιουργήσει μια «συνέχεια» στη Τουρκική επικράτεια.

Η άνθηση και η οικονομική ευημερία μιας περιοχής, σημαίνει αναβάθμιση αυτής, έδαφος για επενδύσεις, λιγότερη ανεργία και ευοίωνο μέλλον. Ωστόσο τα στατιστικά σε αυτή τη περίπτωση δείχνουν άλλα. Εδώ τη «μερίδα του λέοντος» την κατέχουν κύκλοι που εξαρτώνται από την Άγκυρα, και όχι οι Έλληνες.

Έλληνες πολιτικοί σταματήστε να στρουθοκαμηλίζετε και βάλτε ένα τέλος στο βρώμικο ρόλο του Τουρκικού προξενείου, εκμεταλλευόμενοι τη «Σύμβαση της Βιέννης επί των προξενικών σχέσεων».

Έλληνες πολιτικοί επιτέλους καταλάβετε για ποιο ρόλο σας ψηφίσανε αυτοί που το έκαναν.

Και για να τελειώνουμε, Έλληνες πολιτικοί αντιληφθείτε πως… όταν έχεις δύο παιδιά πρέπει να τα αγαπάς το ίδιο.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. To διαβάσαμε όταν πρωτοδημοσιεύθηκε, αλλά κάνεις πολύ καλά που το ανάρτησες ξανά, Κωνσταντίνε. Είναι πράγματα που νομίζουμε ότι τα κατέχουμε, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε μια θολή εικόνα τους. Η γνώση είναι όπλο και είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Και κάτι άλλο. Τίποτε δεν με θλίβει περισσότερο απο το να ακούω συνέλληνες από κάθε γωνιά της χώρας να λένε για τη Θράκη: "Μα τι λέμε τώρα. Αυτή έχει χαθεί από καιρό!" Θά 'θελα να ήξερα, αν μια τέτοια απειλή αφορούσε τη δική τους περιοχή, θα μιλούσαν έτσι; Μα τόσο παχύδερμα έχουμε γίνει; Δεν περνάμε και τόσο καλά κατά τα άλλα για να έχουμε χάσει κάθε έννοια πατριωτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε 4:33 μ.μ., μας εμαθαν οτι ο πατριωτισμος ειναι εθνικισμος και αυτο με τη σειρα του εντελως "uncool" και ξενερωτο. Κατα συνεπεια και απαγορευμενο θεμα σε συζητησεις.

    Ωστοσο αν παρατηρησεις στις γειτονες χωρες συμβαινει το ακριβως αντιστροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 7:31 μ.μ.

    Αυτό κι αν είναι τραγικό!

    Ανώνυμος 4:17 & 4:33 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω παλι ειμαι απο αυτους που λεω οτι η Θρακη δεν ειναι πια Ελληνικη.
    Πατριωτης ειμαι και με πονο το λεω,αλλα ειναι η πικρη αληθεια.
    Η Θρακη λοιπον ειναι επαρχια της Τουρκιας εδω και παρα πολλα χρονια.
    Το Αιγαιο ειναι το επομενο(αν προλαβουν)που θα μας παρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 7:58 π.μ.

    Μην το ξαναπείς. Όταν το λέμε το παραδεχόμαστε. Υποχωρούμε. Αυτό θέλουν κι αυτοί, γιαυτό οργανώνουν τόσα συχνά σουρταφέρτα. Για να τους συνηθίσουμε. Ε λοιπόν δεν θα τους συνηθίσουμε. Και η ώρα τους θά 'ρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ:
    Εγω εχω καταγωγη απο Διδυμοτειχο, αλλα απο 4 χρονων μενω στην Αθηνα λογω στρατιωτικης μεταθεσης του πατερα μου, ως αξιωματικου της πολεμικης αεροποριας.
    Η Θρακη μας ειναι πολυ πιο Ελληνικη και απο την ιδια την Αθηνα.
    Σημερα στην Αθηνα διαβιουν τουλαχιστον 1.000.000 λαθρομεταναστες.
    Δεν υπαρχει φαναρι χωρις Πακιστανο ή Μπαγκλαντες να πλενει τζαμια, δεν υπαρχει προαυλιο Πανεπιστημιου χωρις δεκαδες Αφρικανους να απλωνουν την "πραγματια" τους...Περνα μια βολτα απο Νεα Μακρη να δεις Ινδους και Πακιστανους να μετακινουνται κατα ομαδες με τα ποδηλατα τους στη κεντρικη λωφορο Μαραθωνος, περνα απο τις παραλιες του Σχινια να δεις τους μαυρους να πουλανε κατα μηκος ολης της ακτης καπελα, CD, γυαλια ηλιου και πολλα αλλα, περνα απο την Σωκρατους στην Ομονοια που εχει εξελιχθει σε υπαιθριο πορνειο αλλοδαπων κυριων, περνα απο την Κηφισια που μεσα στα supermarket οι μισοι πελατες ειναι Φιλιππινεζες.
    Η Αθηνα δεν θυμιζει πια σε τιποτα Ελλαδα, αλλα αισθανομαι λες και ζω στις ΗΠΑ και τις πολυπολιτισμικες μεγαλοπουλεις της.
    Αντιθετα οποτε επισκεφτομαι τη Θρακη δεν βλεπω ουτε Αλβανους, ουτε Πακιστανους, ουτε μαυρους.
    Στο Διδυμοτειχο ολοι ειναι Ελληνες και οι 1200 αθιγγανοι μουσουλμανοι(κατσιβελοι) της μειονοτητας, ζουν περιορισμενα σε μια πολυ συγκεκριμενη συνοικια της πολης και δεν εχουν ιχνος εθνικισμου, ενω ουτε καν ψηφιζουν για δημοτικο συμβουλο αν και εχουν δικαιωμα.
    Απο την αλλη, οι Θρακες ειναι πολλοι πατριωτες και αξιοπρεπεις ανθρωποι.Ειναι πολυ θρησκευομενοι και εχουν ιδιαιτερη αισθηση της Βυζαντινης κληρονομιας τους.
    Η Θρακη κραταει καλυτερα απο πολλες αλλες περιοχες της χωρας.
    Ειμαι 26 χρονων και η Θρακη μου θυμιζει την Ελλαδα του '97 πριν καταφθασουν οι Ασιατικες και Αφρικανικες φυλες απο ολο τον κοσμο!Ειδικα οι νεαροι ανδρες της Θρακης ειναι πολυ δυναμικοι, γυμνασμενοι και ξυρισμενοι και δεν θυμιζουν σε τιποτα τη μουσατη νεολαια του φραπε της Αθηνας!
    Κλεινοντας προτεινω να κανετε μια βολτα στη Βορειοδυτικη Μακεδονια περιξ της Φλωρινας και της Μελιτης και εκει θα βρειτε το νεο Κοσσοβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]