Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με πολιτικό όφελος;


Τη θεαματική αύξηση των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το ενδεχόμενο αυτές να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες θίγει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, οι παρακολουθήσεις γνωρίζουν θεαματική αύξηση το τελευταίο διάστημα. Τόσο η ΕΥΠ, όσο και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκουν αφορμή από ορισμένες “επιτυχίες” στις οποίες υποτίθεται ότι συνέβαλαν τα “μεγάλα αυτιά” των υπηρεσιών και ο σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτουν, για να πολλαπλασιάσουν σε εντυπωσιακό ρυθμό τις συνακροάσεις, σε βαθμό που έχουν καταστεί, σχεδόν, γενικευμένη ρουτίνα»
τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον προβληματισμό του, καθώς όπως επισημαίνει
«ο τόπος έχει πικρή εμπειρία από τη χρήση των μηχανισμών της ΕΥΠ και της Ασφάλειας από παρακυβερνητικά, παρακομματικά και παρακρατικά κέντρα»
και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς για το εάν ελέγχουν πλήρως και με την πρέπουσα επάρκεια τις λειτουργίες της ΕΥΠ και κρίσιμων υπηρεσιών ασφαλείας για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και την προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, όπως επίσης για τον εάν έχουν εξετάσει και αν μπορούν να διαβεβαιώσουν για τη σχολαστική τήρηση της νομιμότητας ως προς τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τραλα λα τραλα λα!
    Μας κοροίδευη ο Λαφαζανης;Η μηπως ταχατις ταχατις ειχαμε ποτε κρατος.
    Και δηδεν τωρα...τελευταια κατι δεν παει καλα με το συστημα.
    Πισω εχει η αχλαδα την ουρα ρεμαλια του κυνοβουλειου.
    Η πατριδα σκλαβωθηκε οι Ελληνες τρων απο τα σκουπιδια και αυτοι... δηδεν κανουν ερωτησεις στους λοιπους ρεμπεσκεδες!
    Σας καλαβαινουν καθε μερα και περισσοτεροι.Μασκαραδες πολυ κοντα ειναι το ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ.
    Και ειναι αργα πολυ αργα για δακρυα και συγνωμες.
    Ὂσο ειδικα για εσας τους ταχα αριστερους θα δωσετε λογο στους βιασμενους και δολοφονημενους απο τις στρατιες των βαρβαρων,που εσεις αγκαλιασατε πρωτοι πρωτοι και μας τους φορτωσατε στις πλατες μας.Αλλα ξεχασατε κατι....δεν υπομενει για καιρο τον ζυγο ο τραχηλος του ΕΛΛΗΝΑ.
    Οποτε..... ουτε ψιλος στο κορφο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσοι απο τους Βολευτές δεν έχει παραιτηθεί ακόμα έχει καιρο να το κάνει και να δηλώσει δημοσίως την μεταμελειά του. Γιατί δεν το πράττει; Τι τον κρατάει; Πιστεύει οτι όλα γίνονται καλώς όπως γίνονται; Ποιά είναι η διαμαρτυρία του;
    Οσοι συνεχίζουν να είναι μεσα στη Βουλή είναι ανάξιοι ή καθοδηγούμενοι ή με ελαττωμένη ικανότητα κριτικής σκέψης.
    Πιστεύουν οτι επιτελούν έργο υπέρ της πατρίδος.!!!!!
    Αρα ζουν στο δικό τους κόσμο. Δεν τους θέλω!!!
    Εξ' άλλου αν μετα απο παραιτήσεις τους προκυρηχθούν εκλογές θα μπορούν να ζητήσουν εκ νέου τη ψηφο του Εκλογικού Ελληνικού Σώματος με αξιοπρέπεια ενδεχομένως και ώς ανεξαρτητοι βουλευτές. Αρα υάρχει δόλος. Οξω ρε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αποχωρει κανεις απο τους 300!!
    Θα χασουν τους μισθους τους,τις αποζημιωσεις τους και τις επιχορηγησεις τους υποτιθεται επειδη ειναι "αντιμνημονιακοι" ή επειδη ενδιαφερονται δηθεν για την Ελλαδα?
    Περαν του γεγονοτος οτι προσλαμβανουν μεσω των διασυνδεσεων τους τα κομματοσκυλα σε δημοσιες υπηρεσιες!!
    Μην ξεχναμε τα 232 που δηθεν χρειαζοταν η Βουλη!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]