Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες υποσχέσεις από το Eurogroup...


  • Όποιος νομίζει πως στο Eurogroup νιώθουν ανησυχία για την Ελλάδα και την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα μας, μάλλον λανθάνει κατά πολύ. Και δεν είναι μόνο το γεγονός πως τελικά το Eurogroup αποφάσισε μία σειρά από "ΘΑ" για την Ελλάδα. Πολλές φορές η εικόνα μπορεί να περάσει χιλιάδες μηνύματα χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε μία λέξη... και η "κινησιολογία" και ταυτόχρονη τάση αστεϊσμών του κυρίου Γιούνκερ (βλ. φωτογραφία) καταδεικνύει το αληθές της κατάπτωσης αλλά και της γελοιότητας της Ελληνικής πολιτικής...

Τη μείωση των επιτοκίων των δανείων Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας το ταχύτερο δυνατό, την χρονική επιμήκυνση αποπληρωμής τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε ο υπάρχων μηχανισμός διευκόλυνσης της νομισματικής σταθερότητας να συμβάλει στις προσπάθειες για μείωση των κρατικών χρεών, αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας της ζώνης του ευρώ, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση οκτώ ωρών.
Όπως δήλωσαν λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος Ολι Ρεν, επί της ουσίας πρόκειται για μια «συστημική απάντηση» της ευρωζώνης στην κρίση που την ταλανίζει.
Παράλληλα όμως, το Eurogroup ανακοίνωσε ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση τρόπων με τους οποίους οι ιδιώτες κάτοχοι των κρατικών ομολόγων θα μπορούσαν εκουσίως να συμμετάσχουν στο δεύτερο κύμα αρωγής προς την Ελλάδα. Επί του θέματος αυτού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επανέλαβε εκ νέου την πάγια θέση της ότι θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε λύση την οποία οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα χαρακτηρίσουν αναδιάρθρωση χρέους. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει εξάλλου και το ζήτημα των εγγυήσεων που ζητεί από την Ελλάδα πρωτίστως η Φινλανδία.

Τα προαναφερθέντα θα αποτελέσουν τις επόμενες μέρες αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ των χωρών του ευρώ και τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες (τράπεζες, ασφαλιστικοί οργανισμοί και ταμεία) ούτως ώστε να διασφαλισθεί, όπως ανέφεραν οι Γιούνκερ και Ρεν, ότι το ελληνικό κρατικό χρέος παραμένει «βιώσιμο».

Από ελληνικής πλευράς κύκλοι του υπουργείου οικονομίας χαρακτήρισαν θετικές τις κατευθύνσεις του Eurogroup, σημειώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα της αυξημένης αξιοπιστίας που έχει η Ελλάδα μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων του Eurogroup δεν υπήρξαν χθες συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αν και οι πάντες διαβεβαίωσαν ότι οι συμπεριφορές των αγορών δεν επιτρέπουν χρονοβόρες διαδικασίες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. (Σχετικά με τη φωτογραφία)
    Βρε χαρά για την επίσημη αναγόρευση σε καρπαζοεισπράκτορα ΕΕ!
    Η χαρά του προσκυνημένου.

    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]