Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε νέο ρεκόρ τα CDS σε όλη την Ευρώπη!

  • Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, η επίθεση που δέχεται σήμερα η Ευρώπη, γίνεται από την κερκόπορτα που άνοιξε ο "σκεπτόμενος" πρόθυμος Γιώργος Παπανδρέου

Σε δυσθεώρητα ύψη αυτή την ώρα τα CDS στην 5ετία σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια!

Η κρίση χρέους και η ανικανότητα της Ευρώπης να λάβει αποφάσεις κυρίως για την Ελλάδα, έχουν οδηγήσει τις αγορές στο “κόκκινο”, με την αγορά ομολόγων να καταγράφει νέα ιστορικά ρεκόρ.

*(Η τρίτη στήλη αποτυπώνει την διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη τιμή. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ανοδική η πορεία.)

Το spread του ιταλικού 10ετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού σκαρφάλωσε στις 286μονάδες βάσης, του ισπανικού στις 317 μ.β., ενώ το πορτογαλικό και το ιρλανδικό spread διαμορφώνεται σταθερά πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης, στις 1.066 μ.β. και 1.086 μ.β. αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται προς τις 1.447 μ.β., του 5ετούς στις 2.518 μ.β. ενώ του 2ετούς ομολόγου “έπιασε”… αισίως τις 3.000 μονάδες βάσης.

Δυστυχώς, η ανικανότητα λήψης καίριων αποφάσεων για άμεση και οριστική λύση του προβλήματος από τους Ευρωπαίους ηγέτες, προτρέπει -ουσιαστικά- τους κερδοσκόπους του πλανήτη να τα "δώσουν όλα" για να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα κέρδη...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]