Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάθετη εφόρμηση στα πετρέλαια του Αιγαίου από τις ΗΠΑ

Σε κατάσταση αναβρασμού (έως και πανικού) βρίσκονται οι περισσότεροι διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών, εν όψει της διήμερης επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον στη χώρα μας, την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα 17 και 18 Ιουλίου. Ο φόβος ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες υποχωρήσεις επί των εθνικών θεμάτων είναι διάχυτος και ενισχύεται από τη μέχρι τώρα πολιτική και συμπεριφορά τόσο του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου όσο και των δύο υπουργών Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα και Στ. Λαμπρινίδη.

Η προετοιμασία μιας τέτοιας κρίσιμης επίσκεψης γίνεται, άλλωστε, σε «κλειστό κύκλο» κατά την πάγια τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, αφότου ανέλαβε την κυβέρνηση, παραμερίζοντας τους αρμόδιους διπλωματικούς παράγοντες, ώστε να είναι ευκολότερες οι «μυστικές» συμφωνίες.

Οσον αφορά την κ. Κλίντον, η οποία, προτού φτάσει στην Αθήνα θα επισκεφθεί την Αγκυρα, που έχει επιδείξει απέναντι στις ΗΠΑ μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα και αποτελεσματικότητα, αυτή φέρεται να κομίζει μια δήλωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ομπάμα που πριν από μερικές εβδομάδες είχε ζητήσει από τους Ευρωπαίους να βρουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Αυτή είναι όμως μόνο η επιφανειακή πλευρά του θέματος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έρχεται για να καταστήσει σαφή -στις συζητήσεις που θα γίνουν πίσω από τις κάμερες και δίχως τα αναγκαία για τους φωτογράφους χαμόγελα- τα ανταλλάγματα που πρέπει να προσφέρει η χώρα μας. Και φαίνεται ότι ο «φόρος» για την υποστήριξη αυτή θα είναι βαρύς.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, την ώρα που ο πλούτος της Ελλάδας έχει αρχίσει να «ξεπουλιέται», η αμερικανική πλευρά αξιώνει μεταξύ των άλλων να έχει αυτή τον πρώτο και κατά συνέπεια προνομιακό λόγο στα θέματα εκμετάλλευσης των πετρελαίων και του φυσικού αερίου, που αργά αλλά σταθερά μπαίνουν στην ατζέντα του ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίες η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα κοιτάσματα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγαίου, και την έναρξη των ερευνών, και η υποχωρητική στάση που τηρεί η κυβέρνηση Παπανδρέου για τον καθορισμό της ΑΟΖ, ώστε να διασφαλιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σε μια ιδιότυπη «μοιρασιά» που φαίνεται μάλιστα να προωθείται μεταξύ των ξένων, με «λάφυρο» την Ελλάδα, οι Αμερικανοί, αν εξασφαλίσουν αυτά που θέλουν, εμφανίζονται πρόθυμοι να συμφωνήσουν στη συνέχεια στην εκχώρηση των φιλέτων από άλλους τομείς, όπως η ενέργεια και οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, στους Γερμανούς.

Οι αμερικανικές πιέσεις προς την Ελλάδα διευκολύνονται, άλλωστε, όχι μόνο από τη δεινή οικονομική θέση που έχει φέρει τη χώρα η κυβέρνηση, αλλά και από το γεγονός ότι είναι ανοιχτά και όλα τα εθνικά θέματα, με τάσεις διαρκούς υποχώρησης. Αυτό ισχύει για τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και το Σκοπιανό.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. καποτε ηταν μια μεγαλη παρεα ληστων.
    δεν ειχαν χωρα,και ετσι πηγαν σε μια ηπειρο,την καθαρισαν απο τους..[βλαμμενους ιθαγενεις!],και εγκατασταθηκαν.ηταν πολυ ευκολο...μετα σκεφτηκαν να καταλαβουν τον κοσμο ολο!!![απο τους βλαμμενους κατοικους του] !!!!και τα καταφερναν καλα μεχρι που............................
    ο κλεφτης και ο ψευτης τον πρωτο χρονο χαιρονται.
    ποσο μαλλον οι σχιζοφρενεις δολοφονοι με το πριονι..
    να τους δωσουμε τζαμπα το πετρελαιο,αρκει να το πινουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας προσεχαμε.Ακομη και αν ο ΓΑΠ ξεκουμπιστει τωρα,θα μας αφησει αχθη περισσοτερα απο οτι η Κατοχη.Και οσο για εναλλακτικες λυσεις απο το υπαρχον πολιτικο σκηνικο,φεξε μου και γλυστρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρσι τέτοιο καιρό η ιδέα να μοιραστούμε το Αιγαίο με τους Τούρκους φάνταζε εξωφρενική και προκαλούσε έντονη οργή. Σιγά σιγά όλα τα κατάπιατε χάπατα! Που 'ναι η οργή κι ο πατριωτισμός σας σήμερα; Του χρόνου τέτοιο καιρό φοβάμαι πως θα φορέσετε και φέσι και θα μιλάτε και τούρκικα, μετά τα μαθήματα που σας χάρισε τηλεπεριοδικό και τα σήριαλ που σας εξάσκησαν. Εγώ μια φορά αυτά τα τουρκικά που χρειάζομαι τα ξέρω: Άει σιχτίρ, κιοτήδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανοικτή επιστολή προς την Χίλαρι Κλίντον



    Άει σιχτίρ, κιοτήδες! Τι όμορφη σκέψη ενός ανθρώπου μέσα στα δαιδαλώδη πεδία της γνώσης!

    Ενδιαφέρεται καθόλου να του επιβάλει τοιούτες προκατασκευασμένες απόψεις η λαίλαπα ΝΔ-ΠαΣοΚ; Παράλληλα, να τον προστατεύει και τον θωρακίζει, στην προσωπική του πορεία προς κοινωνικο-πολιτική γνώση;

    Η αναζήτηση της γνώσης υπήρξε συνεχής και αδιάλειπτη από τότε που, μέσω της φιλοσοφίας, οι πρώτοι Έλληνες στοχαστές αφιέρωσαν την ζωή τους στη μελέτη της εξέλιξης του ανθρώπου. Όμως η κάθοδος της σκέψης μας πραγματοποιείται μόνον όταν η κοινωνία μας, και εδώ και στις ΗΠΑ, γιά να επιβιώσει, καταναλώνει αγαθά γνώσης και επίσης παραγάγει νέα αποθέματα γνώσης για τις επόμενες γενιές.

    Το «Άει σιχτίρ, κιοτήδες!» λοιπόν είναι από τα νέα αποθέματα γνώσης, γιά τις επόμενες γενιές μας. Όπως στις ΗΠΑ, έτσι και στην Ελλάδα είμαστε όλοι οι άνθρωποι χαμένοι μέσα στα δαιδαλώδη πεδία της γνώσης μας.

    Χρειαζόμαστε ως εκ’ τούτου καθοδήγηση, γιά να ενσωματώσουμε στις καθημερινές μας εργασίες την μέθοδο σκέψης μας που μας οδηγεί από το ‘γνωρίζω’ στο ‘επίσταμαι’, και αντιστρόφως. Τούτο σημαίνει ότι πολλοί από μας ζουν και εργάζονται μέσα σε κοινωνίες γνώσης που σχηματίζουν ανάλογα με τα κοινά τους ενδιαφέροντα και την φυσιογνωμία της διανοίας τους.

    Οι Έλληνες υπήρξαν οι πρωτεργάτες της επιστημονικής προσέγγισης στην ζωή και στα έμβια όντα. Παράλληλα θεμελίωσαν μία καινοτόμο κοινωνία γνώσης, που προσέδωσε στον πολιτισμό και ανθροποκεντρικά και κοινωνικοκεντρικά χαρακτηριστικά.

    Η νέα προσπάθεια που αρχίζει τώρα, και εδώ και στις ΗΠΑ, είναι να αποκτήσει ο άνθρωπος, κατά την διάρκεια του βίου του, την γνώση της ύπαρξης άλλων διαστάσεων, πλέον αυτών στις οποίες η φυσική του ύπαρξη περιορίζει την διάνοιά του. Προς τούτο παρέχεται ή βοήθεια του «Άει σιχτίρ, κιοτήδες!», αρκεί όμως να εκδηλώνεται συλλογικά από όλη την ελληνική κοινωνία των ιθαγενών υπηκόων Ελληνίδων και Ελλήνων.

    Διότι τα πετρέλαια του Αιγαίου μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό στον πλανήτη μας. Και η ανάδραση του πλανήτη μας στην κατανάλωση των προϊόντων που θα βγάλουν τα πετρέλαια του Αιγαίου, ίσως είναι βίαιη αρκετά, ωστέ να μη μπορεί ο άνθρωπος πλέον να παραγάγει νέα αποθέματα γνώσης για τις επόμενες γενιές, απλά διότι ο άνθρωπος μπορεί να μην υπάρχει πιά.

    Άει σιχτίρ λοιπόν κιοτήδες! Λίγο σεβασμό γιά την φύσι της ανθρώπινης φύσις, ζώα... εξωπλανητικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρ' ότι η Χίλαρι ταυτίζεται πλήρως με το εβραϊκό λόμπι και δεν έχει και πολύ αίσθηση της πραγματικότητας στις διεθνής σχέσεις, δεν νομίζω να ασκήσουν μεγάλη πίεση στην Αθήνα καθ' ότι ξέρουν ότι η παράγκα εδώ είναι ετοιμόρροπη.
    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ" ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΑ, ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ "ΥΠΑΡΧΕΙ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ.

    ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ....
    ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ... ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΤΡΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !!!

    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ "ΦΟΡΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ?!?!?
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΓΙΚΟ" ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ?!?!?
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ?!?!

    ΕΓΩ ΟΧΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!!

    ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΝΙΓΕΣΑΙ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]