Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μιχάλης Καρχιμάκης: Η ιστορία ενός άντρα που έμαθε να ακούει...

  • Για να προχωρήσει μπροστά ένας πολιτικός χρειάζεται σταθερότητα στις απόψεις του, προνοητικότητα στις αποφάσεις του και άψογη πληροφόρηση...
Στους κύκλους του κινήματος είναι γνωστός ως… «μπατζανάκης» εξαιτίας της συγγενικής του σχέσης με τον Χρήστο Παπουτσή. Έχουν νυμφευθεί δύο αδελφές. Στους κύκλους της αντιπολίτευσης είναι γνωστός διαχρονικά ως… αστυνόμος Σαΐνης, λόγω της διαχρονικής ροπής του να πέφτει διαρκώς σε γκάφες, όταν σκαλίζει υποθέσεις που στο μυαλό του μοιάζουν με σκάνδαλα.

Ότι θα γινόταν όμως, κοτζάμ… Καρχιμάκης συνάδελφος του ρεπόρτερ Ξεκουκουλωτάκη, του ελπιδοφόρου εκείνου νέου με τη φράντζα στο μαλλί, που έγραψε στο κασετοφωνάκι του τον τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη να σχολιάζει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό και προκάλεσε την αποπομπή του, ουδείς μπορούσε να το φανταστεί! Κι όμως…!

Στις 12 Μαρτίου 2011 ο καταγόμενος από τη Σητεία γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έγινε μετά φανών και λαμπάδων επίτιμο μέλος του Ροταριανού Ομίλου Χανίων και, όπως βλέπετε στην φωτογραφία, δίπλα στον καμαρωτό γραμματέα κάθεται ο επίσης καμαρωτός Ξεκουκουλωτάκης, ο οποίος φαίνεται ότι ολοκλήρωσε τις «σπουδές» που εξασφάλισε με υποτροφία στην Αμερική.

Το δόγμα του

Το ωραιότερο δε είναι πως μέλη του ίδιου ομίλου είναι διακεκριμένα μέλη της χανιώτικης κοινωνίας, Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι κάποτε μισητοί του αντίπαλοι! Για τον Καρχιμάκη, ο οποίος αυτή την εβδομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα, ισχύει το δόγμα «οι εχθροί των εχθρών μου είναι οι δικοί μου φίλοι»… (αχ Κούλα, αχ Μιχάλη).

Τι κι αν κυνήγησε τους Μητσοτάκηδες κατά την περίοδο που ήταν γραμματέας Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, σκανδαλοθήρας δηλαδή, το 1990-1993. Του αρκεί που είναι σήμερα φανατικοί αντίπαλοι του Αντώνη Σαμαρά για να συμμαχήσει μαζί τους. Για να αγωνιά, αν αυτός θα πάει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας για να τους… προσκυνήσει. Η πολιτική κωλοτούμπα εξαιτίας της συγκυρίας δεν είναι μία πρακτική που εφαρμόζει συγκυριακά ο πολυμήχανος… Σαΐνης.

Και με τον εισαγγελέα Ζορμπά τα ίδια δεν έκανε; Όταν ο Πατρινός δικαστικός λειτουργός διερευνούσε την υπόθεση των ρωσικών πυραύλων ΤΟΡ Μ1, στην οποία φέρονταν αναμεμειγμένοι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο (Ρεθυμνιώτης) Γιάννης Σμπώκος, ο Καρχιμάκης τον είχε βγάλει επισήμως τρελό.

Έλεγε ότι ο Ζορμπάς έγραφε ως εισαγγελέας ανώνυμες επιστολές και τις έστελνε στον… εαυτό του για να διατάσσει βάσει αυτών προκαταρκτικές εξετάσεις ώστε να στριμώχνει το ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως ο Ζορμπάς μετακινήθηκε από το Πεντάγωνο και τη θέση του γενικού γραμματέα Εξοπλισμών στη θέση του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, ο Καρχιμάκης δεν είχε πρόβλημα να τον προσεγγίσει…

Λέγεται μάλιστα ότι το Πάσχα του 2007 ο κύριος Εισαγγελεύς εθεάθη να κάνει διακοπές στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στην εκλογική περιφέρεια Καρχιμάκη και αρκετές βραδιές τον συντρόφεψε ως παρέα στις εξόδου του ο άλλοτε διώκτης του… Ήταν η περίοδος όπου στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας ήταν το θέμα των ομολόγων και παρά το γεγονός ότι το θέμα εξεταζόταν σε κύρια ανάκριση από τη Δικαιοσύνη, ο τέως εισαγγελεύς ήθελε να το ψάξει, σώνει και καλά, ο ίδιος ως πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής.

Ο 54χρονος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ο Παπανδρέου έστειλε στο κόμμα για να το συμμαζέψει από τα συντρίμια που άφησε πίσω του ο αλαζονικός Ξυνίδης, είναι ένα γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα. Ευνοούμενος της Δήμητρας Παπανδρέου, υπάλληλος της Ολυμπιακής, στην οποία ένας Θεός ξέρει πόσο δούλεψε, εκτοξεύτηκε στην κομματική επετηρίδα την περίοδο 1990 – 1993 ως γραμματέας σκανδάλων. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία προήχθη σε γραμματέα αλληλεγγύης. Γραμματέας ρουσφετιών δηλαδή, με γραφείο στον τέταρτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου γινόταν παρέλαση κάθε απόγευμα από ψηφοφόρους που ζητούσαν διορισμούς, μεταθέσεις και άλλα. Παράλληλα άρχισε να οικοδομεί αθόρυβα το δίκτυο των κομματικών φίλων του Χρήστου Παπουτσή, προκειμένου να του είναι χρήσιμος όταν θα έρθει η ώρα.

Στη νέα θητεία του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο Καρχιμάκης μάλλον ένιωσε άβολα σε θέση υφυπουργού και πέταξε στα ουράνια όταν ο Παπανδρέου του πρότεινε να επιστρέψει στο κόμμα. Πέταξε τόσο… ψηλά, που άρχισε να ζαλίζεται και να «θολώνει» από τα πολλά που άρχισε να «ακούει»…

Εμπάθεια

Μπορεί στην αρχή να έκανε καλό πασοκικό ξεκίνημα και με τα εκατομμύρια sms που έστειλε σε ψηφοφόρους του Κινήματος να έσωσε την παρτίδα για το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ωστόσο αμέσως μετά η κομματική του εμπάθεια τον οδήγησε σε ασυγχώρητες γκάφες. Όπως λόγου χάριν ότι χρέωσε ένα ανώνυμο e-mail που διακινήθηκε στο Διαδίκτυο και προέβλεπε τη χρεοκοπία της χώρας την περασμένη άνοιξη στην… ηγεσία της ΝΔ!

Η Θεία Δίκη, όμως, τον τιμώρησε γι αυτή του την απρέπεια. Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι το τρομοκρατικό μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διακινήθηκε από έναν… φαναρτζή από το Ηράκλειο της Κρήτης!

Ρεζίλι έγινε ο Καρχιμάκης και με την υπόθεση της μετάταξής του από την Ολυμπιακή Αεροπορία στο υπουργείο Υποδομών, κάνοντας μάλιστα χρήση του νόμου της Ν.Δ. Υποστήριξε μεν ότι έμεινε στο Δημόσιο επειδή δεν τα… παντελόνιασε και δεν παραιτήθηκε αόπως συνάδελφός του της Ν.Δ. Όμως κανείς δεν ξέρει πως θα δικαιολογήσει την επιλογή του αυτή στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που είτε θα απολυθούν είτε θα μπουν σε προγράμματα εργασιακής εφεδρείας.

Και βέβαια, του την «έφερε» ο Κουρουμπλής, τον οποίο έψηνε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, με το τεράστιο επιχείρημα «κάν’ το για μένα»!!! Όταν όμως άκουσε την ψήφο του αναφώνησε: «Όχι, ρε γαμώτο!»

Το κλου συνέβη αυτή την εβδομάδα. Ο Καρχιμάκης εντάχθηκε στον σχεδιασμό του Χρήστου Παπουτσή και χαρακτήρισε τον Τσίπρα «αρχιστράτηγο του μπάχαλου». Ώρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος «τον άδειασε» μεγαλοπρεπώς, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατικό κόμμα με κινηματικό χαρακτήρα».

Και ο Μιχάλης πρέπει να μονολόγησε ξανά: «Όχι, ρε γαμώτο…»


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Δημοκρατία"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το μεγάλο σκάνδαλο μ´ αυτόν δεν έχει σκάσει ακόμη... Περιμένετε βόμβα από Κατεχάκη μεριά παιδιά... Βόμβα Μεγατόνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]