Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τον Γιούνκερ και ο Σόιμπλε μιλά για περιορισμένη εθνική κυριαρχία!

Μήπως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παπανδρέου γι αυτή του την επιτυχία;

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σοίμπλε, στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την Σύνοδο Κορυφής, προειδοποίησε ότι η διάσωση της Ελλάδας και ενδεχομένως και άλλων κρατών θα γίνει με υψηλό τίμημα για τις χώρες αυτές.

"Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ", δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.

Η επιλογή αυτή είναι "σε κάθε περίπτωση καλύτερη από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη", συμπλήρωσε ο Σοίμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε και υπέρ μίας όσο το δυνατόν περιορισμένης επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF. "Ακόμα και στο μέλλον, τέτοιες επαναγορές θα πρέπει να γίνονται υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις, όταν θεωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι υφίστανται στις αγορές εξαιρετικές συνθήκες και κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα", ανέφερε ο Σόιμπλε επιστολή του προς βουλευτές που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

"H (γερμανική) κυβέρνηση δεν δίνει "λευκή επιταγή" για ευρείες αγορές (ομολόγων) στη δευτερογενή αγορά", ανέφερε το έγγραφο. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Συμβούλιο της ΕΕ ενέχουν κινδύνους "αλλά οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις περιέχουν ακόμα μεγαλύτερους", είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]